Nepotica mea de 7 ani are 2 spline. Stie cineva ce implica asupra organismului dubla functionare a splinei si ce simptome poate avea un copil in aceasta situatie. Nu am gasit decat informatii f.f. sumare despre acest subiect, chiar si la medicul de familie, care nu s-a confruntat cu nici un caz de acst fel.
Multumesc pentru atentie.
este o varianta a normalului. nu are nici un efect specific asupra sanatatii. de obicei sunt de dimensini mai micute, asa ca impreuna fac aceiasi functie ca si cand ar fi una singura. nu incomodeaza cu nimic, si de obicei sunt descoperite intamplator.
asa ca nu va faceti griji
Multumesc mult pentru raspuns, dar asi vrea sa citesc undeva, mai mult despre acest subiect, pentru ca fetita are unele manifestari (legate de somn, transpiratie, agitatie, etc) pe care, daca este cazul, le-asi elimina din categoria celor legate de functionarea splinei.
Si sotul meu (are 35 ani) are 2 spline, tot asa, descoperite intamplator la o ecografie.
Doctorul i-a spus ca nu inhiba sau creeaza vreo problema organismului, pur si simplu are una "de rezerva".
Gasesti pe net in engleza o gramada de articole la "multiple spleen/ spleens" sau "two spleen" sau "accessory spleen". Nu creeaza absolut nici o problema.
din ce am citit eu pe net, cantitatea de tesut a splinei e aceeasi doar ca e impartita in 2, de obicei o parte mai mare si una mai mica, de aici denumirea de splina accesoriu.
Sper sa te ajute informatia.
Cristina