Rusia si gazele - negociere sau santaj?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nrl

Acuma am auzit la radio ca starea de urgenta ar fi doar un mecanism de a evita anumite proceduri legislative, cum ar fi organizarea de licitatii publice pentru achizitia combustibililor alternativi, respectiv pacura, carbuni... Cica n-ar trebui sa ne facem griji...

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://community.webshots.com/user/mamicidecluj

Mie imi suna EXACT la fel cu celebrele declaratii "criza financiara? ce criza? care criza? nu dom'le, Romania nu o sa fie DELOC afectata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Petromul, de exemplu, (sunt convinsa ca este si cazul celorlalate companii) are rezervoarele pline cu pacura ( mii de tone, se produc 2-3 mii zilnic ) pe care nu o poate vinde pentru ca nu prea exista cumparatori.
Asa ca io nu inteleg ce e chestia asta cu stocuri pentru cateva zile din diferite judete. Iar faza cu:"Nu sunt bani!" nu o cred.

"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

SUA sustine Israelul.
Rusia sustine lumea araba.
Europa cica e neutra.
Asa ca de ce sa aiba gaze...

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Noi stam bine deocamdatapentru ca avem ceva rezerve de gaze,destule chiar daca si vremea ar tine cu noi!Daca dureaza mult tampenia asta evident ca o sa fim afectati!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

SUA sustine Israelul.
Europa cica e neutra.

Europa nu are gaze acum datorita conflictelor Rusiei cu Ukraina. De exemplu Germania are relatii (istorice) mai mult decat excelente cu Rusia si este si ea afectata.

Rusia este condusa de oligarhi care trebuie sa-si atraga PE PERSOANA FIZICA profituri din bogatiile naturale ale tarii lor. De aici aceste "firme comisionare" pentru care se cearta Ukraina.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Tocmai am vazut la stiri (in SUA!) reportaj despre criza gazelor. Harta tarilor afectate se intindea pana in Italia si Franta. Cele mai afectate(100%)erau prezentate Bulgaria, Ucraina si Romania. Era un reportaj cu o d-na romanca care se vaita ca nu vom mai avea cu ce gati si cu ce face cald in casa(multi debransati de la sistemul de incalzire- acum cu centrale proprii-pe gaze). Plus frig de -tzaspe grade(doamna infofolita intr-o patura).

Parea dramatic si in concluzie- un reprezentant UE spunea ca daca Rusia nu-si rezolva problema cu Ucraina- pentru tarile afectate nu prea exista alternative.

Stiu ca este tare greu sa nu ai utilitatile cu care te-ai obisnuit(apa, curent, gaze). Dar o sa se rezolve- se fac presiuni diplomatice deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

SUA sustine Israelul.
Europa cica e neutra.

Europa nu are gaze acum datorita conflictelor Rusiei cu Ukraina. De exemplu Germania are relatii (istorice) mai mult decat excelente cu Rusia si este si ea afectata.

Rusia este condusa de oligarhi care trebuie sa-si atraga PE PERSOANA FIZICA profituri din bogatiile naturale ale tarii lor. De aici aceste "firme comisionare" pentru care se cearta Ukraina.

alice

Chestiile asta cu Ucraina sunt povesti..ca doar nu o sa declare adevarul.
Iar Ucraina se lupta din rasputeri sa dovedeasca faptul ca nu e adevarat ca ei ar fura din conducte.Dar atata timp cat sunt atatea tari afectate cine sa stea sa ii asculte..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rusia vrea doar sa arate ca mai are inca doua oaie.

Ca mai detine inca suprematia...

Romania are petrol si gaze. De aia este si facultatea de Petrol si gaze. Intodeauna a folosit din resurse proprii 80%, restul de la rusi...

Deci sta bine. Bulgaria nu are resurse proprii. Depinde in totalitate de gazul rusesc.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Rusia vrea sa fie platit gazul pe care il livreaza. Teava aia trece prin Ukraina si se pare ca ei se "aprovizioneaza" cu gaze fara sa plateasca. Rusii au taiat complet gazul...acum urmeaza sa-l masoare...adica ce intra la ei sa iasa la iesire din Ukraina. Simplu si logic...nu e nici o conspiratie din pacate...nu vor sa cotropeasca nimic...ce consumi trebuie sa platesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mi se pare normal,dar problema dintre Rusia si Ucraina nu e problema noastra,a astora de dam banuuite germanica,si-a tras spuza pe turta,ei au conducta directa,ma rog,prin Belarus si ii doare la bascheti!Daca exista o conducta care sa nu traverseze Ucraina eram si noi boieri!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput