Scrisoare catre generatia noastra...
Raspunsuri - Pagina 5
sali spune:
A mai fost tratat subiectul si s-a scris mult si atunci...daca il gaseste cineva, sa-l puna aici ca tare frumos s-a scris si atunci.
Va amintiti de ierbar si insectar? Sau cum faceam de serviciu pe clasa /pe scoala? Dar de careu?Dar de fundele acelea, purtate pe piept, pe care colegii isi scriau la sfarsitul clasei a 8-a?
Bentita, emblema...Bratari si coliere din furtun de perfuzie, in care puneam fire de ata de diverese culori?
La scoala aveam o materie, Atelier, la care invatam sa coasem, sa gatim, sa tricotam...
Celebra antena de bulgari...sau teatrul radiofonic...sau lectiile de sah cu maestra Elisabeta Polihroniade Rusu...
Remember:
http://www.youtube.com/watch?v=-h_nsfAXqp0 ( Generic Telejurnal)
http://www.youtube.com/watch?v=fMTppkd4ghc&feature=related
Si : TELECINEMATECA http://www.youtube.com/watch?v=PV4-ZcYJ83U&feature=related
sau Gala desenului animat cu Viorica Bucur:http://www.youtube.com/watch?v=xOn9b_0mtA0&feature=related
corinadana spune:
Cum sa nu?! Eu si acum mai am funda din clasa a 8a. La atelier am facut prima mea salata orientala, au ce mandra am fost!
Si bomboanele atarnate n brad, le papam si lasam acolo ambalajul ca si cand nimeni nu a umblat la ele... Si nimeni nu araja extraordinar brazii, nu era cu ce, dar ce i mai iubeam asa cum erau.
Si o papusa mare (ca asa o numeam, nu?) pusa sub brad si cateva portocale era raiul pe pamant.
Deus
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
szivarvany spune:
Eu si acum mai am colectia de timbre si vederi/felicitari
Daria & GIULIA(2004 08 16)
alintaroma spune:
Eu nu mai am nici clasoarele cu timbre si nici colectia de vederi cu actori/artisti , nu de alta dar mi-ar fi placut sa o share cu soricuta mea ...
Cind ii povestesc ca aveam desene animate citeva minute pe zi ramine gura casca si zice "mai povesteste de cind erati mici ca e interesant :)" si imi amintesc depropria copilarie cind dupa o zi de sanius intram inghetati in casa si venea vecina de vis-avis si ne povestea din copilaria ei pe timpului razboiului ... era o intreaga aventura si noi ii sorbeam cuvintele stind la gura sobei cu ceaiul in brate [omulet visator] ... si apoi tresar si realizez ca e rindul meu sa build memories for my girl
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
mychydutza spune:
alintaroma, pe ce strada te dadeai cu saniuta??????? eu pe Parcului am copilarit. si cand vecinii aruncau cenusa in fata portii ieseam cu maturi si lopeti si puneam zapada la loc......doamne ce frumos era!!!! tin minte ca aveam bluza groasa impletita si cand intram seara in casa era plina de zapada ca abia o mai puteam cara.........
si insectarele.....doamne ce greu imi era sa trag insectele alea in teapa. imi aduc aminte ca un coleg a venit cu un insectar plin de .....muste!
si imi mai aduc aminte ca in loc de guma colorata Huba-Buba,sau cum i-o zice acu, mestecam macris si dupa aia rontzaiam guma ca sa o coloram in verde. si dupa ce am mai crescut, si fumam tigari Marasesti luate de la terasa Veverita, ne clateam gura cu parfum ca sa nu mirosim.....hehehe.
mi-am adus copilul la munte 3 saptamani. si acum are asa niste bujori in obrajori ca parca e dat cu ruj. in orasele mari copiii asta nu au copilarie
"pt. mine televiziunea e cel mai bun mijloc de culturalizare: cand cineva deschide tv-ul imi iau o carte si plec in alta camera "
beshter spune:
Si eu mai am funda din clasa a VIII-a, poza de grup de la sfarsitul scolii generale - in sarafanele alea hidoase si lungi pana la jumatatea gambei ca sa nu fim 'indecente' - si clasorul cu timbre si...tineti-va bine: un oracol! Un oracol pe care l-am furat unei colege de la a VII-a B pentru ca era in clasa cu EL si aflasem ca 'mnealui scrisese in oracol si doream sa am amintire scrisul lui (infect, de altfel) dar si sa aflu daca scrisese ceva despre mine...
beshter spune:
Dar viermii de matase crescuti in scoli?
