durere de picior (sold) in timpul sarcinii

durere de picior (sold) in timpul sarcinii | Autor: Helen

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 17 sapt si as dori sa imi spuneti si mie daca ati patit ceva de genul asta: de vreo 3 sapt ma doare piciorul stang, aproape intre picioare...am senaztia de ligament intors, cum sa zic..ca atunci cand dormi cu capul stramb si ti se suceste ceva pe acolo...si in loc sa ma lase, de cateva zile ma doare tot mai rau ca aproape schiopat cand merg...pana acum simteam doar cand ma intorceam in pat ... oricum mai rar ma deranja! Am mai intrebat pe cate cineva si s-ar spune ca si alte femei insarcinate au avut dureri ba de picior, ba de sold si spun ca motivul este ca ar apasa sarcina pe un nerv... nu stiu daca este o explicatie plauzibila si de fapt asta conteaza mai putin, pe mine ma intereseaza sa nu fie ceva mai grav, poate chiar mi-am intors vre-un ligament si nu stiu cand, sau am ceva acolo, ori este ceva care se mai intampla pe parcursul sarcinii?!

A mai patit cineva? trebuie sa merg oare la dr.; nu vreau nici sa par caraghioasa dar nici sa folosesc vre-un unguent care sa fie nociv sarcinii( ma gandeam la Fastum Gel)? si problema este ca ma doare tot mai rau!

Va multumesc mult!
Helen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mai toate am patit asa ceva. Eu n-amluat nimic. Pina la urma a trecut. Inainte sa iei ceva, mai bine intreaba doctorul.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeas spune:

Draga Helen,
Nu ne-am mai intalnit de mult pe forum,nu-i asa?
Sper ca esti bine ,in afara de durerea de picior.Si eu am dureri in piciorul drept ,durerea incepe din sold.Asta se intampla mai ales cand gatesc in bucatarie sau cand am altceva de facut care ma tine in picioare.De fapt nici nu fac diferenta dintre o durere de picior(care e asemanatoare cu durerea de reumatism la mine) si carcel(nu am avut niciodata).
Totusi intreaba doctorul,iti va spune mai sigur.
Ai grija de tine si de bebe.!
Ai facut echo?Ai aflat ce ai?
Cu drag,Andreeas
24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Cum a scris si Parpalak, toate am avut sau avem durere de picior(adica a unui nerv, care trece pe acolo)si mai ales piciorul stang. Am patit si eu de doua ori, si chiar in saptamanile 15-18. N-am luat nimic, a trecut de la sine, a cam tinut 4-5 zile, care mi s-au parut infernale, dar asta e. Acum de exemplu, ma confrunt cu altceva, si vei afla si tu. Astea sunt micile neplaceri ale sarcinii.

i grija de tine si de bebe!!!

alina-28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Multumesc mult Andreas si Alina, eu sunt bine acum desi am stat in iminenta de avort destul de mult ptr ca aveam niste scurgeri maronii, usoare dar multe saptamani ( si acum dimineata mai apre cate ceva ) dar bb este bine ... ultima eco am facut-o la 15 sapt si bebe era bine, se agita permanent. Inca nu stiu ce va fi dar as vrea sa fie fetita ( greturi am avut la greu) dar daca va fi baiat tot fericita am sa fiu! Pe mine ma ingrijoreaza durerea repectva ptr. ca este aproape intre picioare, dureaza de vreo trei sapt si e tot mai urata. Daca nu ma misc nu simt nimic dar cum ma misc cum ma doare!

PS: Nu am retinut daca veti avea fetita sau baiat (m-am uitat o data pe listuta voastra), oricum sarcina usoara in continuare!

va pup,
Helen - sapt 17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Buna,
Sfatul meu este sa mergi la doctor. Nu vreau sa te sperii, dar e bine pentru tine. Si eu am avut dureri de spate, de picioare,coloana nu suporta greutatea, aveam venele foarte pronuntate, iar in luna a saptea am avut perioade cand nu puteam sa merg din cauza picioarelor. Am fost la doctor,mi-au dat aceasi explicatie cu nervul.., ma suspectau de o tromboflebita ,care am inteles ca e nasoala, mi-au dat Lioton gel si inca ceva , nu mai retin. Oricum , am ramas cu cateva vene mai pronuntate, dar daca nu ma duceam am inteles ca putea fi mai rau.
Viziteaza doctorul, nu ai ce pierde. Sarcina usoara in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monyk spune:

Draga Helene,

Si eu zic la fel, cel mai bine este sa te duci la doctor si sa ii spui.Nu toate durerile sunt din aceeasi cauza, si este mai bine sa vezi din timp.

Si eu am avut aceeasi durere si imediat m-am dus la doctor si mi-au facut test sa vada daca nu este tromboflebita, eu am cazuri in familie, dar nu a fost, din fericire.
Asa ca este mai bine sa te vada doctorul.
Vezi si tu daca este mai umflat si mai rosu piciorul cu durerea, asta este un semn rau.

Iti urez numai bine, si noi de aceea suntem aici sa ne mai linistim una pe alta.

Monyk 16 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

asa cum au zis si ceilalti, intreaba si doctorul; si eu am avut asa ceva si a disparut dupa nastere; o fi chestia cu nervul (cel mai probabil), dar poate ai si o lipsa de calciu, cum stai cu analizele?

sarcina usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Si eu am avut astfel de dureri, insa au trecut de la sine. Nu as putea sa spun exact in ce perioada a sarcinii, cred ca pe la sapt 25-30. Acum sunt aproape in sapt 35 si au disparut. Insa apar altele. :))

Pupici pt parinti!

Copii frumosi si sanatosi!

http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

daaa, m-am plans si eu la un moment dat de durerea asta, la dreptul. O sa treaca de la sine, nu stiu daca poti face ceva, eu nu am gasit remediu. Si acuma cand stau jos pe covor ma apuca, probabil de la vreun nerv. Dr-ul mi-a spus ca e de la sarcina si nu am ce face. Asta-i ... rabdare ne trebe...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput