Deficit de oameni normali !

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

ajunsi in Elvetia, ne-am inscris la un medic de familie, si i-am relatat povestea cu vaccinul. la care el foarte calm, mi-a spus: "la noi acest vaccin nu se face, in SUA, este inca faza de experimentare, cum de se face DEJA in Ro?"
acuma ma gadesc ca o fi mai neinformat medicul asta al copiilor...

Kariguld dadeam un link mai inainte de unde reiesea ca in US s'au administrat DEJA 8000000 de doze (asta da faza experimentala).
Despre situatia vaccinului in Elvetia te poti informa aici. Este similara cu cea din Romania - vaccinul este recomandat, NU OBLIGATORIU dar doar doua cantoane il ofera gratuit.
In concluzie medicul tau din Elvetia era neinformat (cu exceptia cazului in care discutia de mai sus a avut loc inainte de 2006)

Come to The Dark Side ... we have cookies!

la noi la tara aici....medici nu sunt informati....'au poate ca nu vor sa se informeze, sau pur si simplu sunt impotriva!
cred totusi, ca al meu medic, dupa cum mi-a si spus, s-a gandit ca fata e prea mica, la 9 ani...

"recomandarea" , inseamna dupa mine, ca poti alege sau refuza.

si nu inteleg de ce discutia s-a intepenit asa tare pe acest vaccin?

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Nu vad problema ta cu restul care refuza, tu daca ai fata si vrei sa o vaccinezi go ahead, nici restul n-are nici o problema cu tine, bineinteles atata vreme cat nu se trece la jigniri de genul: anormali, iresponsabili care se suie beti la volan.

Ilse (si raspund totodata Sabinei cu vaccinul ei esuat :)
Comparatia e binevenita pentru ca un vaccin nu functioneaza NICIODATA dupa principiul "fiecare vaccinat pe viata imunizat". Exista intotdeauna un grup de persoane care vor face boala in ciuda faptului ca au fost vaccinati DACA (atentie DACA) intra in contact cu o persoana bolnava. Aici intra in functiune imunitatea de grup - indivizii "sensibili" sint izolati de o bariera formata din persoane imunizate. Insa cand rata vaccinarilor scade apar "buzunare" de persoane neprotejate in care boala se poate dezvolta.

Desigur voi sinteti liberi sa nu va vaccinati copilul cu ROR (v'ati informat si "stiti" ca provoaca autism) dar trebuie sa fiti constienti ca aceasta decizie ar putea intr'o zi omori un copil, copil care nu va fi neaparat al vostru.

Iar pe masura ce parintii "informati" se inmultesc sansa sa se intample asta devine al dracului de mare chiar mai mare decat aceea de a fi lovit pe trotuar de un sofer beat!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Ok punem problema ca tine, a mea fata nu face vaccinul asta, deci la inceperea vietii sexuale este expusa, acuma intrebarea mea este urmatoarea: de unde ia ea HPV, de la un baiat (presupunand ca nu devine lesbiana)...baiatul acela a avut si el parinti iresponsabili sau cum, pe de alta parte astia cica scriu ca ar fi si pentru baieti posibila vaccinarea, deci de ce se pune problema acuma doar pentru fete, adica doar ele sa fie responsabile sau cum...eu astept, a mea face 5 ani de-abia in ianuarie, mai are ceva anisori, poate pana atunci mai apare cine stie ce minune d-asta...astept sa vad ce rezultate miraculoase de "disparitie in masa a HPV" va avea gardasilul"

dorulet ok inteleg acum ideea.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

Iar pe masura ce parintii ""informati"" se inmultesc

xeno, ar trebui lucrat la asta! da o informare serioasa, cu pliante, medici instruiti, profesorii la fel, etc, etc. nu astea explicate pe net, care nu se stie precis cine le scrie...informatii de la oameni competenti!
ca sa inteleaga oricine...

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Fetita mea inca n-are 9 ani, dar daca ar fi trebuit sa i-l fac acum, as fi refuzat. Nu sunt impotriva vaccinurilor in general ci impotriva acestuia. Poate ar fi trebuit facut la femeile active sexual, cel putin in prima faza, pana cand efectele secundare ar fi fost vizibile (nu cele imediate). Si Vioxxul a fost pe piata cativa ani pana cand sa fie retras datorita efectelor adverse (si el a trecut deasemenea de trialurile preclinice si clinice).
Si ar trebui explicat mamelor, fetelor ca acest vaccin nu garanteaza faptul ca nu mai faci cancer de col, ca HPV nu este singurul factor de risc, ca trebuie sa se protejeze. Si educatia sexuala, preventia medicala fac parte din incercarea de reducere a imbolnavirilor.
Eu indraznesc sa spun ca sunt f sigura ca nu voi avea acest virus, iar mamele care au refuzat vaccinul nu ar fi condamnabile mai mult (dupa mine) decat fumatorii care fac cancer pulmonar , de alcoolicii care fac ciroza, de drogo dependentii care fac terapie, de persoanele cu diabet care l-ar putea controla prin dieta dar nu se pot abtine de la mancare si care baga pastile... pentru toti acestia terapia costa si ar trebui platita de ei, la o adica.
Este unul din putinele cancere care se vindeca daca este luat din timp. Stau si ma gandesc fortat putin la femeile simple care cred ca au scutul ideal si daca pana acum nu s-au prezentat la ginecolog decat la nevoie si aia mare, de acum inainte nu mai au motive...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Eu as fi curioasa ce ar spune o femeie DEJA diagnosticata cu cancer de col uterin: oare ar fi preferat sa se vaccineze in copilarie sau prefera sa faca tratamentul pentru cancer (chiar presupunand ca se gaseste in situatia ideala: este o persoana care si-a facut de 2 ori pe an testul PAP si a fost depistata in stadiul 0, deci vindecabil).

