Romania cu lantul de gat
Raspunsuri - Pagina 2
iulia_b spune:
Si ca sa completez, accept ca sunt multe neajunsuri, ca este mizerie, coruptie si multe altele. Degeaba spun eu sau altul ca noi nu suntem asa, ca noi muncim, ca incercam sa ne educam copiii cat mai bine...nu suntem crezute sau ni se spune ca nu vedem mizeria din jur. Ca ar trebui sa spunem copiilor nostri in fiecare zi in ce tara de rahat sunt, ca n-au nici o sansa, si in final sa ne sinucidem cu totii. Sau sa plecam. Am ales ca ramanem aici pentru ca aici mi-este bine alaturi de copiii mei, de familia mea. Si nu pot in fiecare secunda sa ma gandesc la pensionari si altii pentru ca am dreptul si eu ca toti cei care au ales sa plece sa ma bucur. Oare am voie? Pot doar sa contribui cu putinul meu ca altii sa traiasca mai bine (macar si 0,0001%)As dori si eu ca acei critici de peste hotare sa contribuie si ei cu ceva daca le pasa...nu numai asa, din gura, de amorul artei.
Citesc de multe ori si credeti-ma ca uneori simt un sentiment de vina, de amaraciune. De ce? Pentru ca stiu ca eu nu sunt criminala, n-am lant s.a de ce nu pot sa ma uit la copiii mei asa cum se uita si altii si sa ma bucur? De ce sa simt mereu povara, vina, ura?
Astept solutii.. ce sa facem, noi astia care nu murim de foame din tara dar nici nu avem averi colosale? In afara de a incerca sa fim corecti, sa muncim?
capra cu trei iezi spune:
atunci...ce a scris vikinga, sa inteleg ca e umor negru???
poate ca frustrati sunt si cei ramasi (ca au ramas) si cei plecati (ca au plecat)! eu cred ca realitatea e mult prea trista ca sa mai fim ironici!parerea mea!
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
ariel_7000 spune:
danutza, sa dea Doamne Doamne ca noua tara sa va fie camin bun si primitor! pupa pe raducu scump din partea mea. o sa-mi fie dor de voi, poate cand veti veni o "mai punem" de o intalneala in IOR, toata gasca de pe DC, ca-n vremurile bune...si spunand asta mi-am adus aminte de noi atunci, de mamici, tatici si pitici
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
viorela hoff spune:
Subiectul e socant, insusi titlul e socant, suna groaznic.
Eu sper din tot sufletul ca sa scrie cat mai multi "romani frumosi" la celalt subiect.
E dureros de adevarat, dar nu este totul, adica nu e coplesitor fenomenul....si nici nu-mi pot imagina sa fie vreodata. Adica totusi, suntem o tara si un popor civilizat, nu ne putem intoarce la "origini", tocmai acum, cand altii se zbat sa mearga inainte si fac progrese.
Personal nu cred, e prea negru totul, iar titlul, uf, suna ca o stire de PROTV.
Vio
maru spune:
cei de acasa, cei plecati, pe toti ne doare Romania, ca altfel nu am scrie, nu ne-am petrece timp aici!
daca cei din tara contribuie cu impozite, si cine stie ce vor vedea la pensie, si noi cei de afara contribuim cum ne sta in puteri. Multi din noi am muncit ani de zile (eu 18) si am platit taxe, si nu nu o sa avem nici un avantaj din taxele platite, si totusi de afara ne ajutam parintii batrani si bolnavi, cu pensii nu tocmai suficiente...Trimitem bani, trimitem medicamente...ne gandim cum sa le facem anii astia mai frumosi...
Ne doare inima cand in parlament acced toti imbuibatii, ca la primarii sunt toti neavenitii... CA unii se joaca de-a majoratul, dar numai pentru ei
Si Romania, tarisoara asta atat de exotica, cu un farmec de negasit in afara sufera...Sufera si din cauza lanturileor de aur, ba mai citisem si de cravate de aur, de poluarea multor SUV-uri pe sosele, de patroni care se fac ca platesc angajatii, si se fac ca platesc impozite, care sunt la randul lor frustrati ca sunt jumulti de stat cu legi si taxe nascute peste noapte..
si intre timp, strainii ce viziteaza tara au pareri impartite. Una din colegele mele canadience a vizitat vara trecuta Romania, si la intoarcere m-a intrebat brusc: ce cauti tu aici cand ai o tara atat de frumoasa!?
Poti sa ii spui care e realitatea? Poti sa ii spui ca au disparut Miticii si au aparut Isaurele, Visineii si tot neamul lor? Poti sa ii spui ca valoarea e data de cat aur ai pe tine si ce masina conduci?
