Locuri Parcare Pentru Gravidute, Carrefour Era Ias

Locuri Parcare Pentru Gravidute, Carrefour Era Ias | Autor: patrickiss

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Weekendul acesta am fost la supermarketul Carrefour Era din Iasi. Desi parcarea nu era foarte ocupata, am vrut sa parchez cat mai aproape de intrare (nu aveam de cumparat decat o chestie), asa ca am parcat pe unul din locurile rezervate persoanelor cu handicap.
Eu stiam ca aceste locuri pot fi folosite si de femeile gravide, sau care vin cu copii mici (eram impreuna cu sotia mea gravida in luna a saptea si cu fetita noastra de 2 ani).
Unul din agentii de paza a venit si mi-a spus ca nu am voie sa parchez acolo, deoarece acele locuri sunt doar pentru "handicapati".
Stie cineva daca exista vre-o lege in aceasta privinta (de reglemantare a utilizarii locurilor de parcare pentru persoanele cu handicap)?
As dori sa le fac o reclamatie celor de la Carrefour, dar as vrea mai intai sa stiu daca exista un temei legal.

Multumesc,

www.serbanfamily.net/toys" target="_blank">http://www.serbanfamily.net/toys

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Eu nu cred ca pot fi ocupate de femei gravide.

Aici (in US) exista in unele complexe, parcari pt clienti cu copii (customer with child parking) foarte aproape de cele pt persoanele cu hanticap.
Dar pt gravide nu este nimic.
Eventual gravidele cu o sarcina avansata pot imprumuta carucioarele acelea automate pt hanticapati sau batrani, daca au nevoie.

Unele viitoatare mamici s-ar simti chiar jignite ca sarcina lor sa fie asociata cu un hanticap :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Dar locuri de parcare speciale pentru femei insarcinate nu erau? In Bucuresti nu mai stiu exact cum e la Carrefour cu locurile de parcare, dar la Cora de exemplu sunt locuri de parcare speciale pentru gravide cu indicatoare si tot tacamul. Ar trebui sa aiba si Carrefour asa ceva, dar nu stiu sigur daca au.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Pozele noastre din concurs sunt www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">ana1 si ana2 Va plac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Locurile de parcare speciale sunt pentru persoanele cu dizabilitati, sa fii gravida nu e o boala. E adevarat ca la IKEA exista locuri pentru familiile cu copii in carucior, dar altfel, locurile cu pricina ar trebui sa fie ocupate numai de cei care au un certificat si un semn in geam sau pe numarul de inmatriculare.
Prin urmare n-ai de ce sa reclami, eu chiar ma bucur ca sint pusi sa mai stopeze entuziasmul celor care parcheaza pe locurile alea fara sa aiba niciun drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

A fi insarcinata nu e o boala ci o bucurie.
Oamenii cu dizabilitati sunt bolnavi si au probleme mari de deplasare.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

La Mall in Sibiu exista locuri de parcare pentru femeile gravide(semnalizate prin indicatoare) separate de cele pentru handicapati. Deci daca locurile pentru handicapati ar fi si pentru femeile gravide ar fi indicatoare speciale.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Cora, Bucuresti, locurile pentru persoane cu dizabilitati sunt si pentru femei gravide. Cel putin asa arata placutele. De asemenea exista si case speciale pentru femei gravide. Evident ca sunt tot atat de pline ca si celelalte si nu cu femei insarcinate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

La magazinele care au case pentru gravide regula e ca la acele case gravidele au prioritate si pot trece in fata, nu inseamna ca stau libere pina apare o gravida :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Normal ca nu stau libere, dar daca apare o graviduta, n-ar fi normal sa aiba prioritate in fata celorlalte persoane - negravide- de la casa speciala?

Cumnata mea a patit o faza de genul asta. Era nebunia de dinainte de Paste, in oferta era caruciorul de care urma sa aiba in curand nevoie (a nascut in mai, deci era in 9 luni deja) si s-a dus sa il cumpere. Au facut scandal ca de ce vrea sa se bage in fata! Chiar si la o casa obisnuita ar fi putut sa fie draguti si sa o lase , mai ales ca nu avea decat caruciorul, dar la casa speciala de gravidute? Caserita nu zicea nici "pas" ca ar avea prioritate...Cum nici cumnata-mea nu s-a lasat, a cerut sa vina, paza, supraveghetorul de magazin, managerul...cine-o raspunde de case si ordine...Pana la urma a rezolvat, dar de ce cu nervi si scandal cand era dreptul ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

la carrefour, locurile rezervate sunt numai pentru handicapati!

la cora, in schimb, pe locurile rezervate sunt desenate scaunul cu rotile si mamica cu burtica.

cat despre prioritatea la case pentru gravidute .. greu, dar se poate.

nu mai tin minte daca la carrefour au case cu prioritate, parca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

la carrefour au fost case de prioriate, nu mai sunt. Dar si daca erau, la ce folos? Mai mare scandalul...
Tin minte odata, cand eram in luna 8-a de sarcina, am trecut pe la carrefour, dupa ce am terminat gimnastica ptr gravide (faceam la maternitatea Giulesti). Toate casele erau deschise numai cele cu prioritate erau in pauza. Am intrebat pe cineva de acolo "si eu unde ma pot duce acum?" Evident, la celelalte case, la coada

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput