Moda in Romania
Raspunsuri - Pagina 4
ungureaa spune:
Da...ce subiect arzator, si abea ieri l-am postat ! Am citit si eu cu placere fiecare mesaj in parte ! Eu uneori observ femeile romance venite aici, la inceput se poarta ca in Romania, vopsite la timp (vezi Doamne, au venit in Canada, nu era sa neglijeze vopsitul parului...), imbracate dragut, etc. Dupa citeva luni, devin o umbra din ceea ce au fost, caci munca nu gasesc (e greu cu echivalentele), si apoi daca tot nu se uita nimeni, isi trag si ele un t-shirt si bermuda si gata. Ca sa nu mai spunem ca incercind alimentele noi, se ingrasa ! Doar dupa-aceea isi dau seama ca alimentele semi-preparate merita lasate in raftul lor...
Ma rog, asta e...si mie imi place uneori sa stau in fata oglinzii si sa ma aranjez, dar m-as simti stresata sa trebuiasca s-o fac de fiecare daca cind ies din casa...
Imi amintesc ca o data am fost invitata la un party la o fata acasa, si in ciuda faptului ca incepuse putin sa ninga, mi-am luat balerini negri de catifea, pantaloni negri, bluza cu mineci transparente, asa cam cum era la moda prin 1993. Si ajunsa acolo, nu numai ca toata lumea era in t-shirt si pantaloni (defapt nici nu se schimbasera dupa scoala), dar nimeni nu era prea impresionat de "efortul" meu...Si totusi nu m-am invatat si la fostele intilniri cu colegii tot eu ma uitam in oglinda mai mult timp...(bine ca nu veneam in rochie cu voal totusi !! hi hi )
Asta e ! Alte tari, alte obiceiuri !
Si ultima chestie...cind eram si eu mai tinerica si nu-l aveam pe juniorica, mergeam numai la chefuri de romani, din cauza ca acolo toata lumea isi dadea silinta, si fetele dar si baietii. Si ei miroseau frumos, aveau un pantalon calcat pe ei, mai mare dragul sa accepti invitatiile la dans in acest caz ! Hei ce vremuri ![]()
GATA ca v-am innebunit si ma cheama obligatiile !!!
Adina si bebe Gabriel
Iris2002 spune:
Foarte interesant subiect... desi in general cam stiam la ce sa ma astept, si nu aduc informatii prea noi, o sa va povestesc si eu despre Olanda. E o diferenta foarte mare fata de Romania, dar nu chiar asa de mare cum e in America sau Australia (din povestile pe care le-am auzit)... Lumea in general nu prea are complexe si in momentul in care isi aleg o haina nu se gindesc daca avantajeaza sau nu. Increderea asta e de invidiat, dar pe de alta parte, cu ochi critic(de romanca) ma gindesc uneori ca rochitele mulate roz peste pantaloni de vara albi nu sunt chiar ideali daca ai marimea 50...(incerc sa evit astfel de ginduri dar tot imi apar...shame on me!)
In ceea ce priveste moda cred ca e la un pas-doi inaintea Romaniei, anul trecut si acum doi ani am inceput eu aici sa port pantofi si cizme cu virful foarte ascutit, doar anul acesta i-am gasit si in Romania...Pantalonii bufanti ii vazusem si anul trecut in etalaje, si de asemenea hainele de in, dar si anul acesta sunt...Mai e multa moda care nu a "prins" la romani, cel putin nu am vazut eu, cum ar fi rochite peste pantaloni, fuste peste pantaloni, si hainele purtate in straturi: scurt peste lung, etc...Se poarta des vara asta cizme cu fuste, si la 35 grade am vazut!
Sunt multe femei frumos imbracate, dar si multe imbracate lejer.... eu imi cumpar rochitele in Romania si am fost oprita pe strada de nenumarate ori, si intrebata de unde le am. Sigur ca raspunsul plin de mindrie: Romania, ii uimea...(nu va mai spun ca eu incep si le povestesc si ce ieftina e, ce mincare buna si oameni minunati si peisaje de vis sunt, cum zice sotul meu, sunt agent de voiaj ambulant, si voluntar pe deasupra)...
