Despre Japonia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Raluca si eu as vrea sa dau in decembrie testul de japoneza (japanese language proficiency test-level 4). Probabil ca tie iti e mai usor si poti sa dai nivelul 3, sau chiar 2...Pentru mine e mai greu din cauza vocabularului foarte sarac pe care il posed in limba japoneza! Iar acest test din cate stiu eu se sustine in acelasi timp in Japonia si in strainatate si este recunoscut cred si in Romania!
Eu am studiat doar 3 luni la o scoala adevarata, acum merg o data pe saptamana la un fel de scoala sponsorizata de guvern, unde strainii sunt ajutati sa invete limba japoneza! Din pacate aici nu sunt profesori adevarati ci in majoritate japoneze care nu au servici si care vorbesc engleza si care vor sa isi mai ocupe din timp, asa ca la explicatii ale regulilor gramaticale e cam greu! Dar eu mi-am cumparat tot felul de carti de la YURINDO (cred ca ai auzit de acest lant de librarii) si sper sa ma descurc!
Spor la invatat si sa speram ca o sa facem fata cu bine testului din decembrie!

Dana C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Dragele mele, cunoasteti cumva o fata pe nume Cornelia Dana Lupsa???
A fost colega de scoala generala cu mine si e in Japonia de cel putin 5 ani. Nu stiu nimic de ea, dar mi-e dor de ea.
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Dyana eu nu stiu pe nimeni cu numele asta! Macar daca ai stii prin ce zona locuieste si poate, poate stiu ceva fetele. In Tokyo comunitatea romanilor e destul de maricica si...cine stie? Din partea mea: sorry!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Hehehehe!!!! Dana de-a mea esti!!!Eu am mai facut o strigare pe forum in legatura cu testul "jp la proficiency" si nu a raspuns nimeni la apel. M-am gandit ca nu a prezentat suficient interes pt nimeni asa ca am lasat-o moarta! Si eu m-am inscris tot la nivelul 4- beginer.Macar aici ai nevoie de 100 de kanji!La nivelul 3 trebuie sa stii 300!!Si eu nu ma simt bine pregatitita Ti-ai cumparat carticica si cd-ul aferent? Sunt editate de AIEJ(Association of International Education Japan) si daca nu ma insel sunt subiectele date in anul anterior. Sunt destul de "utile" zic eu. Iti urez spor la invatzat si sper sa tinem legatura.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Raluca se pare ca pana in decembrie suntem "colege de suferinta".
Normal ca am cumparat cartea si CD-ul (cu testele din anul 2002 pentru nivelele 3 si 4) si in plus inca o carte cu teste numai pentru nivelul 4 dar nu as putea sa-ti spun cum se numeste caci totul e scris in japoneza (este pe un fond alb cu un chenar grena in partea de sus, iar pe centru sunt scrise sus-jos si dreapta-stanga (ca un patrat) numerele 1-2-3-4, iar pentru ca este pentru nivelul 4, cifra 4 e sus (in functie de nivel poate fi sus cifra 3, 2 sau 1). Eu inca nu m-am inscris, vreau sa vad daca cumva se pot trimite inscrierile de la scoala, daca nu o sa ma inscriu singurica, caci am cumparat deja formularul si carticica cu instructiuniile!
ramane sa tinem legatura si sa ne incurajam reciproc!

Dana C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Am vazut pe Discovery un documentar cu Japonia si am inteles ca sunt niste reguli de comunicare. Adica trebuie sa te inclini cand te intalnesti cu cineva. Si cei tineri nu pot sa se adreseze celor mai in varsta??? Sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dragelor,

Sunt fascinata de cate citesc aici insa multe sunt necunoscute pentru mine. De pilda felul in care vorbiti despre alfabetele japoneze. Mi-ar placea tare mult sa stiu mai multe despre limba japoneza si de aceea mi-e si greu sa-mi formulez ce ma intereseaza in principal. As vrea sa stiu care e "principiul" care sta la baza limbii japoneze, se comunica o idee intreaba printr-un cuvant, sau cum e? Stiu e destul de complicat, dar v-as ruga foarte mult sa-mi oferiti niste informatii de baza daca puteti, un fel de crach course. Multumesc frumos.

scarmanus

Mergi la inceput

Scarmanus am sa incerc sa iti spun eu cate ceva (sper sa nu gresesc prea mult).
Aceste ideograme ale lor (KANJI) exprima fiecare in parte un obiect, un sentiment, o actiune, etc! Asta nu inseamna ca o Kanji=un cuvant! Exista cazuri cand o Kanji poate fii un cuvant dar si cazuri in care 2 sau 3 Kanji formeaza un cuvant si se mai strecoara si un semn din Hiragana! Alta ciudatenie este faptul ca desi se pronunta identic, acelasi sunet are doua intelesuri si se scrie cu Kanji diferite! Cel mai simplu exemplu (pe care eu il stiu) este cuvantul "SATOU", care inseamna zahar, dar poate fii si un nume de persoana (destul de raspandit), diferenta fiind felul in care se scriu in Kanji!
Sunt sigura ca sunt fete aici care stiu mult mai multe si care o sa te lamureasca mai bine! Eu sunt doar un umil incepator!

Dana C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

la intrebarea mea nimeni nu vrea sa raspunda?
Atit de mult mi-as dori si eu sa mai pot invata japoneza asa cum faceti voi fetele din japonia ,,doar ca la mine sa schimbat situatia acum si am inceput sa o uit din cauza ca nu o mai vorbesc ,,,oare nu vi sa intimpalt niciodata sa plecati in romania pentru o perioada mai lunga si sa uitati din japoneza ?....mie una mereu mi se intimpla...acum caci o sa locuiesc Florida poate pentru totdeauna sigur o sa o uit complet,,oare ce sa fac sa nu o uit? sa nu ziceti caci sunt batuta in cap caci nu sunt , vorbesc engleza foarte bine,italiana,si japoneza o vorbeam foarte bine,,doar ca japoneza este ceea care imi da bataie de cap si iese din cap ....
CE SA FAC SA NU UIT JAPONEZA?,,,,

Elena cu burtica si sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Elenalove27

la intrebarea mea nimeni nu vrea sa raspunda?
Atit de mult mi-as dori si eu sa mai pot invata japoneza asa cum faceti voi fetele din japonia ,,doar ca la mine sa schimbat situatia acum si am inceput sa o uit din cauza ca nu o mai vorbesc ,,,oare nu vi sa intimpalt niciodata sa plecati in romania pentru o perioada mai lunga si sa uitati din japoneza ?....mie una mereu mi se intimpla...acum caci o sa locuiesc Florida poate pentru totdeauna sigur o sa o uit complet,,oare ce sa fac sa nu o uit? sa nu ziceti caci sunt batuta in cap caci nu sunt , vorbesc engleza foarte bine,italiana,si japoneza o vorbeam foarte bine,,doar ca japoneza este ceea care imi da bataie de cap si iese din cap ....
CE SA FAC SA NU UIT JAPONEZA?,,,,

Elena cu burtica si sotul AL

In SUA exista comunitati japoneze garla. Se intalnesc pentru multe chestii culturale sau nu. Tot ce ai de facut este sa descoperi unde si cand au loc intalniri de-ale lor si sa te prezinti acolo. La suprafata sunt foarte amabili asa ca nu te vor da afara din prima. Odata ajunsa aici e de preferabil sa-ti faci 2-3 prietene cu care sa te intalnesti ulterior, ca sa-ti exersezi japoneza. Aproape sigur NU te vor accepta in comunitate, dar individual poti sa-ti faci legaturi.Bafta.

Mergi la inceput