Mamici martie-aprilie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 4
Mickyyy spune:
Pe mine nu ma doare burtica daca ma ridic brusc de pe scaun, in schimb ametesc imediat. Asta si din cauza ca am tensiunea mica in general, iar din cauza sarcinii e si mai mica decat de obicei (ieri aveam 9/5).
In schimb mi-e teama sa nu am probele cu sarcina, pentru ca au trecut parca prea repede greturile si starile de voma, desi am citit ca de prin sapatama a 12-a e normal sa dispara.
Aaa..sa nu uit...stie cineva, daca mergi sa nasti la o clinica particulara, trebuie "cotizat" si acolo la medic la fel ca la orice alt spital? Ca eu am avut o disputa aseara pe tema asta, eu am zis ca si acolo se plateste "separat" medicul cu care nasti. Gresesc???
malina_mircu spune:
mie mi-au disparut si senzatiile de greaza (mai mult nu am avut) si foamea. si sunt in sapt 10. si eu am tensiunea mica 9/6 dar nu ametesc.
chestia cu clinica particulara nu stiu. logic ar fi sa nu, dar cine mai stie.
denis spune:
Eu nici macar n-am avut gretzuri sau alte alea.... Doar foame, care este inca ...enorma si in plus, ma dor sanii. Dar nu mereu, uneori nu ma dor deloc, nici cand ii ating...alteori ma dor ...pur si simplu. Voua vi se intampla la fel?
In legatura cu clinica particulara, de ce ai tu mai multa incredere intr-o clinica particulara decat intr-un spital....Filantropia, Elias, Municipal mie mi se par ok.??? Pana la urma sunt aceiasi medici..nu?
Va pup pe toate.
Denisa
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by denis
In legatura cu clinica particulara, de ce ai tu mai multa incredere intr-o clinica particulara decat intr-un spital....Filantropia, Elias, Municipal mie mi se par ok.??? Pana la urma sunt aceiasi medici..nu?
N-am zis ca as avea mai multa incredere, ci doar ca acolo TEORETIC stiu ca dau un ban, dar primesc ceva in schimbul lui. Ma gandesc ca la un spital de stat, indiferent cat as da doctorului, ma voi simti prost. Acolo trebuie sa bagi bani in buzunar la toata lumea, de la ultima asistenta pana la medicul cu care nasti. Iar daca undeva nu cotizezi cat trebuie, exista riscul sa fi tratata prost.
Toata teoria asta functioneaza doar in cazul in care la o clinica particulara ti se spune din start...te costa atat toata treaba, si asta-i tot, nu mai trebuie sa stai cu grija ca la asistenta x ai uitat sa-i dai iun ban si o sa uite si ea sa vina atunci cand ai mai mare nevoie de ea. Dar daca si la clinici se practica acelasi sistem, hai sa dam cu banii in stanga si-n dreapta, atunci chiar ca nu merita.
machetuza spune:
va salut pe cele cu burtici-viitoare mamici!!
si mie mi-au disparut senzatiile de greata, iar sanii ma dor mai ales dimineata (am citit eu pe undeva ca daca ai sanii mai mici, durerile de "crestere" a lor le simti mai intens); mi se mai intampla sa simt o intepatura dureroasa in zona ovarelor cand stranut, tusesc sau ma ridic brusc de pe scaun.
pofta de mancare a ramas neschimbata - mananc cu pofta de lup...
insa marea problema la mine este
astept sugestii de la voi
pana acum am incercat cu ceaiul verde chinezesc si cu fructele, dar nu prea sunt eu perseverenta...
pt voi toate
malina_mircu spune:
uitati niste chestii interesante:
luna 2 http://www.eva.ro/sanatate/articol137-6.html
luna 3 http://www.eva.ro/sanatate/articol137-12.html
luna 4 http://www.eva.ro/sanatate/articol137-17.html
despre dureri explica bine la luna 3. dr mea a spus ca sunt normale.
cu nu am probleme, dar stiam de fructe, multa apa si cat mai multa miscare.
pupici
Mickyyy spune:
Neatza. Ce mai fac viitoarele mamici?!
