Buna, sunt roman, Hola soy rumano

Buna, sunt roman, Hola soy rumano | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Mi-a placut aceasta campanie de informare a spaniolor despre romani
http://www.holasoyrumano.es/campaign

Se pare ca in Spania, romanii s-au integrat destul de bine.Ce spune diapora spaniola?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
sincer mie mi se pare o cheltuiala aiurea a statului roman.
In Spania nu este zi sa nu apara cel putin o stire cu sau despre romani, si bineinteles nu intotdeauna se vorbeste de bine.
Cat despre cealalata categorie de romani care sau integrat in societatea spaniola, nu cred ca trebuia o campanie de acest gen, deoarece fiecare unde stam ne-am facut un renume, bun sau rau,asa ca sunt bani cheltuiti aiurea dupa parerea mea.
Dar ca de obicei statul roam si ideile lui

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daraban spune:

daaa
si in Italia exista aceeasi campanie de informare,sprijinita de Guvernul Romaniei.
Mi se pare greu de schimbat mentalitatea italienilor,referitor la romani,dar poate ,totusi ii mai sensibilizeaza putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Sincer - nu stiu daca mie una mi-ar placea sa vad campanii de genul asta la TV aici in Franta.

Arabii, negrii, portughezii, polonezii nu-si fac asemenea campanii si au si ei "deseurile" lor. Nu stiu - eu una o percep ca o campanie in care aratam ca exista si elemente bune in masa de elemente negative. Adica negativul domina, si hai sa aratam ca sunt si elemente bune.

Familia mea, prietenii nostri, romanii de buna credinta cred ca au facut si fac publicitate ROmaniei acolo unde muncesc, unde traiesc, printre prietenii lor francezi... nu stiu de ce ar fi nevoie de o campanie in plus.

Eu una am spus tot timpul amicilor si colegilor mei: "sunt romanca, iti place de mine cum sunt - asa suntem noi ca natie; insa - ca si la voi exista elemente negative; sa nu credeti ca cei care vin aici si fura nu ar face-o si la noi". Iar ei stiu asta.
Un om inteligent stie sa separe o natie de uscaturile ei.

Mergi la inceput

Si revin!

Cred ca daca tot se face o campanie si se cheltuiesc bani, ar trebui sa se faca o campanie despre ROMANIA! Cum erau cele de pe TV International, in care sa se arate frumusetile tarii noastre, traditiile noastre.
Sursa trebuie aratata. Nu ce au realizat romanii acolo unde au ajuns.
Si sunt sigura ca nici nu au ales meseriile reprezentative.
Si chiar si asa, o sa fiti cunoscuti in Spania dupa astea 3 domenii de activitate, cum era instalatorul polonez in Franta.

Strainii nu stiu mare lucru despre cine e RO, unde e RO. Faptul ca suntem latini si nu slavi. Ca avem atatea in comun cu restul Europei. Asta trebuie aratat.

Ma uit si la firmele de turism, in vitrine, la oferte. Vad oferte de vacante in Cehia, in Muntenegru, in Bulgaria, in Croatia...
NICI o oferta ptr Romania!
Deci - degeaba spun eu colegilor: "mergeti sa vedeti Apusenii, manastirile Moldovei" - ca nu au nici o oferta - si cred ca isi pun intrebarea daca RO chiar e paradisul de care le vorbesc eu ..

Mergi la inceput

pai trebuie sa justifice niste bani cheltuiti aiurea de unii polititcieni si fac campaniid e genul asta, de parca pe spaniol il intereseaza asta,c a doar el traieste toata ziua cu romanii si stie cum sunt.
Din aceste campanii cineva are castiguri uriase, sigur nu romanii din diaspora.De la noi se vrea votul, banii trimisi acasa sa ridicam Romania, sa fim ambasadorii Romaniei,si nimic mai mult.Cand e vorba sa avem drepturi te costa un certificat pt copii cateva sute de euro si alte acte la fel, plus ca suntem tratati la Ambasade, Consulat, cum suntem.Mai bine faceau altceva cu banii respectivi, imbunatateau serviciile consulare de care ti si greata in cele mai multe cazuri.
Dar normal din campanie cineva a ramas cu bani frumosi ori pt alte imbunatatiri trebuiau cheltuiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

spic de grau-cata dreptate ai

Eu am multi prieteni spanioli care vor sa mearga sa vada RO. si nici aici nu prea gasesti oferte sau excursi organiate.