Nici aici nu se prea merge foarte elegant la servici, eu insa ma duc in costume iarna, primavara si toamna, in rochii vara, si cu tocuri... la inceput s-au uitat lung la mine, acum s-au obisnuit. Clientii mi-au facut complimente de citeva ori (mai ales englezii sunt foarte simpatici) si colegii s-au obisnuit cu stilul meu.
Colegii mei barbati vin si ei in costum de obicei, doar vinerea mai lejer (daca nu au intilniri)... in blugi nu se prea vine.
Sotul meu merge si el in costum la servici(dar fara cravata), vara se poate in camasa cu mineca scurta si pantalon, si vinerea merge si el in blugi(desi nu imi place mie, ii sta supersexy in blugi, dar la servici...).
Si aici e un amalgam de rase, si fiecare aduce o culoare aparte in peisajul strazii... chinezoaicele, vietnamezele, filipinezele, sunt imbracate corect, uneori asexual, sportiv.... araboaicele poarta in general basmalute, insa sunt imbracate foarte feminin, mereu pe tocuri, in rochii si fuste, machiate, cochete... (mai ales cele tinere)...africancele sunt foarte sexy, mereu cu haine strimte, cu decolteuri mari, sunt voluptoase, emana o incredere in sine si in sarmul personal de invidiat...olandezele sunt cam de doua feluri: cele care sunt interesate de moda, cochete, elegante, imbracate in haine foarte frumoase, foarte scumpe, care fac drumuri in Antwerpen, la Paris, sau in Amsterdam, pentru o haina (am citeva prietene care asa sunt) si cele care sunt multumite sa fie lejer imbracate, vara cu tricouri largi, asimetrice, peste pantaloni trei sferturi, cu sandale comode, sau cu rochii peste pantaloni (roz peste alb, alb peste galben) si iarna in blugi si un pullover, si eventual inca unul peste, si ghete... (am si prietene din acestea)...
Si prietenii mei s-au minunat cind au fost in Romania si au vazut puzderia de fete frumoase si elegante...
Bineinteles ca cele doua situatii prezentate inaintea mea, Romania (superelegant, feminin, etc) si Canada (SUA) cu stilul "fara" sunt extreme... si eu sunt mindra de Romania, dar nu as mai vrea sa fiu ca acolo... aici ma imbrac frumos, si primesc complimente, acolo e toata lumea imbracata frumos, si primesc eventual observatii, despre ce as mai putea imbunatati la aspectul meu fizic... adica pe de o parte e multa delasare, pe de alta mult stress... imi place sa fiu eleganta, dar aspectul fizic nu e totul, si nu cred ca merita atita energie, stress, si efort, cita depun prietenele mele din Romania... sunt si alte lucruri importante in viata, nu?
Stiu ca e usor de vorbit de aici, swi nici eu nu ma duc in pantaloni de jogging si in tricou la supermarket daca am uitat sa cumpar ceva... mi-au ramas anumite lucruri de care nu ma pot dezbara, si imi fac viata doar mai complicata... pe de alta parte olandezul meu drag ma iubeste si pentru ca am fost, si raman, altfel decit femeile de aici...
ungureaa spune:
Si eu cred ca trebuie gasita calea de mijloc, cea cu care ne simtim bine noi ca persoane. Eu una cind am fost in Romania ma gaseam mult mai naturala decit cei din jur, vorbeam de chestii pamintesti, nu numai de distractii si de tocuri inalte...
Si nu mai punem faptul ca in strainatate complexele sint mai putine ! Eu uneori ma gindesc "nu port asta ca parca nu-mi mai sta asa de bine" iar pe strada vad persoane la care nu le sta deloc bine purtind acel tip de haina.
In ce priveste moda, in Romania nu prinde decit ceea ce e considerat frumos si cochet, nu prinde moda "grunge" prea mult...
Va pup !!
Adina si bebe Gabriel