Mamici ian-feb 2004 (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Misa spune:

Hello burticutze, si bun venit celor noi!
Maria- Eu personal n-am avut probleme cu somnul de cind sunt , dar ma trezesc inainte de-a suna ceasul. Probabil ca sunt suficiente 7-8 ore/noapte... In primele 2 luni dormeam mai mult. In legatura cu remediile pentru nesomn, eu zic sa nu iei pastile. Prenatalele contin Mg, si nesomnul tau poate fi o cauza a lipsei lui; furnicaturile la fel- din cauza lipsei de Mg si Ca.Incearca sa bei seara o cana de lapte caldut sau ceai de tei, sa-ti faci o baie calda la piciore, si de ce nu o partida de cu al tau sot. Renunta la televizor inainte de culcare si impartasesteti gindurile cu jumatatea ta, faceti planuri impreuna si profitati din plin de aceste momente cind sunteti doar voi doi. Visele urite sunt induse de gindurile negre in legatura cu bb. Nu ti le fa, alunga raul, gindeste doar pozitiv caci bb va fi perfect, asa cum iti doresti. Si sa stii ca trebuie sa te odihnesti mult acum, caci bb cind iese din burtica e foarte solicitant. Primul meu copil se trezea noaptea din trei in trei ore ca-i era foame.1/2h minca el, iar mie imi mai lua 1h sa adorm la loc. E naspa...
pupici pe burtici, mamici! Misuca&Pestisorul de aur(20 sapt)
Ps. V-ati gindit la numele bb-ului? Hai, dati-mi si mie sugestii !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Draga Helen,

te rog nu te ingrijora. Daca ai ajuns aici inseamna ca totul va fi bine !!! Trebuie sa ai incredere in Dumnezeu si speranta !!! Te rog nu te panica ca nu misca atunci cand te asezi in pat (si la mine mai dureaza pana isi face simtita prezenta + ca si la mine misca cand intr-o parte cand intr-alta) sau ca petele maronii o sa persiste. Este foarte important ce gandesti iar optimismul/pesimismul tau poate afecta intreaga evolutie a sarcinii.

Parerea este ca daca la echo ti-au spus ca este totul OK dar ti-au aparut aceste pete, totusi sa te duci la doctor sa te vada. Macar te va linisti sa afli o parere pertinenta decat sa te tot invarti tu pe toate partile facandu-ti tot felul de supozitii care mai de care....

Tine-ne la curent cu starea ta si sa stii ca toate (sper ca sunt in asentimentul tuturor ) suntem alaturi de tine si ne vom ruga sa iti fie bine si sa poti duce sarcina la bun sfarsit cu un sanatos si fericit.

Te imbratisez si fruntea sus,

Andra 19 saptamani si Andrei (4 ani peste 8 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Draga Helen,
In primul rand sa stii ca toate suntem alaturi de tine, chiar ma gandeam ieri ca nu ai mai scris de mult.
In alta ordine de idei, cred ca nu este cazul sa te ingrijorezi ca nu il simti mai des pe bebe, mai ales daca zici ca il simti doar de o saptamana si ceva. Asa a fost si la mine, la inceput l-am simtit foarte rar si apoi prezenta lui a devenit frecventa, dar tot are perioade in care cred ca doarme fiindca nu-l simt deloc. Apoi dupa somn, se invarte de colo-colo. Dimineata uneori il simt chiar inainte sa ma dau jos din pat, alteori, abia dupa cateva ore de la sculare. Dar nu uita ca eu il simt de aproape o luna, asa ca trebuie sa mai ai rabdare.Mie dr mi-a spus ca atunci cand bebe va fi mai mare si ma voi obisnui cu miscarile lui, imi voi da seama ca de fapt multe chestii simtite de mine erau miscarile lui, dar eu nu-mi dadeam seama.
Te pup si nu uita ca toata lumea iti tine pumnii,

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

salutare la toate burticile!
Eu sunt cam lenesa la scris :(.Azi facem 19 saptamani si totul a decurs ok pana acum, am avut saptamana cealalta ceva ameteli ma puternice, dar au trecut, am sa-i spun medicului , cred ac am nevoi de ceva fier, trebuie sa merg sambata la control.
Helen, sa stii ca nici eu nu prea-l simt pe bebe , numai seara, banuiesc ca are inca unde sa se miste si de aceea nu-l simtim inca asa puternic, deci nu-ti mai fa probleme, important este sa-l simti ca misca si gata.
Voi cand v-ati gandit sa incepeti cumparaturi pt bebe? si ce veti cumpara?
Apropo de nume , noi ne-am gandit sa o cheme, Carina:)
pt Andruska, eu mai beau cate o cafelutza , cand ma apuca dorul , mai slaba dar imi pica atre bine:))

Mergi la inceput

Cumparaturi inca nu facem - noi mai avem cateva hainutze de la Andrei si cred ca la inceput nici nu o sa cumparam f multe tinand cont ca nasc in februarie. Cand se va face mai cald afara trecem la fapte marete. Patut, carut, scaunel pentru bb si alte cateva obiecte importante pentru el le avem deja...plus ca sincera sa fiu eu sunt cam superstitioasa si nu vreau sa cumpar inainte lucruri. Si cu Andrei am facut la fel. Nu stiu daca este bine asa, dar noi asa am fost.

Referitor la nume, daca este baiat MATEI daca este fetitza MARIA TAISIA + numele de botez INES. Dar stiu ca suntem hotarati nu ?

Oricum eu cred ca este fetitza...

