Eu nu pricep...politica!

Eu nu pricep...politica! | Autor: simali

Link direct la acest mesaj

La mine in oras campania electorala a tuturor candidatilor (PD-L, PNL, PSD, etc) se invarte in jurul aceleiasi idei:
- sa votam pe candidatul "X" ca e de-al nostru
- sa votem cu X ca va face lucruri extraordinare pentru zona noastra (asfaltari prin oras, atragere de investitii, proiecte, schimbarea orasului, etc.)
- sa votam cu x ca e un om de afaceri dinamic (toti candidatii sunt oameni de afaceri dinamici si de succes - pe bune) si va face treaba buna si si la Bucuresti.

Acum, eu recunosc ca nu am priceput mare lucru din combinatiile aste cu alegerile uninominale, dar poate ma lumineaza cineva mai destept:
- Senatul si Camera Deputatilor nu sunt niste institutii care reprezinta interesul national? Stiu ca intersul national este format din suma intereselor locale, dar asa, in detaliu?
- ce are in comun asfaltarea pe strada "Frumusica" din orasul X cu Camera Deputatilor? Votez un senator sau un primar?
- cam ce face exact un parlamentar (conform fisei postului)?

Eu am gasit pe un site de inters public ca activitatile desfasurate de un parlamentar sunt (scriu in rezumat, daca vreti detaliez):
- sa elaboreze legi
- sa vina cu idei (BAZATE PE STUDII) pentru imbunatatirea legilor existente
- sa organizeze lucrarile comisiilor parlamentare (care elaboreaza legi)
- sa participe la sedintele in care se discuta legile propuse de ei si de altii.

In mare, din ce am putut eu sa pricep, munca de parlamentar presupune sa stai cam 5-6 ore pe scaun dezbatand legi dintre cele mai diverse (de la legi pentru minoritati, pentru persoane cu nevoi speciale, pentru protectia animalelor, pentru agricultura, etc.), apoi sa te duci acasa si sa redactezi diferite alte propuneri legislative (sau sa le dictezi secretarei daca nu-ti place sa le faci tu), sa vi cu ele la comisie, etc. Mai trebie sa te intalnesti cu oamenii din teritoriu, intr-un birou local, acolo insa nu poti sa le rezolvi tu problemele ci doar poti pe baza cererilor lor, sa propui modificarea unor legi ce par strambe sau neclare (deci tot munca de hartogar).

Si acum intrebarea care nu ma lasa pe mine sa dorm: ce au muncile de mai sus cu dinamismul oamenilor de afaceri care vor sa intre in Parlament si in Camera Depuatilor? Vor veni ei, oameni de actiune, mereu in miscare, manageri dinamici, sa ia loc 5 ore pe scaun si sa-l asculte pe X si pe Y gangavind la tribuna nu stiu ce? Nu este asta o sracina mai potrivita pentru un intelectual mai linistit, rafinat, dispus sa stea mai mult aplecat pe hartii, pasionat de legi, etc?

La mine in oras sunt in cursa 4 oameni de afaceri bine cunoscuti. Lumea zice sa-i votam ca sunt dinamici. Dar daca sunt PREA dinamici?

Si de ce vor toti "dinamicii" astia o munca plictisitoare de hartogar?

alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Despre fanteziile unui politician dinamic

http://www.fanteziileluigeoana.ro/

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca nici cei care fac politica nu pricep mare lucru! avand in vedere ca sunt afaceristi, cantareti, artisti printre ei....

numa cei care ar trebui as fie acolo cu adevarat, lipsesc cu desavrsire!

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

cred ca nici cei care fac politica nu pricep mare lucru! avand in vedere ca sunt afaceristi, cantareti, artisti printre ei....

numa cei care ar trebui as fie acolo cu adevarat, lipsesc cu desavrsire!

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

subscriu!

Mergi la inceput