Imi faceau o sila teribila dar abia asteptam sa vina randul meu la sters frunze de dud (sau ce mai faceam noi pe-acolea) ca sa scap de ore.
mychydutza spune:
viermi de matase? interesant. .....mie imi placea cand eram elev de serviciu pe scoala si scapam de ore. cel mai interesant era sa sun clopotelu. ce frumoase erau si reuniunile la sf de an,sau de trimestru, cand ridicam bancile unele peste altele ca sa avem loc sa dansam. si orele de dirigentie......plicticoase, dar era frumos. a, da, si oracolele.....ce mai completam si asezonam cu poze si floricele desenate
"pt. mine televiziunea e cel mai bun mijloc de culturalizare: cand cineva deschide tv-ul imi iau o carte si plec in alta camera "
copilutzu spune:
Hhhmmm ... cum prindeam un banut cumparam timbre de la tutungerie si le puneam la pastrare in clasoare.
Am si acum unul din clasoarele mele...
Cautam timbre fara stampila ca "cica " alea erau mai valoroase.
Ne uitam la tv-eu cand cantau fratii Arghirov pe bulgari , si ne curgeau balele la cat de fruuumooosi erau ,... si ce frumos cantau..
Haaa imi amintesc ca la orele de lucru manual eram asa de indaratnica , incat "tovarasa" m-a dat afara ... si m-a trimis la baietii la atelier ,la traforaj... Asaa ca toate fetele din clasa aveau halat alb lucru manual iar eu ... albastru ...
Si cand am intrat la liceu ... dupa ore ma trimetea mama la cumparaturi ( paine ... nu va ganditi la altceva ) , iar eu ma ducem imbracata in uniforma mea draga si cu matricola cusuta pe maneca... sa vaza lumea ca m-am facut si eu mare ...
Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi
oanamada spune:
Imi amintesc de Brifcor (ala suc frate!!!!), de serile pe patinuarul Floreasca cand se oprea brusc lumina (pe vremea lui Ceausescu!), de zilele in care ma duceam cu bunica sa iau ratia de zahar si ulei, de zilele in care venea BT si prezervative romed la tutungeria din colt si erau cozi imense (ma rog...eu ma duceam sa iau BT cu mama, dar eram vesnic curioasa ce sunt celelalte chestii in tipla argintie!!!), de ziua in care m-au facut pionera la Doftana (ca de, era de fite sa faci acest lucru la Doftana), de cazematele si igluurile pe care le construiam cu bunicul si cu prietenii mei de pe strada, de toti prietenii mei cu care azi ma vad zilnic si de serile magice in care jucam "fatea" si "pac-pac", de zilele in care mergeam si furam cirese din curte de la spitalul Parhon, de fiecare pepene pe care mi-l facea bunicul meu felinar si de magia pe care o resimteam cand vedeam ca aprinde lumanarea in interior...de strabunicul meu care in clasa intai si a doua a cules cu mine castane pentru scoala de la Aviatorilor, de ierbarul meu, de prima chestie pe care am crosetat-o (o bentita din lana portocalie pentru bunica mea!, bentita pe care o mai are si acum), de vacantele in care ma suiam pe bicicleta la ora 11 dimineata, ma dadeam jos la 1 ca sa mananc si ma suiam iar pana la 7 seara, de "iubitul meu" din clasa intai (care era nepotul lui Ceausescu si de dragul meu aducea sticle cu Pepsi la scoala!!!), iubit cu care ma intalnesc azi,fiecare cu copilul lui in parc, de serile in care unchiul meu ma invata sa dansez pe Beatles, Elvis si Deep Purple, de petrecerile pe care le dadea unchiul meu (atunci un pusti!) si la care ma simteam absolut speciala pentru ca eram acceptata si bagata in seama. Imi amintesc cu mare drag de vacantele la mare cu buncii sau parintii mei, de zilele de vara cand bunica imi umplea o cadita cu apa si mi-o punea in curte sa fac plaja si baie... de zilele in care bunicul meu imi facea cort in curte si ingrijeam porumbei cazuti de pe casa impreuna cu prietena mea (care azi imi este fina!!!!). Am avut o copilarie absolut minunata! Mi-am cunoscut toti strabunicii, toti bunicii (mai putin pe cel din partea tatei!). cele mai frumoase amintiri le am insa cu buncii mei din partea mamei, bunicii la care de altfel am si crescut, in inima Bucurestiului, bunci din care nu mai exista decat bunica - care acum se bucura de o stranepoata care o adora asa cum o ador si eu !!!!
Oana si Cati mica (1 an si 3 luni)