Razboi in Orientul Mijlociu?
Raspunsuri - Pagina 2
rhoneea spune:
Am vazut aici la stiri,cum o femeie care avea 11 copii era mandra ca au castigat razboiu dintre Hezbollah si Israel( cel care s-a tinut in vara lui 2006 in Liban).Ceea ce a declarat e total neadevarat.Plangea de-i sarea camasa de pe ea dar a spus clar si raspicat ca e mandra de 3 dintre fii ei care au facut atacuri sinucigase
Bunn,acum Palestinienii afirma ca vor sa distruga Israelu de pe fata Pamantului( e de ras,e o baliverna)(spun si eu de ceea ce am vazut la stiri).
Toti plang si se roaga sa inceteze.Cine sufera cel mai mult?Copii si oameni nevinovati care nu vor asta.
Din cate am inteles palestinienii au omorat cativa israelieni,iar Israelu as declarat razboi.
Razboiu nu va inceta prea curand asta e clar.
Ieri fuseseram pe faleza cu ast' mic si vad intr-un loc'sor niste luminite palpaind.Cand ne apropiem o mana de 7-8 oameni(tineri,studenti,una era cu un bebelus nou-nascut in brate)si protestau pentru Gaza.Le admir gestul pe cat de frumos pe atat de periculos.In Dubai,Saudia Arabia,Quatar,Kuwait.....nu exista protestanti.Numai la noi aici in Liban .Nu zic de acesti tineri,dar in Dahye,unde locuiesc Hezbollah zilnic 24/24 sunt protestanti impotriva israelului.Tare mi-e ca-i atzatza
Sa le fie iertate sufletele celor morti in acest razboi!
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
rhoneea spune:
Ahh si un comentariu care l-am citit si il aprob.
"Loviturile au fost tintite si date asupra Hamasului si nu a po****tiei civile. Marea majoritate a victimelor sunt "bravi militanti" Hamas. Desigur ca propaganda araba arata numai victimele colaterale, pentru a mobiliza inca o data traditionala ura impotriva israelului, de care nu duce lipsa nici o parte dintre forumisti.
Si un lucru aparent absurd: in tot acest timp Israelul continua sa furnizeze Gazei energie electrica, apa, alimente si ajutoere alimentare. Cine ar mai fi facut la fel?"
Aprob in sensul ca atunci cand a fost razboiu aici intre Hezbollah si Israel,nu spuneau cati Hezbollah,teroristi au murit ci le numeau persoane.Bilantul din 100% morti in razboi a fost 1 crestin(a murit in timp ce facea jogging s-a nimerit sa fie sub podul unde trimisesera bomba israelu' si restu teroristi/hezbollah.
Cat timp a fost razboiu desi cetatenii straini,2 milioane de turisti au fost evacuati,crestinii nu au avut de suferit de pe urma acestui razboi decat financiar.In schimb pentru noi fiecare zi era la fel.Israelu stia cu exactitate unde,cum si in cine.
