Scrisoare catre generatia noastra...
Raspunsuri - Pagina 2
filofteia spune:
Eu cred ca ne credem prea grozavi...
Nu m-am putut niciodata compara cu generatia bunicilor mei care au fost in razboi sau cu a parintilor mei care au facut foametea, cand graul il adunau cu mana bob cu bob din cauza secetei...
Si da am scapat pentru ca asa cum zice soacra-mea pe strada din fata casei de la tara trecea o masina pe zi, cea care aducea marfa la magazin, iar acum trebuie sa te asiguri bine cand treci strada...nu mai vorbesc de nebunia din orase...
Hai sa nu ne mai dam grozavi ca nu suntem mai buni nici decat cei din generatiile anterioare nici decat cei din generatiile viitoare...
NicoletaB spune:
ai dreptate
dar aici discutam partea frumoasa, inocenta a copilariei noastre
nu era vorba de cat de bravi am fost indurand diverse regimuri
ca nu ma pot lauda ca sunt fan a ceea ce se intampla cu tara noastra
dar fiind craciun in curand, sa lasam amaraciunea de o parte si sa amintim inca o data de cum era sa fii copil
relele sa le aruncam cat colo
Deus spune:
Filofteia:
Nu suntem grozavi, suntem normali, suntem ceea ce suntem.
Sa revenim la subiect, sa nu deraiem: au fost ani frumosi, fiindca am fost copii si tineri si ce-i mai frumos decat copilaria si tineretea?
Sa ne bucuram ca vine Craciunul si poate avem noroc de zapada !
quod me nutrit me destruit
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Eu cred ca ne credem prea grozavi... Nu m-am putut niciodata compara cu generatia bunicilor mei care au fost in razboi sau cu a parintilor mei care au facut foametea, cand graul il adunau cu mana bob cu bob din cauza secetei... Si da am scapat pentru ca asa cum zice soacra-mea pe strada din fata casei de la tara trecea o masina pe zi, cea care aducea marfa la magazin, iar acum trebuie sa te asiguri bine cand treci strada...nu mai vorbesc de nebunia din orase... Hai sa nu ne mai dam grozavi ca nu suntem mai buni nici decat cei din generatiile anterioare nici decat cei din generatiile viitoare... |
Pai nu cred ca s-a incercat sa se evidentzieze daca eram sau nu grozavi!
Dar cum multzi dntre noi eram la virsta copilariei sau adolescentzei sau tineretzii ...normal ca eram grozavi!Cei mai grozavi!Asa ca si generatziile care au venit si vor veni dupa noi!
A mai fost acum ceva timp in urma un subiect exact cu aceasi tema,asa ca nu m-as mira sa vina cineva sa spuna ca suntem si nostalgici!
Dana
Anuska spune:
Io-s anormala! Dar fac parte din aceasta generatie!
A fost.... cu bune si cu rele.... Ce mai conteaza cum? Conteaza doar ca e copilaria noastra!
Ma gandeam odata ce "gasca" eram la bloc atunci cand ieseam afara... Ce discutii se starneau ca "tu nu esti de la blocul asta, du-te la blocul tau!" (asta atunci cand nu ne convenea ceva)... Eram destui... acum sunt atat de putini... stateam cu orele afara, fara nici-o teama... acum copiii din ziua de azi nu cred ca n-ar fi tematori cu atatea in jur....
Deh.... ale tineretii valurii...
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
misha71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NicoletaB franzela alba in '88, '89 era 4 lei eu nu stiu decat de asta si de painea fara sare era painea berceni, de sarbatori ma duceam la fabrica sa o iau calda cand era musai sa iau paine calda o luam "pe sub mana" de la tanti de la paine cu 5 lei asteptam masina cu paine in spatele magazinului, acolo unde se facea descarcarea si mi-o dadea direct din rastel cu 5 lei, dar mancam jumate pana acasa de calda ce era |
Pai io daca mincam juma de piine pina acasa, ramineam fara portie pe toata ziua.
In provincie piinea se dadea pe cartela: 1/2 piine pe zi de persoana.
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
www.dropshots.com/popescu71#albums/verde/2008-12-14/05:27:48" target="_blank">Curiosilor
danitin spune:
Asa, pe moment, imi amintesc de tractorul cu sifoane. Venea un tractor alb cu remorca plina de sifoane din sticla iar bunicul cobora cu cele goale si lua altele pline. Pana cand a alunecat pe scari si a spart sifoanele. Atunci i-au cumparat ai mei, cu pile, un sifon cu capsule reincarcabile. Eram asa de fascinata de el ca beam inncontinu. Pana cand m-a speriat bunica ca ma imbolnavesc de inima de la prea mult sifon
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag
hannen spune:
Si mie mi-ati stirnit niste amintiri frumoase!Super subiectul!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
moruna spune:
eu fac parte din cele doua generatii si cred ca de asta sunt asa dezorientata cateodataam dat examen de capacitate,dar imi aduc aminte de gumele turbo,imi aduc aminte de televizorul alb negru la care ma uitam cu placere la desene animate sau de masina de spalat a mamei albalux care era o adevarata achizitie in vremea aceea .imi mai aduc aminte de inghetata aceea ambalata ca untul(nu mai stiu cum se numea)eu sunt din generatia care se mai juca frumos inca si ma uit cu tristete la pustii de acum ca nu prea mai stiu sa se joace.jucam sotron,coarda,imparate cat e ceasul,elasticul(sotul meu ii zice chiloteii ca li se vedeau fetelor chilotii cand sareau).
frumoase timpuri !frumos subiect!cine stie cum va evolua lumea si ne vom vedea copiii nostalgici gandindu-se la monitorul cu tub(asa o fi ca nu ma pricep la calculatoare foarte bine) sau la alte chestii de genul asta.
mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.
pozele noastre
timpul nostru
andrei
Deus spune:
Fiecare generatie avem nostalgii si copii nostri vor avea si ei :)
A fost frumos, este frumos si Doamne ajuta sa fie frumos pentru toata lumea!
Ma voi ruga la ora 13 pt draga de Emma !
["http://community.webshots.com/user/Deusphoto"]poze familia mea
quod me nutrit me destruit