Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Eu cred ca evreii nu au invatat nimic din lectia Holocaustului. Daca invatau ceva nu faceau ce au facut la Der Yassin si nici ceea ce fac astazi. Si nimeni nu a uitat Holocaustul ptr ca el a fost foarte mediatizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Batool, ti s-au inghitit multe la acest topic, poate din considerente de compasiune pentru familia ta din Palestina.

Insa te rog, ia o gura de aer,ia un distonocalm , fa ceva si calmeaza-te, nu transforma din nou topicul intr-un iaz de scuipati.

Decat sa incerci sa convingi pe cineva cat de nevinovati sunt militantii hamas, mai bine roaga-te la Dumnezeu ca, copiii tai din Palestina sa fie sanatosi si sa va revedeti cu bine.
Nu-ti cunosc situatia, nu stiu de ce copiii tai sunt in Palestina si tu nu, nu stiu de ce nu mergi acolo la ei sau de ce nu vin ei la tine, asta doar tu stii si nu cer explicatii pentru ca nu ma priveste.

Nu mai jigni participantii la discutie pentru ca nu va schimba cu nimic situatia din Gaza.

Mergi la inceput

[size=2][blue]Lucruri despre Hamas trecute sub tacere de mass media

http://www.monde-diplomatique.ro/Hamasul-si-cunoasterea-Israelului.html

LadyJ, ignora-ma. Eu nu dialoghez cu usser care imi dau senzatia ca sunt la Piata in Obor si nu consider necesar sa te lamuresc de ce eu sunt aici si copii in Gaza. .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

off topic

Batool, perceptiile unei persoane SUNT personale, ca-s ale ei...

deci ´´Ce ar fi sa nu mai cataloghezi oamenii in fctie de perceptiile tale mai mult sau mai putin personale?´´---cum vine aia ´´perceptia ta mai putin personala?´´ Ziceai ca ai terminat psihologia, explica-mi te rog ca eu nu stiu...

Mergi la inceput

Ladyj, cauta pe Google, fara atacuri la persoana!! Nu vreau sa dialoghez cu usser ca tine..... Ignora/ma si nu o mai face pe inteligenta si nevinovata in fatza mea.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

"Rufus!Si ma rog de ce am discuta despre alte crime?Cine a atacat pe cine acum?cine omoara pe cine?
Noi acceptam orice fel de discutie,cu exceptie cele insultatoare la adresa creierelor noastre,a familiilor ...ma rog,tactici de a distrage atentia de la subiectul discutiei."

Hannen, subiectul discutiei este situatia in zona.
Chiar daca nu-ti convine, discutia cuprinde crimele in ambele sensuri.
Au atacat palestinienii, acum ataca evreii, apoi iar primii...si tot asa. Palestinienii omoara evrei, iar evreii palestinieni.
In acest conflict, ambele tabere sunt la fel de vinovate. Indiferent ce motivatie are fiecare.
Nu putem discuta doar despre crimele Israelului, doar pentru ca asa vrei tu (ma rog, cei care gandesc ca tine). Adevarul este unul singur si nu poate fi interpretat.
Slava Domnului, nu tin partea niciunei tabere.
Nu as putea fi de acord cu niste criminali.

Auzeam acum de noile arme ale Hamas. Rachete ultramoderne, care nu mai ataca asezari la 10km de granita, ci merg mult mai mult, pentru a lovi orase importante.
Iata ce fel de ajutoare primesc cei ce spui ca mor de foame.

Din pacate nu vezi (intelegi, sper, ca discutia cu tine nu este una personala, ci cu toti cei ce gandesc ca tine) ca, cu cat creste forta de atac Hamas, raspunsul este pe masura.

Speram (ca si altii) sa ne lamuresti de ce un popor isi alege conducatori care nu vor pace. Pacea este primul pas pentru obtinerea identitatii pe cale diplomatica, singura cale atunci cand forta este disproportionata.
Pe front, palestinienii vor pierde mereu, vor muri oameni nevinoavati si nimeni nu le va da dreptate, pentru ca lumea a evoluat si numai cei puternici au dreptate.