"Si inca un citat:
chestia e simpla: hamas ataca israelul in fiecare zi de 3 ori. Dimineata atentat sinucigas, la amiaz racheta, seara obuz. Din cauza asta media nu mai e asa de interesata. Ar fi culmea plictiselii sa auzim in fiecare seara ca hamas iar au lansat ceva rachete. In schimb un atac israelian este bine coordonat, are loc destul de rar si face destul de multe victime deodata. Un atac cu obuz poate doar distruge o casa, sau omoara cate un om, ceea ce nu se prea simte la nivel global (stiu, e cinic, dar asa e lumea). Toata media observa cand israelul ataca. Desi ceea ce face israelul este legitima aparare media interpreteaza ca atac sangeros si gruparile de stanga imediat sar in sus si invoca drepturile omului si dreptul international. Asta este o scapare a presei care ar trebui corectata. Nu este permis sa se mediatizeze doar o singura parte a problemei. "
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rhoneea Ahh si un comentariu care l-am citit si il aprob. "Loviturile au fost tintite si date asupra Hamasului si nu a po****tiei civile. Marea majoritate a victimelor sunt "bravi militanti" Hamas. Desigur ca propaganda araba arata numai victimele colaterale, pentru a mobiliza inca o data traditionala ura impotriva israelului, de care nu duce lipsa nici o parte dintre forumisti. Si un lucru aparent absurd: in tot acest timp Israelul continua sa furnizeze Gazei energie electrica, apa, alimente si ajutoere alimentare. Cine ar mai fi facut la fel?" Aprob in sensul ca atunci cand a fost razboiu aici intre Hezbollah si Israel,nu spuneau cati Hezbollah,teroristi au murit ci le numeau persoane.Bilantul din 100% morti in razboi a fost 1 crestin(a murit in timp ce facea jogging s-a nimerit sa fie sub podul unde trimisesera bomba israelu' si restu teroristi/hezbollah. Cat timp a fost razboiu desi cetatenii straini,2 milioane de turisti au fost evacuati,crestinii nu au avut de suferit de pe urma acestui razboi decat financiar.In schimb pentru noi fiecare zi era la fel.Israelu stia cu exactitate unde,cum si in cine. "Si inca un citat: chestia e simpla: hamas ataca israelul in fiecare zi de 3 ori. Dimineata atentat sinucigas, la amiaz racheta, seara obuz. Din cauza asta media nu mai e asa de interesata. Ar fi culmea plictiselii sa auzim in fiecare seara ca hamas iar au lansat ceva rachete. In schimb un atac israelian este bine coordonat, are loc destul de rar si face destul de multe victime deodata. Un atac cu obuz poate doar distruge o casa, sau omoara cate un om, ceea ce nu se prea simte la nivel global (stiu, e cinic, dar asa e lumea). Toata media observa cand israelul ataca. Desi ceea ce face israelul este legitima aparare media interpreteaza ca atac sangeros si gruparile de stanga imediat sar in sus si invoca drepturile omului si dreptul international. Asta este o scapare a presei care ar trebui corectata. Nu este permis sa se mediatizeze doar o singura parte a problemei. " Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien age www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> *Miracolul nostru* |
Exact asa mi-a fost mie expusa problema de catre o familie prietena din Egipt, care locuieste langa granita cu Israelul(Eilat)
Hamas ataca in cel mai josnic mod, in sensul ca trimit COPII cu bombe pe ei sa treaca granita in Israel.In spatele copiilor ´´soldatii´´ hamas care pur si simplu isi fac scut uman si trag din spatele lor
Apoi evident ca apare in presa ´´Israel a omorat copiii palestinieni´´
Cat de naiv poti sa fii ca sa crezi ca o armata a unui stat trage asa in nestire printre civili?Omoara copii si femei doar asa de dragul de a mai omora pe cineva?
E vorba totusi de strategii bine puse la punct, pentru ca, dupa parerea mea, Israelul e tara care simte cel mai drastic efectul terorismului. Gruparile islamiste se folosesc de situatia politica incerta a Palestinei pentru a avea un motiv de atac.
Hamas cica lupta pentru Palestina, dar asa cum s-a spus, Israelul e cel care le furnizeaza palestinienilor medicamente, electricitate, ajutoare. Ciudat,nu?
Palestinienii de rand(deci nu vorbesc de hamas) isi doresc pace.Vor sa-si creasca copiii in liniste.
Israelienii isi doresc pace.S-or fi saturat si ei de atata ´´stat cu ochii in patru´´ pe Gaza si nu numai.
Gruparile teroriste NU doresc pacea.Dracu stie ce vor. Pai in acest caz sa primeasca ceea ce cer...
Iar media se hraneste din tragedii, exagerari si interpretari.
Noi ceilalti ajungem sa ne anulam vacantele de frica..
Adina Iulia, in ce oras doreati sa mergeti?Bombele sunt in zona Gaza, la Tel Aviv e liniste.
A_Iulia spune:
Ati gasit cumva pe net si analize/comentarii referitoare la scenarii pentru viitor? Ce se poate intampla, si cu ce sanse? Israel isi atinge scopul, intervine ONU, riposteaza Hamas, intervin alte tari arabe?