Eu astazi am fost sa-mi fac analizele, si am fost de-a dreptul impresionata (in mod placut, bineinteles) de asistentele de la centrul medical Romar, unde am avut trimitere.
Rezultatul analizelor o sa-l primesc abia miercuri seara, si parca mi-e teama. Azi de dimineata am avut niste dureri si crampe in zona uterului cum n-am mai avut pana acum, si mi-e sa nu fi patit ceva . Am inceput sa devin tare panicoasa in ultima vreme. Si nu eram asa..........
denis spune:
Neatza viitoarelor mamici.
Mikky... nu ca te-ar consola cu ceva, dar si eu sunt tare panicoasa in ultima vreme. Si nu era asa, crede-ma. Am si eu crampe, dar usoare in zona uterului. In rest, panica..cat cuprinde. Am citit atata despre sarcini oprite in evolutie incat mi-e groaza. Si cum eu n-am simptome (decat lejere dureri de sani) ma tot gandesc daca domane-fereste s-a intamplat ceva cu bb-ul meu? Ca poate e un semn rau ca n-am gretzuri, dureri, ametzeli si altele. Si abia luni sunt programata la ecografie...Nu mai am rabdare..
Soleil spune:
Bine v-am regasit!
Fetelor, nu mai fiti asa de panicate si de sperioase... E drept ca si eu am momente din-astea - si pe la inceputul sarcinii am avut si mai multe -, dar e pacat... Toata starea asta de agitatie si de panica nu ne face bine nici noua, si nici copilului. Si in plus, in loc sa ne bucuram de ceea ce traim, sa simtim intens incantarea si fericirea pe care ti-o da gandul ca in tine creste un copil, ne pierdem timpul aiurea cu ganduri negre.
Eu am ajuns la concluzia ca nu merita... Daca eu sunt linistita si fericita, bebelusului meu ii este cu siguranta cu mult mai bine. Asadar am hotarat ca nu am de gand sa imi pierd aceasta perioada - poate unica! - a vietii mele cu ganduri aiurea si panici nejustificate. Asta nu inseamna ca sunt inconstienta, nu inseamna ca nu sunt atenta la semne, ca nu imi vizitez medicul, dar pentru Dumnezeu, acest bebelus din burtica mea ma face mai fericita decat am fost vreodata! De ce sa arunc eu la cosul de gunoi acest dar, aceste sentimente pe care doar el mi le ofera?
Ar trebui sa faceti si voi la fel... Fruntea sus, ca totul o sa fie bine si BUCURATI-VA, FITI FERICITE de ceea ce vi se intampla!
Va pupic cu drag!
Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."
Mickyyy spune:
Crezi ca noi vrem sa fim panicoase sau sperioase?! Cel putin in cazul meu, sunt momente in care nu ma mai pot controla, si mintea mea incepe sa o ia razna ..... sa se gandeasca numai la rele.
Cand am ramas gravida, nu prea constientizam eu ce si cum, nu stiam daca-l pastrez sau nu....nu mi se parea un capat de lume daca atunci apareau probleme si ar fi trebuit sa fac avort. Dar pe masura ce saptamanile trec, incep sa ma schimb din ce in ce mai mult, incep sa am sentimente materne care ma uimesc pana si pe mine. Am avut pana si vise cu bb si nasterea. E o senzatie atat de placuta, care nu credeam ca exista, chiar daca citeam despre ea peste tot.
In schimb nu mai am rabdare, n-am reusit inca sa mai ajung la control la ginecolog (a trecut o luna si cateva zile de la primul control), am tot amanat-o, ba sa-mi gasesc medic de familie, ba sa-mi fac analizele, ba aia, ba ailalta, si mi-e teama sa nu fi aparut probleme intre timp. N-am vrut sa pastrez primul doctor la care am fost la control, m-am hotarat ca o sa merg la Municipal, dar astept rezultatul analizelor si tot citesc lista cu medici si incerc sa ma hotarasc la care sa merg.
Chiar, mai e cineva din Bucuresti care are de gand sa nasca la Municipal?