Si cu campania bani aruncati in vant,spaniolul stie sa faca diferenta dintre romani si romani.
Aici eu am impresia ca romani nu suntem asa de rau vazuti ca si in Italia.
cel puitn eu nu m-am ascuns niciodata ca sunt romanca,si am fost tratata la fel.
Vorbesc spitale,gradinite, servici.

Cum zice olim suntem tratati mai rau de romanii de la ambasada

Mergi la inceput

Ah, nu-mi vorbiti de Ambasada. Trebuie sa ma pregatesc psihic de fiecare data cnd am nevoie sa merg acolo.

Acum cica au modernizat-o. Adica au vopsit-o..

Cat despre banii pe care ii arunci la Ambasada... A trebuit sa imi inscriu copilul in pasaport, si mi s-a spus ca sunt 2 optiuni: cu poza (mai scump, insa definitiv - adica cat tineam pasaportul) si mai ieftin - doar o notita - ca sa pot intra in RO, si acolo sa merg la serviciul pasapoarte.

Am optat versiunea scumpa si "definitiva". Am obtinut versiunea ieftina - si fara chitanta. Numai la ideea sa fac iar "coada" - ca asa se face - nu exista posibilitatea sa te reintorci la ghiseu o data ce ai plecat de acolo, am renuntat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

ėnainte de alegeri ėn IT. s-a vorbit f.rau despre romėni ,s-a facut multa propaganda ,ca o sa faca legi noi ,ca o sa-i trimita pe multi acasa ,ėn fiecare zi erau cazuri ėn care romėnii participau la tot felul de ilegalitati.
Parerea mea e ca acest lucru le-a servit numai celor care au cėstigat alegerile,ėn acelasi timp au alimentat ura poporului italian .Dėndu-si seama de pericolul de xenofobie acum ėncearca sa schimbe situatia ,sa faca publicitate poporului romėn.
Din pacate televiziunea e un mijloc de comunicare destul de convingator si sėnt destule persoane care ėnca mai cred ėn ceea ce
se spune ėn tv.Stiti voi vechea zicala.
Si nu se stie cum ca de cėnd s-a schimbat guvernul romėnii nu mai sėnt atėt de rai ,mai mult ,au aparut si cei care s-au integrat destul de bine ,care muncesc .
Voi credeti?

Poze

Mergi la inceput

eu cred ca totusi aici nu sunt problemele din italia, cel putin nu inca, romanul e destul de bine apreciat.
cat despre ambasada, spic de grau, sa stii ca aici am platit 120 certificatul si 60 o procura si nu am primit nici o chitanta de la Ambasada.Cat despre starea psihicamie si groaza sa ma gandesc, esti tratat ca un animal intr-o incapere de 2x2 de o doamna consul care iti fumeaza in nas, chiar daca esti cu un copil mic.Am sta 4 ore la coada cu alex de 3 luni in brate ca era o cladire unde nu aveau lift si nu puteam urca cu carucioru, era la etajul 2.Astea is conditiile Ambasadei, da cand sa ceara banio, n-au nici o jena.EXECRABIL
Cat despre excursiile in Romania, nu sunt aproape deloc, multi nu fac diferenta intre noi si bulgari,asta este

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Campania... hmmm. Dar mi-au placut mult filmuletele de aici. Asa este Romania mea! Superb
www.romaniatravel.com/" target="_blank">http://www.romaniatravel.com/

Mergi la inceput