nu ma refer la vaccin anti meningita. deci nu la Prevenar sau Hiberix, Infanrix sau pentaxim.
ma refer la antimeningococic, adica anti bacteria meningococ (Neisseria meningitidis).
Eu cred ca se gaseste in farmacii. Lui Alin i l-am facut acum 2 ani dar la un cabinet de pediatrie particular si s-au ocupat ei de aprovizionarea cu vaccin atimengigococic. Eu doar am sunat daca il au. Imi era frica de reactii post vaccinare dar nu am avut probleme. A fost ultimul vaccin pe care i l-am facut din seria celor facultative.Stiu la ce te referi, nu e vorba de prevenar, Act hib...etc. O doctora pediatra din Constanta unde am ajuns pentru o enteroviroza, i-am spus ca nu are o luna de la vaccinarea antimeningococica si il confunda cu alte vaccinuri...se pare ca nici nu stia de el
Diana mamica de Alin si Toni
Cand era Andrei al meu micutz, acum 2-3 ani, i l-am facut, deci banuiesc ca se gaseste si in Romania.
Citat: |
citat din mesajul lui alexpa nu ma refer la vaccin anti meningita. deci nu la Prevenar sau Hiberix, Infanrix sau pentaxim. ma refer la antimeningococic, adica anti bacteria meningococ (Neisseria meningitidis). |
Pt. neisseria am primit recomandare sa-l facem pe MenC dar nu se gasea in farmacii acum o luna.
Eu stiu ca exista un vaccin care se numeste chiar asa, adica Vaccin meningococic A+C.
Aici, in germania, vaccinul impotriva meningitei se numeste NevisVac-C. Nu stiu daca se gaseste in Ro dar ai putea intreba la farmacii
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)