sac embrional gol ?

sac embrional gol ? | Autor: neda

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
La 9 saptamini mi se spune ca am sacul embrional gol(dupa o ecografie).Totusi dr imi spune sa revin peste citeva saptamini caci poate sarcina e prea mica.Nu am rabdare si peste o saptamina schimb doctorul si de data asta fac o ecografie intravaginala.Raspunsul e la fel sacul gol, dar sarcina nu pare a fii mai mare de 6 saptamini.Si totusi sa mai astept citeva saptamini si sa revin la un alt control.Acum dupa calculele mele as fii in 10 saptamini , dar eco intravaginala zice ca nu am mai mult de 6.
Si totusi cum pot ei sa zica ca sarcina e de 6 saptamini cind ei nu vad nici un embrion. Si daca as fii in a 6-a saptamina eu zic ca tot ar trebui sa se vada un embrion sau sa se auda bataile inimii fatului.
Voi a-ti trecut prin asa ceva?Nici nu ma pot gindi la un chiuretaj dupa 9 luni de incercari de a ramine insarcinata.
Va multumesc ca m-ati ascultat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloe spune:

Neda,
imi pare f. rau ca treci prin emotiile astea. Bataia inimii se aude la majoritatea numai la 7 saptamani. Banuiesc ca te-au intrebat medicii cand ai avut ultimul ciclu si chestii de-astea, dar testul beta (de hormon hcg - hormonul de sracina) ti l-au facut? Ca ala e important. In functie de evolutia sarcinii trebuie sa fie o anumita valoare.
Sper din suflet ca totul va fi bine si ca a fost doar o alarma falsa.

Cloe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Cloe,
Testul beta l-am facut chiar de 2 ori.Dar a doua oara avea o valoare usor mai mica decit prima data.Iar medicul mi-a spus ca nu e cazul sa ne alarmam inca.Trebuie sa mai asteptam.Dar asteptarea asta ma inebuneste.
Desigur ca m-au intrebat de ultimul ciclu.Asa am reusit impreuna sa stabilim ca sint in saptamina a 10-a, dar am fost contrazisi de ecograf.La ecograf parea a fi de 6 saptamini.

Neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Neda eu la o sarcina de 7 sapatamini aveam la eco 5. Sacul embrionar gol. arcina era oprita in evolutie. Apoi s-a declansat avortul spontan si au facut chiuretaj. DAR eu am inceput sa pierd sânge...sarcina ta e destul de maricica deci ar fi trebuit ca pina acum sa singerezi la greu daca s-ar fi oprit in evolutie acum 3-4 saptamini. Ar trebui sa mai faci o eco sa vezi cit masoara acum sacul. La mine s-a marit un pic apoi a tot inceput sa scada.
Nu dispera atita vreme cit nu singerezi si totul e OK. Se poate as fi avut o ovulatie tarzie. La cita vreme aveai ciclul (era brici de 28 de zile?)?

Mergi la inceput

mutumesc pt incurajari , Papadie
Eu nu am avut niciodata un ciclu regulat.Era tot timpul intre 29-34 zile.Exceptie a fost cu o luna de zile inainte de a ramine insarcinata cind ciclul meu a fost de 25 de zile.Cred ca a fost efectul tratamentului Liviei, m-am speriat atunci si am oprit tratamentul, iar luna urmatoare am si ramas.
Oricum eu ma simt surprinzator de bine acum.Nu mai am dureri de sani, dar nici pofta de mincare, ceea ce nu e un semn bun din cite stiu.
Dar asta e, nu am de ales decit sa mai astept.

Neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Neda eu mizez pe o ovulatie tirzie.
Sa dea Domnu sa fie bine si data viitoare sa va arate poponeata la eco :-))) Pina atunci ia acid folic si stai linistita.
Iti doresc toate cele bune,

päpä

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Draga mea , fina mea a facut eco intravaginal si i s-a pus acelasi diagnostic... dupa o saptamana a facut si hcg -ul... era marit dupa inca o saptaman a facut iar si crescuse.. s-a dus la alt eco si.. in sfarsit se vedea inimioara.. deci nu dispera...
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Te inteleg perfect ca ti-e foarte teama. Si eu cand am facut prima ecografie, eu ziceam ca sunt in 6 saptamani, nu s-a vazut decat sacul embrionar. Apoi, m-a chemat medicul peste doua saptamani si intr-adevar s-a vazut si embrionul. Acum am intrat in luna a 4-a si a inceput sa se vada si burtica. Este prima burta de care sunt foarte mandra, luand in considerare ca am 29 de ani si de trei ani incerc sa raman insarcinata. Sa dea Dumnezeu sa fie bine si la tine. Sa ne ti la curent
Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Nu stiu daca te ajuta cu ceva sfatul meu, dar n-ar strica sa-ti faci o ecografie normala (nu vaginala)la Sanador. Au un ecograf de mare acuratete. Am patit si eu ca tine si dupa 3 eco vaginale tot nu stiam ce se intampla. Abea dupa eco facuta la Sanador am stiut exact despre ce este vorba. Eram insarcinata in 12 saptamani si cateva zile si sacul embrionar arata ca de 9 saptamani. La fel ca tine, n-am avut sangerari sau alte simptome. Ma simteam perfect, numai ca nu crestea burtica. Stiu ca esti disperata acum, dar fii tare si tinene la curent cu ce ti se intampla. Noi iti suntem alaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

nu vreau sa te intristez dar nu cred ca e bine - exact la fel am patit si au anul trecut - la 9 spat la eco s-a vazut un sac de ~ 7 sapt fara nimic in el... era sarcina oprita in evolutie si am facut chiuretaj! eu zic ca nu are rost sa mai pierzi timpul daca este rezultatul mai multor ecografii! ai mare grija ca trauma psihica este mult mai mare ca cea fizica dar o sa ramai din nou si o sa fie bine; eu acum sunt in 17 spat. si este bine si de data asta embrionul si inimioara lui s-au vazut de la 6 sapt iar la 9 sapt era deja un omulet care se misca! Indiferent de ce va fi, iti doresc multa BAFTA si iti tin pumnii!

PS: nu am sangerat deloc, nu mi-a fost absolut deloc rau...ecografia m-a luat total prin surprindere!

Cu drag,
Helen

Mergi la inceput

Azi am facut o noua analiza a singelui. HCG-ul a scazut foarte mult.Doctorul mi-a spus ca e posibil sa avortez in orice moment,daca nu voi face chiuretaj.Asta a fost, data viitoare poate voi fi mai norocoasa.Decizia finala, sarcina oprita in evolutie.
Va multumesc ca m-ati ascultat si a-ti fosta alaturi de mine.
Va doresc multa sanatate si sanatosi!

Mergi la inceput