In timpul ultimei mentruatii am urmat un tratament de 7 zile cu un antibiotic (Flagyl) contra unei bacterii ce mi-a fost descoperita dupa o analiza a mucoasei vaginale (nu aveam nici un fel de manifestari). Se pare ca de la aceste antibiotice am capatat un "yest infection" (o infectie vaginala - dar nu stiu nu stiu daca e acelasi lucru cu candidoza - asa cum e numita in Ro). Manifestarile acum sunt urate.
Problema mea e ca intre timp sper sa fi ramas insarcinata. Inca n-am facut testul caci e prea devreme. Puteti sa-mi spuneti daca aceasta infectie afecteaza sau nu o eventual sarcina? Nu pot face tratament medicamentos daca sunt insarcinata (azi ma duc la testul de sange si maine aflu, dar ma tot perpelesc de ieri vis-a-vis de riscuri).
Stiu de un caz in care s-a recomandat in final avort din cauza ca o infectie (dar nu stiu ce fel de infectie era) afectase bebelusul.
Este infectia mea periculoasa pentru o sarcina? Am cautat pe internet, am gasit tot felul de lucruri legate de treaba asta, dar nu ce efecte are asupra sarcinii.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Draga Try,candidoza in timpul sarcinii se trateaza local.Eu am facut o candidoza pe la vreo trei luni si medicul mi-a dat o lotiune cu care ma dadeam local,dar daca e altceva asta numai medicul poate sa iti spuna.
Multa sanatate,Corina
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Stai linistita ca se trateaza local (vaginal). La prima vizita la ginecolog o sa iti spuna exact ce este si o sa iti recomande o crema pe care sa o introduci la "locul faptei"citeva seri la rind inainte de culcare. Nu afecteaza bebelusul, dar e mai bine sa o tratezi.
Anca