Paznicii din parcul Ciresarilor
Iata ce mi se intampla azi in parcul Ciresarilor, din zona Domenii, parc aflat din nefericire sub administratia Ministerulu Educatiei.
Face copilul meu 1 an si merg cu el in acest parc sa ii fac niste poze, fiind singurul "parc" mai verde din zona.
Nu scot bine aparatul ca apare doamna "paznic" cu gura mare, ca nu am voie sa pozez in institutie. Ii spun ca nu vad nici un semn cu fotografiatul interzis si cheama un zdrahon de paznic mai batran care se apropie la juma de metru, explicandu-mi ca am nevoie de aprobare de la directoarea parcului. Si asta duhnind a bautura.
Degeaba incerc sa ii explic ca e ziua copilului si ca nu am interes in a poza institutia pe care o apara cu atata darzenie.
In final m-a facut sa ma simt ca ultimul om si sa plec.
Acum ma intreb care este criteriul de angajare a acestor paznici. Cat de curajosi sunt sa dea afara parintii cu copii mici? Caci despre golanii care intra cu scuterele in incinta, rare ori se deranjeaza.
Tot in acest parc, alta data, mi s-a cerut sa nu ma plimb pe aleile mai linistite si amenajate din spate, ci sa merg cu copilul pe unde se joaca football si pe unde e mai multa mizerie.
Mare rusine - asta numai la paznicii din Romania am vazut.
Si pacat ca primaria nu poate face nimic pentru acest parc sau pentru copiii din zona.
Raspunsuri
Guestus spune:
Nu are sens sa te enervezi...cu adobe poti sa pui poza copilului si in padurile tropicale din brazilia.
Clover spune:
Guestus, noroc cu tine.
Eu zic sa cauti persoana resonsabila cu acest parc sa ii aduci la cunostinta preocuparile bahice ale paznicilor si interdictiile absurde. Probabil vroia o atentie pentru o sticla de ceva.
anangel_lexi spune:
Paznicii astia sunt angajatii unei firme, asa ca parerea mea e sa faci reclamatie la firma respectiva, sa le spui ca angajatii lor nu se poarta civilizat si ca daca nu iau ei masuri, vei merge la OPC ca nu esti lasata sa te plimbi in voie intr-un spatiu public. Nu stiu daca e un sfat bun, asta imi trece prin cap la ora asta. Succes
Si cu cat drag veneam in parcul acela in copilarie...
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
xelanoimis spune:
Nu stiu daca pot rezolva mare lucru, dar am vrut doar sa mentionez intamplarea, in cazul in care mai pateste si altcineva.
Motivul paznicilor respectivi a fost ca parcul Ciresarii nu este "spatiu public" si ca apartine institutiei Ministerul Invatamantului. O situatie foarte nefericita, pentru ca acest minister l-a tinut in paragina ani de zile - si abia acum au inceput sa miste ceva, dar se pare ca nu pe o directie buna pentru familiile din cartier. Povestea este lunga si sunt o gramada de plangeri nerezolvate legate de acest parc.
Despre legea fotografiatului este si asa cam neclara. Pe langa obiectivele militare, se mentioneaza ceva si despre institutii dar cred ca e vorba de cladirile in care se tin secrete de interes national. Si oricum acestia trebuie sa afiseze semnul de fotografiat interzis.
Eu am scris si la Politia Romana, si la Ministerul Educatiei. Mai mult de dragul de a-mi exercita dreptul la libera exprimare. Pana acum politia mi-a raspuns sa sesizez Ministerul Educatiei, iar daca s-a recurs la violenta, atunci pot depune plangere la ei.
Doar ce era sa fac, sa insist cu pozatul pana ma lua la bataie ca sa pot face o plangere in toata regula? Pe vremuri nu m-ar fi deranjat, dar cand esti cu copilul mic dupa tine trebuie sa inghiti magariile.
Cat despre ce zicea Guestus cu Photoshop-ul, pot sa-l pun eu pe asta mic si pe Luna, ca aci pe Pamant nu se mai civilizeaza lumea in veci!
A_Iulia spune:
Pana la urma care e problema cea mare, ca nu ai avut voie sa faci poze, sau ca te-a deranjat atitudinea lor?
In cazul in care au dreptul sa restrictioneze efectuarea de fotografii, nu vad de ce sa insisti. Faptul ca nu te intereseaza institutia si vrei doar sa pozezi copilul nu e un argument, ai sa vezi ca nu o sa functioneze oriunde e interzis fotografiatul si oricat de frumos ai explica tu acest lucru, daca ei au instructiuni sa nu lase lumea sa fotografieze, e normal sa-si faca datoria.
In rest probabil ca ai tot dreptul sa reclami tonul avut de paznic, mirosul etc.
fianna spune:
Adina Iulia, ambele ar trebui sa fie o problema. Si eu m-as fi enervat groaznic in situatia asta!
In primul rand vorbim de un parc, nu de cine stie ce obiectiv strategic. Apoi Ministerul invatamantului e o instituie publica, n-am auzit sa se fi privatizat. Si atata vreme cat nu e nici un semn cum ca ar fi interzis sau ca e proprietate privata nu ar trebui sa se comporte asa paznicii. Eu m-am certat odata cu unul in Herastrau ca nu m-a lasat sa stau pe iarba insa omul a scos carnetelul si mi-a aratat negru pe alb unde e scrisa hotararea care-mi interzice sa stau pe iarba.
Paznicii cu care a avut de-a face xelanoimis au fost niste badarani cap coada care sincer, merita o bataie d-aia crunta!
Eu m-as duce iar in parc, cu sot, frate, rude, prieteni si as vedea atunci cum reactioneaza la pozele de grup. Eventual as filma ca sa am si dovada comportamentului lor. Sunt niste imbecili care cred ca o uniforma cu ecuson le da autoritate si vor sa se foloseasca de asta.
E adevarat ca nu oriude se pot face poze si ca doar vrei sa-i faci copilului nu e o scuza, dar e penibil cand se intampla intr-un parc! mai ales ca daca intrii pe Google Earth vezi detalii din parcul respectiv mai bine decat cu ochiul liber.