Pupici la burtici,

Andra 19 saptamani si Andrei (4 ani peste 8 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Buna fetelor,
N-am mai scris de mult, recunosc ca mi-a cam lene. Sa raspund pe rind:
Eu sint in sapt. 23, am baietel dar nu mi-a aparut linea nigrea.
Din pacate ma dedulcesc la 2 cafelutze pe zi, cu lapte si miere.
Haine de gravidutza inca nu mi-am cumparat, dar mi-a dat mama o fusta si vreo 2 bluze mai largi, asa ca pt. vreme calduroasa imi ajung. Ma gindesc insa ca daca vine frigul nu am cu ce sa ma imbrac.
BB se misca toata ziua, imi da niste ghionturi de am impresia ca o sa iasa ca alien din burtica.
Si ne-am gindit si la un nume: Mircea.
Ce faceti voi cu gimnastica pt. gravidutze ? Faceti acasa exercitii sau mergeti pe undeva la vreo clinica ?

Pupicei.
Diana, 23 sapt.

Diana si bebelushul.

Mergi la inceput

Nu ar fi frumos sa ne intalnim la niste cursuri de gravidutze ? Dienuca mi-a dat ideea ...

Eu acasa nu am timp sa respir - si treaba si Andrei si multe altele

Ce ziceti ? Va incanta ideea ?

Astept raspunsuri pozitive....sper....

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

am fost la eco ieri (nu la cabinetul unde ma trimiteau de obicei, la altul) unde am dat de o rusoiaca intepata si .... care nu mi-a spus ABSOLUT nimic. Parca eram o bucata de carne pe care facea ea exercitii! Trebuia sa trimita rezultatele imediat la medic (dupa eco, m-am dus la doctor)... nimic.... a trebuit sa sune asistenta sa afle lungimea colului, ca nu ma lasa doctorul sa plec pana nu-mi facea o noua programare.....
Concluzie (si din nou ): nu am aflat nimic despre copil, stiu doar: colul are 2,7 cm (de la 5.1 cm acum 2 saptamani ) si ca ma duc din nou la control saptamana viitoare.
M-am ales in schimb cu doua poze de la eco.... am sa scanez una din ele s-o pun la pagina personala sa vedeti si voi alien-ul din burtica (burtoi....)

In rest.... alien-ul zburda de mama focului, eu dorm ca besnita in ultimele zile (unde pana acum ma foiam toata noaptea in pat....) si il torturez pe barbatu-meu (vorba vine, saracu' merita toate aplauzele... e asa de speriat sa nu se intample ceva cu noi..... face toata treaba in casa: gatit, curatenie, calcat, spalat.... pune masa, ma hraneste.... asa barbat mai rar! momentan il iert de toate pacatele....)

Helen: nu ti-au spus nimic de pozitia placentei? din cate stiu eu, asa ceva se intampla fie in situatia in care placenta este inserata marginal (foarte aproape de col) sau exista o usoara dezlipire de placenta. iti tin pumnii si fii tare.

Andruska: asa m-as intalni cu voi la neste cursuri de respiratie! da' este cam departe de mine.... stii ca am fost vecine? am stat pe Pravat, la Drumul Taberei 34....

Haine... le port pe alea de anul trecut (am slabit pana sa raman insarcinata vreo 15 kile, asa ca acum pot sa port cu succes hainele vehi... momentan!)

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 18 saptamani si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

quote:
Originally posted by Andruska

Nu ar fi frumos sa ne intalnim la niste cursuri de gravidutze ? Dienuca mi-a dat ideea ...

Eu acasa nu am timp sa respir - si treaba si Andrei si multe altele

Ce ziceti ? Va incanta ideea ?

Astept raspunsuri pozitive....sper....

Andra

Ar fi grozav sa ne adunam cateva la un curs de gimnastica pentru !!!
Eu am tot cautat pe net si cele mai bune pareri am vazut ca le au mamicile care au fost la ActiveCenter, undeva pe Grivitei (parca?!) Nu am insa habar despre preturi. O sa dau un telefon si o sa va spun.

Nici mie nu mi-a aparut linea nigra. Sper sa nu-mi apara nici vergituri. In fiecare zi ma creia o pauzasc in disperare, dar am auzit ca nu prea conteaza.

Despre nume, draga Misa, noi ne-am gandit la Daria, pt. fetita, si la Serban, pt. baietel. Dar eu simt ca este fetita.

In continuare nu am simtit ca bebe misca . Nu mai pot de nerabdare!!!!!!!!!!!!!!! Vad ca la voi au inceput deja sa joace fotbal si al meu e tot pe tusa! Sper ca in zilele urmatoare sa ma bucur si eu de miscarile fluturasului din burtica.

Si pe mine m-au apucat, Andra, damblalele culinare . De o saptamana am mancat atatea icre incat cred ca o sa fac un pestisor. Sunt innebunita dupa cele de la NIGRO, fume cu legume, nu alt fel. Ce deliciu!!! Si mie imi place painea cu unt si miere dar incerc sa ma abtin sa nu devin ...latifundiara :-)
Apropo, cate Kg ati luat pana acum? Eu sunt in 18 saptamani si am luat 4,5 Kg. O fi mult?

Va pup.
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Am pus poza de la eco.....
Despre nume? Habar n-am, nu ne-am gandit... Daca e fata, Maria plus inca ceva (asta a ramas de anul trecut...) daca e baiat.... dam cu banul, ca tot nu stim la ce... veniti cu idei!

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 18 saptamani si-un pic

Mergi la inceput