Eu personal mi-as fi facut vaccinul, daca as fi fost mai tanara (respectiv virgina ). Mi-as face ORICE vaccin ar exista pe lumea asta care sa ma apere cat de cat de cancer, indiferent de care.

Bedrosmart

PS: Fara a dori sa jignesc sau sa supar pe nimeni, din propria mea experienta () pot spune ca ultimul lucru care o va impiedica pe o adolescenta sa faca sex (protejat sau nu) este educatia sexuala, primita in familie sau la scoala. Cand o iau hormonii razna, exact la sfaturile pe care ti le-a dat mamica o sa te gandesti, mai ales in lumea asta bombardata de imagini sexuale in care traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

pt cine se mai indoieste ca latura financiara joaca un mare rol in aceste decizii: uk a preferat sa vaccineze cu cervarix de productie proprie si nu gardasil... care cervarix nu este aprobat in america... care america isi promoveaza gardasilul...

a, sa nu-l uit pe tony blair care nici in ziua de azi n-a declarat daca leo, fiul lui cel mai mic, a fost sau nu vaccinat cu trivaccin combinat... sau separat...??... hmm... ca ala separat era de x ori mai scump si guvernul n-a aprobat sa se introduca gratuit... tot ne convingeau ca ala combinat e ok, dar prin refuzul lui de a spune ce a ales pt al mic toata lumea a inteles... fiecare ce-a vrut...... a fost campanie lunga in ziare si la radio sa-l determine sa raspunda... pana la urma anul asta (leo e nascut in 2000) a scris doamna blair in autobiografia publicata ca a fost vaccinat, dar o cam da cotita si nu detaliaza nici macar acum daca a primit trivaccin sau separat...

http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article4166423.ece
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/health/article3065745.ece
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/features/article614329.ece
http://www.independent.co.uk/news/business/news/glaxos-cancer-drug-cervarix-could-face-twoyear-delay-in-us-765731.html
//www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article3911758.ece

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

voljena ca bine le zici...eu m-am scos, ca printesa noastra maxima are 3 fete, cand le-o vaccina ea pe-ale ei cu minunea asta, atunci o sa ma mai gandesc...dar parca vad ca astia dau doar asa din gura pentru plebe, sa ne spuna minunatii astia cercetatori daca ei si-au vaccinat fetitele cu asta si ma discutam pe urma.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

editat pentru olandeze: Zembla a facut un documentar despre gardasil si farma-lobby si ce comisioane si-au tras politicienii olandezi de vor sa introduca chestia asta, avand functia de "adviseur"...dau linkuri pentru vorbitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Xenocid,

Eu am o mare nelamurire. De fapt care era intrebarea? Care era raspunsul?
In fond ce ai vrea sa primesti de la noi? Acceptul ca 40% dintre parinti sunt la limita normalitatii?
Acuzi de credulitate cititorul virtual dar tu insuti ne trimiti articole de gen.
Apoi ne duci la ROR – pe care nimeni din Romania nu l-a refuzat dupa stiinta mea.
Eu personal nu iti mai inteleg demersul.

Daca ai fi indreptat discutia spre celelalte puncte initiale ar fi fost OK.

Da-l incolo de vaccin si nu uita: singurii oameni care gasesc ceea ce cauta in viata, sunt cei care cauta greseli.

Intrebare speciala pentru tine: De ce nu se vaccineaza obligatoriu si fetitele mai mari de 9 ani? Ca doar exista teste facute pentru grupa de 12 ani.

Bedrosmart nu trebuie sa cauti raspunsul prea departe. Acea persoana ii va face vaccinul copilei. Si este normal sa fie asa.

Tot ceea ce se intampla acum in Romania, cu privire la acest vaccin este normal.
Mai mult de atat este un semnal de alarma catre guvernanti: Ati reparat scolile cu hei-rupul, ati confectionat manuale scolare pe genunchi, ati facut programe scolare in stil pompieristic. Acum este timpul sa o faceti asa cum trebuie, nu pe fuga.

Alege-ti vaccinul cu grija.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse

sa ne spuna minunatii astia cercetatori daca ei si-au vaccinat fetitele cu asta si ma discutam pe urma.

Uite un "minunat cercetator" care si-a vaccinat si fetele si sotia: www.hotnews.ro/stiri-esential-5158789-video-trebui-stie-mama-unei-fetite-10-ani-despre-vaccin.htm" target="_blank">acesta.

Mergi la inceput