NU, am plecat capul in jos si am ascultat cum imi zicea ce gust bun are mancarea in Romania, cu ce peisaje si-a incantat ochii...
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
iulia_b spune:
Da Maru, iti ajuti parintii tai, dar pt ceilalti pensionari ce faci? toti ne ajutam parintii, rudele...de asta suntem acuzati noi, ca nu-i ajutam suficient pe cei amarati...Basca era si legea cu impozitarea banilor primiti din strainatate (nu stiu daca mai este de actualitate si pe care multi o faultau).
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viorela hoff Subiectul e socant, insusi titlul e socant, suna groaznic. ---------------------------------------------------------------- Personal nu cred, e prea negru totul, iar titlul, uf, suna ca o stire de PROTV. Vio |
Titlul e ironic...nu e cu LATZUL de gat ci cu LANTZUL...adica lantul de aur care se intelege din articol, chiar din prima propozitie.
vorbe de copil...
Hobby
pisigri spune:
Nu inteleg de ce trebuie mereu sa ne impartim in "noi cei din tara" si "voi cei care ati plecat".
Am intilnit un strain stabilit cu afaceri de peste 15 ani in RO, care este mai roman decit multi romani care s-au nascut aici si nu au iesit din ograda lor niciodata.
Cine a putut sa plece, bravo lui. Daca se si descurca acceptabil, felicitari inca o data. Nu ii inteleg pe cei care se chinuie acolo la fel cum s-ar fi chinuit aici, dar...poate nu vad eu motivele pe care le au.
Eu nu astept ca vecina de palier sa imi faca traiul romanesc mai bun numai pentru ca s-a nascut in RO. La fel, nu pretind de la cei care au plecat sa contribuie la "tarisoara noastra" in virtutea faptului ca s-au nascut aici. Din contra, exista useri aici pe care ii citesc cu drag, din ale caror postari transpare modul de viata din tara in care s-au stabilit...si, in multe cazuri, putina seninatate care noua ne lipseste.
De ce, daca un alt stat imi ofera un job legal, daca platesc acolo impozite, daca statul ala imi educa la scoala copiii...de ce sa platesc impozit si in statul din care am plecat, si care ACUM nu imi ofera nimic?
Si dintre cei care au plecat...putini au facut-o de atit de multa vreme incit sa nu aiba aici persoane dragi, sau sa nu isi aminteasca de pepsi-cola de pe plaja, de inghetata polar, de drumetiile pe muntii din RO. Si atunci, de ce sa le spunem ca nu are dreptul sa le pese? Oricum, luati cu "frumosul", aproape toti recunosc ca s-au cam desprins de realitatile romanesti, pe care le revad poate o data pe an, in concediu, sau mai rar de atit. Dar au aici parinti care se lupta cu pensiile mizere, au bunici ingropati in pamintul romanesc.
Pe cuvint, parca nu am fi oameni cu totii, parca nu am avea aceleasi teluri (in fond) in viata: copiii, sotul, parintii, o viata decenta etc. Cind pui pe cineva la zid trebuie sa te astepti sa iti raspunda cu aceeasi moneda...
if you can't say something nice, then don't say it at all
iulia_b spune:
Copiii sunt bolnavi, eu bantui pe forum ca sa nu adorm...
Cei din afara nu trebuie sa contribuie cu nimic deosebit la "tarisoara" noastra,decat poate cu vreo vorba buna pe ici pe colo, nu obligatoriu; ceea ce am vrut sa spun este ca toti (macar de pe forum) ne ducem viata, aici si acolo la fel, sau aproape la fel, cu sau fara muzee vestite, magazine de lux s.a. Muncim, ajutam unde si cat putem, nu scuipam seminte pe jos, ne bucuram, ne intristam, speram etc. Eu recunosc ca sunt probleme in tara. Ce trebuie sa fac eu in plus? Sunt om la fel ca ceilalti...Sa fiu un exemplu pentru cei din jur..altceva?
Multe legi sunt aberante...dar sunt legi si trebuie respectate, si prin asta stiam eu ca ne deosebim noi romanii de restul: eludarea, invarteala, etc.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Nu inteleg de ce trebuie mereu sa ne impartim in "noi cei din tara" si "voi cei care ati plecat". Am intilnit un strain stabilit cu afaceri de peste 15 ani in RO, care este mai roman decit multi romani care s-au nascut aici si nu au iesit din ograda lor niciodata. |
Mie mi-ar placea sa detailezi putin, ce inseamna "mai roman". Nu suntem toti romani? Ce face omul acela atat de deosebit incat sa fie catalogat astfel?
vorbe de copil...
Hobby