ajutati ma sa scap de acnee
am o acnee pe o parte a fetei, in timpul sarcinii s a accentuat,nu am incercat nici un tratament pana acum.ce trebuie sa fac, ce sa folosesc sa scap de ia? am inceput sa iau anticonceptionale sunt la prima folie dar pana acum nu ma ajutat
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
in primul rand nu mai lua anticonceptionale fara recomandarea medicului !!! este posibil sa-ti faca mai rau...
mergi neaparat la un control ginecologic, sa vezi daca nu cumva ai probleme (ovar polichistic) sau alte dereglari hormonale...
de asemenea, trebuie sa consulti un medic dermatolog bun.
tratamentul pentru acnee difera in functie de cauza care o produce.
in general cele mai bune rezultate se obtin cu Roaccutane, este destul de scump, dar merita.
deci, consulta intai medicul, pentru a fi sigura ca primesti tratamentul cel mai potrivit pentru forma ta de acnee.
succes !!!
szivarvany spune:
Vad ca esti oradeanca ... iti recomand ca dermatolog pe dr.Brihan; din babisme care la mine au dat roade: spalat fata cu tampon demachiant imbibat in apa, apoi in tarate amestecate cu bicarbonat, cat de des poti.
Daria & GIULIA(2004 08 16)
carolinah spune:
Nu mai lua anticonceptionale dupa ureche! Te dereglezi mai rau!
Incearca Brevoxyl de la farmacie. Se da dupa ce ai spalat fata cu un spumant special pt ten cu probleme (de ex de la Avene). Seara te speli si te dai cu Brevoxyl, dimineata te speli si te dai cu o crema puternic hidratanta, speciala pt tratamente antiacneice (eu am luat tot de la Avene Clean AC). Da Brevoxyl numai pe zona cu probleme. Nu uita crema hidratatanta pt ca produsul usuca rau fata si te iriti altfel...
Toate astea eu le-am cumparat de la Sensiblu! intr-o luna s-a ameliorat extraordinar de mult (diferenta se vede insa dupa cateva zile deja), dupa 2 luni mi-a trecut si imi mai apare cate un cos numai la ciclu.
amber_onyx spune:
la mine a mers de minune zynerit.
mi-a fost prescris de dermatolog, si de vreo cativa ani nu mai am probleme.(cu ocazionalele 2-3 cosuri care mai apar inainte de rusi, sau cand am un eveniment important)
http://tt.lilypie.com/rCfRp3.png
viitoare de ,deocamdata visand la statutul de
unboticutz spune:
mai bine mergi si la medic. e posibil sa ai o infectie si pana nu iei antibiotic nu-ti trece, cu cosmetice poti doar sa ameliorezi.
din capitolul cosmeticale iti recomand cu caldura fiolele Floritene. eu cand mai am izbucniri dau cu fiola cu AHA si zmeura combinat cu fiola de azulen. sunt ieftine, folosesti doar cateva picaturi o data. din dermatocosmetice cele mai eficiente au fost la mine Avene si Eucerin.
sa nu-i uitam!
adria.bh spune:
mersi, dar antic. i au la rec. medicului ginecolog
dar pot sa i au antibiotice daca iau antic?
am fost la medic derm. mi a pus tot felul de intreb fara nici o analiza si mi a spus uite ia antib eritromicina si mai vedem, dar efect zero, voi ce antib ati luat?
cristina1974 spune:
Si eu iti recomand sa mergi la un medic bun, in primul rand, eventual si endocrinolog,pentru ca mai intai eu cred ca trebuie sa stabilesti cauza acneei.
In materie de cosmetice ,daca ai acces, iti recomand Dr. N.V.Perricone. Nu cred ca le gasesti in nici un magazin din Romania,pentru ca sunt foarte scumpe insa poti incerca pe site-ul lor. Aceasta gama este folosita de o prietena de-a ea, care are probleme mari,cu rezultate extraordinare. Cameroun Diaz foloseste si ea aceleasi produse, fara de care nu ar mai putea avea o cariera in Hollywood,pentru ca acneea de care sufera ea e foarte serioasa.
Singura problema a cremelor de la N.V.Perricone este ca afecteaza fatul,in cazul in care esti insarcinata. Deci folosirea lor este aproape interzisa in perioada sarcinii sau daca ai de gand sa faci un bebe.
Amnesty spune:
Mie mi s-au prescris anticonceptionale dupa ureche, initial Alesse. Fatza mea a dat semne de imbunatatire de abia dupa vreo 2-3 luni, ceea ce este perfect normal, insa nu au fost niste rezultate satisfacatoare. Cand m-am dus din nou, m-au pus pe Tricyclen (din nou, dupa ureche). Mi-au zis ca sunt mai puternice. In schimb, mi-au mai prescris si o crema de fata, Benzamyacin (erythromycin + benzoyl peroxide) . Marturisesc ca am avut indoielile mele ca o sa dea vreun rezultat. In fiecare seara ma spalam cu apa calda si cu un tampon demachiant pe fata, apoi aplicam crema si o lasam peste noapte. Dupa ce se usuca crema imi ingheta fata efectiv, era ca o masca, care se solidifica. Pt vreo saptamana a fost un chin. Crema imi exfolia pielea si ramanea uscata, uneori iritata, ma manca, era aspra la atingere. (bineninteles nu aveam voie sa ma scarpin). Dupa vreo 2-3 saptamani iritatia a incetat, nu mi se mai descuama pielea (proababil reusisem sa o exfoliez pe toata), dar cel mai important, era absolut curata, nici un cos/punct negru...nimic!. Inca de la prima aplicare mi se uscase tot. Meritase chinul Pe urma m-am gandit sa citesc reviews pe internet, sa vad daca numai la mine a mers asa de bine. Vreau sa va zic ca mai mult de 90% din cei care au folosit au avut aceste rezultate.
http://www.acne.org/benzamycin-reviews/102/page1.html
In canada, e cam scumput gelul asta. Eu platesc vreo $60 dar ma tine vreo 2 luni. Nu stiu daca in romania se gaseste macar combinatia asta de gel (erythromycin + benzoyl peroxide), dar va zic, merita incercat. Pt mine a meritat toti banii. Anticonceptionalele singure, nu au avut mare efect.