Mamici fara indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 9
mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabidaniela Chiar mami_alexia, de ce nu te angajezi? http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png |
Din motivul mai sus explicat.
Dar voi ce parere aveti despre politica de finante a Romaniei? Nu-i asa ca ar fi mai bine in America? Acolo cine cotizeaza primeste inzecit inapoi.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
POZE ALEXIA
Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe...
mirela.d spune:
Mami de Alexia, intotdeauna cand se discuta despre orice, nu se discuta despre exceptii ci de regula. Avand in vedere ca am putut testa mai multe jucarii chicco, pot spune ca sunt niste jucarii destul de sigure fata de cele chinezesti. Si nu este vorba doar de chicco. Am dat un exemplu doar.
Nu pierde din vedere ca au fost jucarii chinezesti scoase de pe piata pentru ca nu sunt sigure (nu erau asambalate in conformitate cu normele in domeniu, vopselele erau toxice etc).
In fine, nu este locul aici pentru aceste discutii. Problema este ca indifernt de discutiile purtate aici, nu vor beneficia de indemnizatie mamicile care nu au avut venituri impozabile. Ca de fapt, despre impozit vorbim.
Nu ma deranjeaza ca exista femei de serviciu inculte. Doar faceam un comentariu la sustinerea potrivit careia femeile de serviciu citesc.
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mami_alexia
Din motivul mai sus explicat. Dar voi ce parere aveti despre politica de finante a Romaniei? Nu-i asa ca ar fi mai bine in America? Acolo cine cotizeaza primeste inzecit inapoi. MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007) POZE ALEXIA Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe... |
Da, acolo umbla cainii cu covrigi in coada.
mami_alexia spune:
Nu avea nimeni pretentia ca dupa discutia de aici cineva sa ajunga cu legea in Parlament. Aici incercam sa intelegem, prin discutii constructive, cam cum functioneaza mencanismul bugetar si de ce unii beneficiaza sau nu de indemnizatii. Dar iata ca si in urma discutiilor de geul acesta reiese ca exista persoane care inca mai cred ca numai lor li se cuvin anumite lucruri. In practica, banii se pun la comun si de acolo se redistribuie. Asa e in practica in Romania. Cui nu-i convine e liber sa emigreze.
POZE ALEXIA
mirela.d spune:
citat din mesajul lui mami_alexia Nu avea nimeni pretentia ca dupa discutia de aici cineva sa ajunga cu legea in Parlament. Aici incercam sa intelegem, prin discutii constructive, cam cum functioneaza mencanismul bugetar si de ce unii beneficiaza sau nu de indemnizatii. Dar iata ca si in urma discutiilor de geul acesta reiese ca exista persoane care inca mai cred ca numai lor li se cuvin anumite lucruri. In practica, banii se pun la comun si de acolo se redistribuie. Asa e in practica in Romania. Cui nu-i convine e liber sa emigreze. MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007) POZE ALEXIA Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe... |
Pai s-ar parea ca tie nu iti convine ca eu sunt foarte multumita. Asa ca de ce nu emigrezi? In America, eventual, ca am vazut ca tot ridici in slavi America.
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui mami_alexia Nu avea nimeni pretentia ca dupa discutia de aici cineva sa ajunga cu legea in Parlament. Aici incercam sa intelegem, prin discutii constructive, cam cum functioneaza mencanismul bugetar si de ce unii beneficiaza sau nu de indemnizatii. Dar iata ca si in urma discutiilor de geul acesta reiese ca exista persoane care inca mai cred ca numai lor li se cuvin anumite lucruri. In practica, banii se pun la comun si de acolo se redistribuie. Asa e in practica in Romania. Cui nu-i convine e liber sa emigreze. MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007) POZE ALEXIA Ne nastem uzi, goi si flamanzi..dar greul de-abia dupa aceea incepe... |
Banii nu se fac usor! Trebuie sa muncesti daca vrei bani! Nu e nimeni obligat sa iti dea tie bani asa fara sa muncesti...ca na...e Romania.
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
diarux spune:
hop si io, ca am primit linkul cadou...
aici s-au incins tare spiritele.
Se intampla acelasi fenomen ca si in alte discutii: SE GENERALIZEAZA! de aici atatea discutii in contradictoriu, jigniri etc..Pentru ca fiecare vede partea lui de...poveste...
as vrea sa fiu citita fara substraturi ca sa nu fiu interpretata, pentru ca ca eu chiar nu vreau sa ofensez pe nimeni, ci doar sa imi exprim punctul de vedere.
EU consider ca venirea unui copil pe lume trebuie facuta cu oleak de cap, daca imi permiteti. A nu se citi PROGRAMARE, ci doar facuta cu cap , MAI ALES AVAND IN VEDERE, ca nu te ajuta statul cu nimic.(De cate ori imi amintesc cum mi-a zis la cununica civila ca statul protejeaza familia, ma buseste rasul. Nu mai face nimeni nimic decat daca ii iese ceva.)