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Ati gasit cumva pe net si analize/comentarii referitoare la scenarii pentru viitor? Ce se poate intampla, si cu ce sanse? Israel isi atinge scopul, intervine ONU, riposteaza Hamas, intervin alte tari arabe? Lady, evident ca nu in Gaza mergeam, insa chiar nu am vrut sa-mi expun copilul la vreun risc. In fond era un concediu, in care se presupune ca nu trebuie sa fii supus unui stres cauzat de astfel de evenimente in apropiere |
Nu am citit comentarii referitoare la previziuni, insa eu nu cred ca tarile arabe vor intra acum intr-un razboi deschis cu Israelul.
Bine , Iranul a amenintat ca ´´sterge Israelul de pe harta´´ insa stii cum e, vorba multa...
Nu e chiar asa simplu cum pare, plus ca exista si alte puteri cu ochii pe Iran, care chiar poate deveni periculos daca detine bomba atomica.
Totusi ma intreb cine sustine financiar organizatiile extremiste? Nu cumva anumite tari arabe? Deci as putea spune ca anumite guverne sunt in spatele problemei, dar mai subtil asa..
hannen spune:
Ca de obicei,fiecare cu ce-l doare!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
A_Iulia spune:
Pai cica Iranul sustine gruparile extremiste (financiar si cu arme) - atat Hezbollah cat si Hamas.
E o sedinta miercuri in care se decid tarile arabe - nici eu nu cred sa intervina, insa fractiunile extremiste tolerate de acestea ar putea. Sa speram ca totul va fi tinut sub control si ca nu va izbucni un conflict de anvergura.
Desi se pare ca actiunea nu este menita sa dureze doar cateva zile, ci oficialitatile israeliene prevad o actiune de lunga durata (inclusiv cu ofensiva terestra).
US aproba tacit actiunea:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7804001.stm
hannen spune:
Si pt. ca rhoneei ii plac comentariile cititorilor,iote ca am gasit si eu unul pe gustul meu!
Popoarele de religie musulmana sunt singurele care nu vor sa stea in genunchi in fata evreeilor, si nu toate.
Cele carora li-sa aruncat o ciosvirta constind in ceva bani sau influenta a conducatorilor in zona respectiva si care si-au vindut interesele tarii lor, tac milc. Cei care nu mai au nimic de pierdut sunt dispusi sa comita acte disperate, multe din ele catalogate ca terorism. O intrbare:ce erau partizanii in timpul celui de-al doilea razboi mondial? niste ingeri nevinovati? toata lumea-i glorifica pentru ca au luptat, nu intodeauna cu mijloace ortodoxe, impotriva "dusmanului". Daca partizanii(care nu erau o organizatie statala) au fost o fata luminoasa a popoarelor iar nazistii(care comiteau atrocitati la nivel de stat organizat) erau fata neagra, la fel de bine putem spune ca palestinienii sunt partizani iar Israelul(care comite acte de terorism, ca stat, imporiva po****tiei civile)sunt echivalentul nazismului in timpurile moderne.Rusine!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
ham spune:
hannen, adevarul e undeva la mijloc dar e clar, pentru partizanii arabi viata propriilor copii/femei NU conteaza; o fi treaba de civilizatie, da' sa folosesti copiii proprii este prea mult... Am prieteni evrei care condamna ce face statul Israel, cum am preteni arabi, inclusiv palestinieni, care ii condamna pe partizanii lor; acolo NU SE VREA PACEA, profita prea multi dupa urma acestui razboi...
Ellenuta spune:
ham aici iti dau dreptate .. nu se vrea pace acolo .. starea conflictuala va exista in zona aia forever. extermistii palestinieni nu vor accepta niciodata cum a fost fondat statul israel si il vor ataca mereu .. vor gasi resurse, vor gasi finantare de la state arabe .. e pacat ca in acest conflict sunt prinsi si oameni nevinovati, copii, romani ..
iar in ceea ce priveste cine de partea cui e .. sa fim seriosi .. SUA au fost mereu cu israelul si i-au tinut partea .. iar israelul a devenit copilul razgaiat ca nah doar e sub aripa celui mai puternic om al planetei .. tin minte si acum cand in 2006 ONU adoptase rezolutia privind incetarea conflictului din Liban si evreii atacau in continuare la greu ..
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun