Stop, accidentelor, viata are prioritate!

Stop, accidentelor, viata are prioritate! | Autor: simali

Link direct la acest mesaj

De ceva vreme nu pot sa dorm de grija unui anunt al politiei romane:

"STOP ACCIDENTELOR
VIATA ARE PRIORITATE!"

In primul rand incerc sa-i patrund sensul si ceva-mi scapa.
Accidentul este ceva ce se intampla fara voia ta, accidental. Cum poti sa-i pui capat de buna voie? Exista oameni care fac acidente intentiont si la indemnul politiei, scris mare pe panouri fosforescente, inceteaza brusc?

Am citit mai de mult un anunt, tot al politiei si tot pe marginea drumului, care zice ceva de genul "Reduceti viteza, familia va asteapta acasa". Asta chiar era un anunt pe care cand il vedeai puteai sa zici "Hopa, ia sa merg eu mai incet". Dar "Stop accidentelor?". Bulversant.

Si pe cand ma framantam sa descopar mesajul subliminal al anuntului m-a lovit iluminarea: exista niste soferi despre care se poate spune ca sunt "accidente". Ei ar trebui sa nu fie la volan. Carnetul lor e un accident si statutul lor de sofer la fel. Si potitia de fapt la ei se refera. Adica la zice:
"Stop, accidentelor, viata are prioritate!". Si astia care se simt "accidente" lasa masina acolo unde e si iau taxiul pana acasa.

M-am linistit. "Accidentelor" li se adreseaza, nu mie. Acum nu stiu, as lua un marker si as modifica anuntul pe langa care trec zilnic. Adica as pune virgula dupa "accidentelor". Asa as putea trai linistita ca politia nu a aruncat banii mei pe fereastra.
Ce ziceti? Sa "ma risc"?

alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Imi place ca ai simtul umorului ...

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Imi place ca ai simtul umorului ...

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Filme Ghighi

exact

prea multa filosofie inutila pt un mesaj atit de clar.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

"Reduceti viteza, familia va asteapta acasa". Asta chiar era un anunt pe care cand il vedeai puteai sa zici "Hopa, ia sa merg eu mai incet".

alice

Si tie ti se pare OK sa mergi mai incet cand tocmai esti asteptata acasa?

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Acum fara suparare mesajul mi se pare sper ok si aici vad tot felul in genul asta...gen la margine drumului afis mare "daca rulezi prea tare nu vezi asta " asta e textul si intr-adevar daca rulezi cu viteza mai mare de 130 nu vezi mesajul.
Sincer vorbind nu cu afise din astea ci cu amnenzi drastice si aplicate mereu, fara scuze si ....iertari de spaga ...se civilizeaza o circulatie, eu la inceput nu intelegeamcum de sunt toti asa de corecti si daca scrie 50 km la ora nu merg macar cu 55....dupa prima amenda de 90 de euro pt 52 la ora in localiate am prins ideea ? Sincer la natura umana care zic eu cauta sa isi depaseasca limitele mereu, altfel nu se poate, la volanul unei masini vb. De aceea aici nu o sa vezi pe nimeni ruland aiurea decat daca nu e in dispozitia de dat ceva bani la trezoreria locala,nu vezi copil fara scaun de masina sau atasament specific varstei,nu vezi lumea parcata aiurea , nu vezi loc de handicapati ocupat in parcare decat de handicapati...amenda e de 135 de euro pt asta .
Si sincer vorbind sunt mai putine accidente asa, si daca sunt, lumea e mai ocrotita de centurile pe care le poarta obligatoriu...si chiar imi vine sa zic zambind STOP ACCIDENTELOR, VIATA ARE PRIORITATE ...dar te inteleg, in Romania unde drumurile sunt cum sunt in primul rand si politia accepta oricand cu mare drag " un act ilegal" in favoarea unei amenzi, anuntul suna a ipocrizie.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Simali, mie nu mi-e clar 100%, regretul banilor publici jertfiti e datorat faptului ca politia plateste cu miile o agentie de publicitate, sau e legat de "incompetenta" acestei presupuse agentii ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilena spune:

Prin alte parti asa se face campanie impotriva accidentelor

http://www.piticu.ro/2008/09/01/asa-se-face-o-campanie/index.html?cp=all#comments

E destul de dur...dar ma gandesc ca " prinde" mai bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
Acum nu stiu, as lua un marker si as modifica anuntul pe langa care trec zilnic. Adica as pune virgula dupa "accidentelor". Asa as putea trai linistita ca politia nu a aruncat banii mei pe fereastra.
Ce ziceti? Sa "ma risc"?

alice

!! :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Probabil ca sloganul e inspirat din acest film:

http://www.metacafe.com/watch/1956657/youre_an_accident_waiting_to_happen/

Bulversant, intradevar.