Sa revenim la lucrul facut cu cap.
Repet, este vorba de parerea mea, nici intr-un caz nu e un sfat sau o ofensa adresata nimanui.
Asadar, in mintea mea, trebuie sa ai in vedere ce faci ca sa ii asiguri copilului tau ceea ce are nevoie, inainte sa il faci, daca este posibil.Intr-o astfel de lume e cazul ca gandesti mai mult si mai practic si sa te lasi purtat de val mai putin. Urat dar adevarat...M-am asigurat ca am un serviciu, sau ma rog, dupa caz, venituri suficiente, ca am un tata pentru copilul meu care sa merite sa i se spuna tata, sa am un loc al meu, chirie,parinti, proprietate...ma rog din astea...Sunt de acord ca socoterala din targ nu se potriveste cu cea de acasa, asa ca iti asumi atunci cand ai luat-o in ordine inversa.
este normal sa nu aiba statul de unde sa iti dea daca tu nu cotizezi(de fapt statul nu prea da nici celor care cotizeaza, daramite altfel)
Cu studentele...e grele...Si io am fost studenta si am muncit de m-a luat naiba ca nu era ca acuma cand intra toata lumea intra toata lumea la facultate...(no ofense, am prea generalizat si io, scuze)si am si lucrat pe langa bursa ca deh...sa imi fac si mofturile .Acuma bietul copil nu are nicio vina ca mama lui e studenta ce e drept...dar...pe unde o fi dreptatea aia in lumea noastra asta civilizata????
Dar de curiozitate, pentru mamele studente, vi s-a dat oprima aia de la stat la nastere si trusoul?
Cert este ca nu prea e intelept sa lasi nimic in seama statului, ci sa te agiti pana iti ies ochii din cap ca sa iasa lucrurile bine pentru tine.
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
maitreyi spune:
dA, am luat si prima de nastere si trusoul. si tocmai ce am spart si alocatia pe 3 lulele 3 surcele de imbracat bebelu' . eu nu ma plang...Slava Domnului avem de unde imbraca, spala, juca bebelu. ma gandesc insa la alte mame studente...sa se lase dom'le de scoala si la munca right? mdea...
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
mami_alexia spune:
Nici eu nu ma plang pentru ca si eu am din ce sa-mi cresc copilul. Dar e trist ca "salariatii" cred ca numai lor li se cuvine, ei sunt cei mai cei pt ca numai ei dau la stat. N-aveti decat sa dati dar sa nu va plangeti dupa aceea ca v-ati dus la doctor si nu v-a dat o reteta compensata, ca doar voi platiti asigurari de sanatate, trebuie sa va dea! Si maine poimaine o sa ne trezim ca se rascoala "salariatii" ca de ce primesc medicamente compensate studentii, doar ei nu cotizeaza. I'm right?
Ati inteles gresit, cei ce se plang de sistemul din Romania ar trebui sa plece in America, acolo totul e drept, cat dai atata primesti, nu dai nu ai.
Diarux, treaba cu programarea e adevarata. Eu am din ce sa-mi cresc copilul, l-am facut cu cap, pot sa mananc si in oras si sa-i cumpar si jucarii chicco (daca prin asta s-ar masura nivelul de trai, sa zicem). Dar ce ne facem cu cei care nu au toate astea? Ii incurajam sa dea copilul in plasament. Si aici ma refer strict la studente, nu la cei care sa presupunem ca ar face copii doar de dragul banilor.
POZE ALEXIA
olim spune:
chestia cu lucrurile de firma e relativa, aici sa retras tetina avent de pe piata, iar in romania se vinde fara probleme.Protectia consumatorului a declarat ca e periculoasa pt copii, un leagan del fisher care era peste 100 de euro l-au retras din acelasi motive, iar in Romania se vinde fara probleme, deci relative chestiile aste
stau la casa, pentru ca am muncit sa am o casa , iar aici femeia de serviciu castiga mai bina decat o persoana care lucreaza la birou, care are in jur de 800 de euro, iar femeia de serviciu poate lua chiar 12 euro pe ora, asa caaaaa
si inca ceva nu cred ca esti mai cult daca ai citit Dostoievski sau Eliade
o zi frumaosa tuturor
eu am fost salariata si am primit reteta gratis gravida fiind, sau am platit doar 20% iar copii pana la un an primesc totul gratis, iar apoi se plateste cam 50% din pretul lor.
Eu cred ca statul roman ar trebui sa ajute copii nu parintii.Au fost cazuri cand asistentii maternali au luat pe banii primiti mici, bere, vopsea de par, pt copil de 2 ani
Ar trebui sa faca niste crese si gradinite sociale, nu sa stea parintiia casa sa traiasca din banii copilului.
Stiu mami alexia ca nu e cazul tau, dar mie asa mi s-ar parea cel mai corect, si cine ar avea de castigat ar fii copii
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex