Mamici martie-aprilie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
diana76 spune:
La mine data aproximativa a nasterii este 14 Aprilie.
legat de alimentatie..la mine e un sir nelimitat de mancare...Trebuie sa mananc la fiecare doua ore, nu conteaza ce, numai macare k-lumea sa fie. Adica la prima ora cam vreo 5 sandviciuri cu diverse: cascaval, salam de sibiu, muschi, unt si 1 iaurt, iar apoi tot asa cateva gustari plus fructe si sucuri de fructe si iaurturi. La pranz adesea mananc cate o friptura cu garnitura iar seara mancare gatita si fructe. Din fericire, la cat mananc nu am pus totusi decat 1,5 kg in 10 saptamani.Astazi am intrat in a 11-a saptamana. inca mai am starile acestea de foame si noduri in gat care imi dispar imediat cum mananc mai consistent.
pupici.
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by Ela76
Inca nu sunt hotarata asupra unui medic cu care sa nasc. Cineva mi l-a recomandat pe dr. Suciu, de la Polizu, dar nu am auzit prea multe despre el...
Si sunt atatea de discutat
Va pe toate!
Ela
Eu am fost la primul control la el la cabinet. Pare ok ca doctor, cumata unei colege de serviciu a nascut cu el si mi l-a recomandat. Poate fi deranjat la orice ora din zi si din noapte si iti raspunde si te sfatuieste ce sa faci (stiu ca l-am deranjat intr-o duminica seara cand chiar ma simteam rau).
Totusi pe mine m-a deranjat la el rapiditatea cu care s-a terminat
consultatia (a durat maxim 10 minute), iar eu care eram la prima sarcina as fi avut nevoie de mult mai multe sfaturi din partea lui (desi tot ce am apucat sa-l intreb mi-a raspuns). Eu am hotarat sa nasc la Municipal, asa ca nu o sa il mai pastrez ca doctor, dar daca te uiti la mamici de august-septembrie este o lista acolo cu doctorii la cre au nascut, si este trecut si el, asa ca vezi daca reusesti sa iei legatura cu cea care a nascut acum cateva saptamani cu el.
denis spune:
tot despre alimentatie... eu mananc 2-3 sandviciuri dimineata si 1 pahar de laptic, la serviciu o friptura ceva cu garnitura, iar seara mancare gatita si fructe. Fructe mai rontzai si peste zi... Voi betzi cumva sucuri naturale ceva de genul asta...?
si luati vitamine? ca mie doctorul mi-a dat numai acid folic si nimic altceva. Oare neceasarul de vitamine il pot lua numai din fructe si legume? Ca oricum, nu mi se pare ca mananc prea multe.
Ela76 spune:
Miky, multumesc frumos pentru raspuns . Si scuze ca scriu atat de tarziu, dar mai apar chestii urgente pe aici, pe la servici. Intamplator, cunosc o asistenta care lucreaza cu dr. Suciu - ea mi l-a recomandat, dar stii, intotdeauna colegii se recomanda intre ei cu caldura. Inteleg ca trebuie sa-mi pregatesc bine lista de intrebari ca sa nu incheie consultatia inainte de a deschide si eu gura.
Maine voi studia mai atent si forumurile celelalte.
Malina, multumesc pentru link!
Ne "vedem" maine!
Ela
Mickyyy spune:
Seara asta ma duc sa-mi iau rezultatele la analize.....abia astept sa vad ce si cum....sper sa nu fie nici un fel de probleme, desi mi-e cam teama, sunt ani de cand n-am mai fost la doctor sa-mi fac analize, iar acum ca's mi-e si mai groaza de ce o sa aflu diseara.
Tine-ti-mi pumnii, sa fie totul in regula!!!
Pentru ela, http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11671, este despre nasterea la Polizu, desi nu si despre d-l doctor Suciu. poate te ajuta. Poti merge si la Nasterea pe Glob, o sa gasesti referinte despre multi doctori, spitale si conditii.
denis spune:
Salutare fetelor...
Unde ati disparut toate???
Nu mai aveti noutazi...???
Mickyy ce ai facut cu analizele?
Ce faceti voi pentru "etapa intermediara", cand inca nu aveti burtica dar nici nu mai intrati in hainele vechi?? Ca eu m-am ingrashat un picutz ..si nu mai incap in multe fuste si nici in blugi nu ma simt prea comod
malina_mircu spune:
culmea este ca desi luna trecuta am avut o perioada in care nu prea ma mai incapeau hainele, acum imi sunt toate bune. Am scapat de balonari, cred ca asta era motivul pentru care nu ma mai incapeau. In plus fac mai multa miscare, tenis de masa in fiecare dimineata.
pupici
Mickyyy spune:
Neata pe la pranz
Am avut destul de mult de munca azi la job, si n-am avut timp pana acum sa intru pe forum.