Eu cred ca e corect si cu virgula si fara. Pentru ca, din pacate, toti suntem potentiale "accidente" cand ne urcam la volan, nu e valabil doar pentru 'unii'. Accidentul rutier nu e o "fatalitate" ca aia in care iti cade o caramida in cap pe strada, 90% dintre ele sunt datorate comportamentului uman. Si nimeni nu e scutit de erori.
Toti ne asumam un risc in momentul in care ne urcam in masina, e iluzoriu sa crezi ca "mie nu mi se poate intampla, doar ceilalti sunt posibile 'accidente'". Stiati ca ocupantii unei masini aflate in pana pe autostrada, oprita regulamentar pe banda de urgenta, au o speranta de viata de ....15 minute?
E pacat ca facem misto de o campanie care poate salva vieti, mai ales ca romania ocupa un www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1086911-romania-este-top-numarul-mortilor-sosele.htm" target="_blank">trist loc fruntas in europa la accidentele mortale:(

silvi, amenzile nu sunt de ajuns nicaieri, asa cum nici campania de prevenire nu e suficienta singura. Dar toate impreuna (prevenire+ controale + amenzi) pot sa dea rezultate. In Franta a avut loc o astfel de campanie acum cativa ani si numarul victimelor s-a injumatatit, au fost cu cateva mii de morti mai putin de la un an la altul. Cateva mii de vieti salvate e foarte mult. Si da, publicitatea are impact, eu imi amintesc si acum unele filmulete din aceasta de campanie, de exemplu cel despre centura de securitate din spate, sau, si mai impresionant, cel despre depasirea vitezei "doar cu putin".
Si da, de cate ori ma urc la volan imi amintesc ca si eu sunt un "posibil accident". Si ca tot ceea ce pot sa fac este sa incerc, prin propriul comportament, sa mai reduc putin din acest risc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Doruletz, nu cred ca Simali a vrut sa faca misto de campania respectiva.
Am avut senzatia ca mesajul ei se adresa politiei romane si modului in care aceasta alege sa isi faca datoria...
Campaniile acestea folosesc prea putin in conditiile in care, de ex., exista ataaat de multe situatii in care se dau/nu se dau amenzi masinii, nu greselii...

Venim in randul lumii, facem campanii 'Stop accidentelor!' si, purtatorii centurii de siguranta sunt raritati. De vreo 20 de ani ma tot intreb de ce politia romana nu reuseste sa rezolve ceva atat de simplu.
Se pitesc pe dupa curbe, pe dupa copaci si tiruri, doar-doar gasesc un motiv stupid sa se lege de tine, dar cand e vorba de pasageri si soferi fara centura devin inofensivi si brusc ramasi fara solutii.
Probabil ca lipsa centurii de siguranta si lipsa politistilor rutieri care sa fie adevarati politisti rutieri au adus Romania in topul tarilor cu cele mai multe si grave accidente, nicidecum nu lipsa campaniilor 'viata are prioritate' (nu ca acestea ar fi inutile, desigur).

edit
mi-am amintit acum ca sunt soferi care dezactiveaza airbag-urile din fata, fiindca nu pot merge cu centura . Centura ii sufoca .
Nu mai vorbesc despre ataaat de multele masini in care copiii calatoresc intre scaunele din fata :-(.
Deci, date fiind conditiile, concluzionez ca is cam multe accidente in masini, accidente carora trebuie sa li se spuna STOP.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Nu mai vorbesc despre ataaat de multele masini in care copiii calatoresc intre scaunele din fata :-(.
Deci, date fiind conditiile, concluzionez ca is cam multe accidente in masini, accidente carora trebuie sa li se spuna STOP.

Mie mi se ridica parul pe ceafa cand vad faze de-astea... Si mai ales cand parintii, mamica si taticul, stau frumos pe scaunele din fata cu centurile puse (adica ei, care au discernamant se apara) iar in spate, bietul copil zburda prin toata masina expus pericolului (adica el, care nu are discernamant, deci nu se poate apara, este lasat de capul lui)... Eu asta consider ca este un mod prin care putem opri un accident... ferind copiii....
Si ca tot veni vorba de amenzi, eu astora le-as da niste amenzi atat de mari incat dc nu pot sa-si permita sa cumpere amaratul ala de scaun, sa renunte sa mai urce copilul in masina... E ca si cum ai zice: "eu nu imi permit sa-mi cumpar bilet de tren dar o iau asa, frumos pe jos, pe sina, poate totusi am noroc si ajung la destinatie fara sa ma calce"
Poate sunt prea dura dar e un subiect care ma revolta cumplit...

Mergi la inceput