Conflictul va dura, va trece si de noi si se va duce in viitor. Solidaritatea araba, atat de des invocata, nu exista, in mare parte pentru ca orice stat vrea pace, obligatorie pentru bunastarea poporului

Si, in vreme ce lumea avanseaza, Palestina ramane in epoca de piatra, sa-si planga trecutul si neputiinta. Nu exista viitor pentru asa ceva. Ma tot gandesc, de ce trebuie sa sufere atatia oameni?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Va contraziceti de 50-60 de pagini. Ce-i atata de greu de stabilit ca criminali sunt si unii si altii, nu se ie zicsta cauza pentru care sa merite sa omori copii!!!

Am cateva nelamuriri:

1- de ce ar avea palestinienii mai mult drept in a locui acolo fata de evrei?

Eu stiu ca totdeauna au fost evrei in zona, multi la numar inainte de romani & bizantini & cruciati (care i-au asimilat/crestinat cat au putut), mai putini dupa bizantini, caci dintre cei neasimilati o mare parte au emigrat, si mai putini sub musulmani (mameluci & otomani), caci dintre cei ramasi, fortat sau nu, un mare procent au trecut la Coran (da, nu va socati, multi dintre actualii palestinieni sunt urmasii evreilor din antichitate!), numai cateva zeci de mii la inceput de secol XIX, dar totdeauna au fost evrei in Israel/Palestina (nu uitati ca cele doua nume denumesc acelasi teritoriu!!!).
Buuun!!!
Majoritatea evreilor au emigrat in Europa, au trecut peste inchizitie & nazism si s-au intors in Israel/Palestina, aflata sub putere britanica in anii '40 si, PRIN LUPTA, au reformat statul de unde fusesera izgoniti, dupa aproape 2000 de ani.
OK, palestinienii au aceleasi drepturi acolo, dar n-au un stat al lor si n-au simpatia publica (nu uitati ca inclusiv Yasser Arafat premiatul Nobel pentru pace- cea mai mare aberatie posibila, fara suparare!- a fost cel mai cautat terorist zeci de ani...), fiindca terorismul n-o prea aduce pe ea- simpatia!!!
Si mai este o problema, NU se vrea pace in zona, daca semitii s-ar impaca intre ei ar fi una dintre cele mai mari puteri la nivel global.

2- OK, sa spunem ca evreii n-au niciun drept sa stea acolo; unde-ar trebui sa plece?

3- AL FATAH/Mahmud Abbas printr-un proces foarte complicat a reusit sa convinga administrtia israeliana sa-si retraga colonistii(tine-ti minte cum s-a luptat guvernul Ariel Sharon cu proprii colonisti pentru ai scoate din teritorii); DE CE po****tia palestiniana a votat HAMAS-ul???

PS- Si-a pus cineva problema cat costa razboiul asta, cati bani se fac din el si, mai ales, CINE-i face? Daca va raspundeti la intrebarea CINE VREA razboi in Palestina/Israel, aflati si cine-s adevaratii dusmani.

Fi-v-ar sa va fie de religii, si la unii si la ceilalti, va omorati ca imbecilii intre voi, care, vreti sau nu, SUNTETI frati despartiti de doua religii, fiindca nu-sh' ce tip a scris nu-sh' ce acu' o mie, doua sau trei mii de ani; daca asta nu-i prostie atunci ce-i?

Mergi la inceput

[green]Occidentul uneori este victima unui fel de `sindrom al lui Voltaire`, conform caruia cel mai bun interlocutor din lumea araba este cel care e mai mult laic si mai putin religios.

reen].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Topicul asta ar trebui inchis. Am vazut ca au fost unii membri eliminati de pe forum pentru chestii copilaresti si dezacord cu adminii. Dar individe care blesteama, jignesc, isi permit sa isi puna poalele in cap doar pentru ca ceilalti nu sint de acord cu crimele si atrocitatile pe care ele le cred justificate de nu stiu ce palma de pamint care a fost a neamului lor si nu al evreilor, asta se tolereaza. E pacat de forumul asta, dar evident nu e al meu si am tot dreptul sa ma retrag daca nu-mi mai place...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ham

Fi-v-ar sa va fie de religii, si la unii si la ceilalti, va omorati ca imbecilii intre voi, care, vreti sau nu, SUNTETI frati despartiti de doua religii, fiindca nu-sh' ce tip a scris nu-sh' ce acu' o mie, doua sau trei mii de ani; daca asta nu-i prostie atunci ce-i?

stiu ca esti insurat, dar te pup oricum, prieteneneste

Mergi la inceput