Inca nu stiu ce-am facut cu analizele, le-am luat, dar nu ma pricep sa le interpretez . Am calciul ionic putin sub limita minima (limita e 3,8 iar eu am 3,69), am fibrinogenul maricel (481, iar maximul este 400), VSH-ul e cel mai mare, aproape dublu fata de limita (22 in loc de 13 cat e maximul, dar am inteles ca asta e din cauza ca am fost racita cand am facut analizele), si mai am 2 chestii ceva mai mici decat minimul, hematocritul si MCHC (primul 34.7 in loc de36% iar celalalt 31,3% in loc de 32%). In rest, toate sunt in limitele normale, si am un listoi de analize facute, care se intind pe 2 pagini.
Asa, matematic vorbind, maxim 10% din ele mi-au iesit sub medie, dar medical habar n-am ce-nseamna asta. Trebuie sa merg la medic sa mi le traduca pe intelesul meu, ca altfel ma uit la ele ca vitelul la poarta noua.
Cat despre hainele intermediare, am avut si eu aceasi problema, am postat pe-aici pe undeva intrebarea si mi s-a spus ca exista o gramada de hainutze "ajustabile" in timpul sarcinii, care pot fi purtate si in primele luni, si in ultimele.
Deocamdata sunt in aceasi situatie cu malina, acum ateva saptamani nu mai incapeam in nimic, intre timp, desi nu cred ca am slabit, au inceput sa ma cuprinda din nou vechile haine. Numai ca mie a inceput sa mi se ridice burta sus de tot, si ma enerveaza, am 2 randuri de burta, noroc ca nu se vad decat daca ma dezbrac sau port bluze mai mulate (pe care normal, le-am scos imediat din garderoba)
Voi cum stati cu burtica? a inceput sa se vada ceva?
Soleil spune:
Bine v-am regasit, fetelor!
Eu am destul de mult de lucru si nu prea am vreme sa mai intru pe forum - azi am constat ca am ramas logata de saptamana trecuta, cred! . Am vazut ca intre timp s-a mai animat forumul asta al nostru
In primul rand, felicitari si casa de piatra la toate care v-ati hotarat sa "va puneti pirostriile"!
Nici pe mine nu prea ma mai incap hainele - am vreo 2 perechi de blugi care-s ceva mai largi in talie, dar deja una din perechi nu prea mai face fata... De alti panataloni... fereasca sfantul - e drept ca toti is stramti de felul lor, asa ca acum nu mai reusesc sa-i mai imbrac cu nici un chip. Ma tot uit la burticuta mea si ma tot intreb: "o fi de la bebe sau o fi de la cat mananc toata ziua?!". Dar inca n-am aflat, nici macar nu stiu daca ar trebui sa se vada - banuiesc totusi ca da - sau cam cat ar trebui sa se vada .
Asa ca probabil prea mult nu o sa mai rezist cu hainele astea si va trebui sa o iau la trap prin oras dupa cumparaturi. Uneori as vrea sa se vada mai bine burtica mea, vreau sa vada toata lumea ce minune mi s-a intamplat mie!, iar alteori ma gandesc "nu, sa nu se vada, ca inca nu e bebe, e doar burta mea cea mare si urata!"
Eu luni am prima programare la ecograf - si o sa am deja 13 saptamani... medicul meu zice ca mai devreme nu prea aveam ce sa vad - uneori mi-e ciuda pe el, ca uite, voi deja v-ati vazut si auzit puiutii! Da' lasa ca pana luni nu mai e asa de mult.
Mickyyy, mie nu mi s-a ridicat burtica - ar fi trebuit sa se ridice?! Am vazut ca avem cam aceeasi DPN, deci ar trebui sa ni se intample cam aceleasi lucruri [:}]. Nu prea mai am nici greturi, sanii nu ma mai dor dect putin, se pare ca incep sa scap de partea urata! Cu papatul mai raman Voi ati scapat de simptomele urate?
Pupici si sanatate la si la !
Soleil
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume..."
Mickyyy spune:
Eu am avut o perioada de vreo 2 saptamani in care aproape imi trecusera toate simptomele de la inceput (greturi, stari de voma, dureri de san), dar de vreo cateva zile vad ca m-au luat greturile din nou .