Materialista sau nu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ei, glumim, glumim, dar...
Uite, de ceva vreme am tot felul de framantari...sa nu radeti.
Inca n-am ajuns sa dau la altii ce-mi prisoseste, insa ma intreb din ce in ce mai des cand o sa incep sa fiu multumit cu ce am. Si la capitolul "ce am" intra nu numai materiale, ci si familie, sanatate...am de toate, din plin, nu ma compar cu altii, nici mai avuti, nici mai putin avuti ca mine. Am senzatia stranie ca, daca am mai mult intr-o parte, trebuie sa renunt la altceva, in alta parte...eu nu sunt pregatit sa renunt la nimic.
Asta e...i-am spus si preotului, la spovedanie, e nedrept sa fiu nemultumit, e pacat, mai ales ca vad ca tot dupa cele materiale fug...
Oare asta inseamna progres?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu sint o persoana materialista.Nu mi-am dorit niciodat sa cistig la loto sau sa mostenesc averea unui unchi bogat.
Insa trebuie sa fim realisti..traim intr-o lume materialista..iar un progres material (sper ca suna bine) este necesar.
Insa nu trebuie ca viata sa devina o lupta continua pt material...asta ar fi o mare greseala.
Eu gindesc, ca daca venitul imi permite sa imi iau o masina mai buna si mai sigura sau o casa in loc de un apartament, de ce nu?
Locuim intr-un apartament mai mic, insa peste 2 ani(cind voi termina studiile) vrem sa ne luam o casa.Acum nu ne permitem, atunci poate da. Sintem materialisti? Nu cred.....E doar un pas inainte.

Cind e vorba de ajutat(atit cit putem fiecare), eu cred ca e o datoriea celor care o pot face , sa o faca...sa ajute.

Asa ca Rufus, daca tot au inceput sa te framinte gindurile...nu mai ai decit o singura scapare....sa dai din ceea ce iti prisoseste.
Eu am inceput cu UNICEF.....

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui FELICITY05

Oare cate din voi isi spuneu eu materialista? nu..niciodata ,apoi trec anii,ai copii..te ajung nevoile tot mai mari si te trezesti ca din fata modesta care te multumeai cu putin sa ajungi sa-ti doresti mai mult si sa fi nemultumita ,azi un pic maine iar...si iar..
Viata ne schimba dar oare cate dintre noi suntem sincere fata de ceilalti cate putem sa ne privim in oglinda sa ne vedem defectele..eu azi inainte de a trece in noul an pot sa zic DA SUNT MATERIALISTA.Voi cum sunteti? AN NOU FERICIT!

anca

eu cred ca la tine te referi in descrierea de mai sus.

am avut dintotdeauna tot ce am dorit sa am, in copilarie nu mi-a lipsit nimik, la fel si in tinerete, ca si acum de-altfel.

si, nu, nu-s materialista, dar nu pentruca am de toate, pentruca asa sunt eu, asa am fost crescuta. si ai mei au avut de toate, dar au fost mereu foarte darnici, cu oricine.
important in viata este sa inveti sa fii multumit cu ceea ce ai, mult/putin, chiar daca iti doresti mai mult, tinzi spre mai sus, multumirea sufleteasca te ajuta sa ramai modest si darnic chiar si atunci cand ai din prisos.
daca nu esti multumitor, nu ai o atitudine de multumire, niciodata nu-ti va fi de ajuns ceea ce aduni cu truda.

Kari
"
"Oamenii care reusesc in viata sunt aceia care cauta mereu circumstante favorabile si daca nu le gasesc, le creeaza singuri"!
Bernard Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

N-am fost niciodata materialista (poate doar compensam niste goluri sufletesti aruncand banii pe prostii gen farduri scumpe etc., pe care ulterior le daruiam altcuiva - semn ca nu le pretuiam), dar de cand a aparut Daviducul in viata mea pun si mai putin pret pe lucruri, pe obiecte, nu ma mai intereseaza chestiile "lumesti", societatea de consum... superficialitatile gen pantofi, farduri, parfumuri, haine moderne etc.

Ma multumesc cu tot mai putin si mi-e bine asa...

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu stiu daca sunt materialista,nu cred,am renuntat sa ma marit cu un barbat bogat,cu case,masina si bani,pentru ca nu-l iubeam!Am luat unu sarac,mai sarac ca mineDin ce am dau si la saraci,hainele care nu-mi mai vin,le donez,fac acte caritabile cat imi da mana,nu-mi doresc casa la Paris ci doar sa-l vizitez de cate ori pot,nu vreau sa am haine pentru fiecare zi a anului,nu vreau Q7.
Pana la urma ce inseamna sa fi materialist????

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Asa ca Rufus, daca tot au inceput sa te framinte gindurile...nu mai ai decit o singura scapare....sa dai din ceea ce iti prisoseste.

Pai asta e...inca nu m-am hotarat daca-mi prisoseste ceva!

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

N-am fost niciodata materialista (poate doar compensam niste goluri sufletesti aruncand banii pe prostii gen farduri scumpe etc., pe care ulterior le daruiam altcuiva - semn ca nu le pretuiam), dar de cand a aparut Daviducul in viata mea pun si mai putin pret pe lucruri, pe obiecte, nu ma mai intereseaza chestiile "lumesti", societatea de consum... superficialitatile gen pantofi, farduri, parfumuri, haine moderne etc.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

...ba imi place sa ma rasfat cu un parfum nou sau un fard nou sau....nu cred ca e vorba de materialism si nici de goluri sufletesti...tine mai mult de feminitatea noastra...pårerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Poze cu noi

...ba imi place sa ma rasfat cu un parfum nou sau un fard nou sau....nu cred ca e vorba de materialism si nici de goluri sufletesti...tine mai mult de feminitatea noastra...pårerea mea.

MATERIALÍ//ST2 ~st#259; (~#351;ti, ~ste) m. #351;i f. 1) Adept al materialismului. 2) depr. Persoan#259; care urm#259;re#351;te în activitatea sa s#259; ob#355;in#259; numai foloase materiale. [Sil. -ri-a-] /<fr. matérialiste, germ. Materialist

ca e mai simplu asa
Nu esti materialst daca-ti cumperi Bvlgari Aqva, Santal in loc de apa de la fantana sau blugi Guess.
Esti materialist atunci cand faci orice numai pt. bani .
Cand umbli cu cineva pt ca are bani , cand iti alegi prietenii in functie de bani si avere, cand iti agi prietenul/prietena in functie de ce masina are.
Nu daca-ti alegi un BMW si nu o Dacie la dealerul auto...

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

cine poate stii?

<a href="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>">Asa arata bbk meu azi...</a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nu stiu cati dintre noi recunosc intradevar daca sunt materialisti sau nu.
Eu una pot spune ca sunt un pic materialista dar in limita acceptabila dupa parerea mea.E normal sa-mi doresc mai mult si nu astept totusi sa-mi pice din cer..cu toate ca ar fi bine.. dar din pacate nu pica asa ca trebuie sa muncim pentru ceea ce ne dorim.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput