Dilema...morala
Raspunsuri - Pagina 2
voljena spune:
io am mai votat din cand in cand, nu mereu am mers pe mana neamurilor si prietenilor din romania... asa ca un alt mic ajutor
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu ma uit la ai mei, la 60 plus, ce tineri si vivace sunt. s-=au dus vremurile in care 60 plus era deja sinonim cu batranetea. |
Si ai mei erau ok, dar cati erau si sunt asa?
Cum adica s-au dus vremile in care erai batran la 60 de ani? A crescut, cumva, semnificativ, speranta de viata? Nu, a scazut! Dupa varsta asta ( a treia...) visezi pensie, liniste, plimbari, nepoti...nu locuri de munca, autostrazi, blocuri, politica externa...Pur si simplu, nevoile varstelor nu mai coincid, unii vor ceva, altii altceva!
Iti spun eu, la 60 de ani suntem mosi si babe. Ba, daca te-ai lua dupa fiica-mea, nici nu-i convinsa ca se traieste mai mult de 60 de ani...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Nonna76 spune:
Sotzul meu crede ca ar fi necesar sa dai un test inainte de a vota, sa se vada daca stii pe ce lume traiesti.
Elevii mei de la scoala( unii au 18 ani) sigur habar nu au de politica( si nu cred ca-i rau ) iar soacra-mea inafara de Iliescu , Roman si Basescu nu cred ca stie pe nimeni.
Sora-mea in Germania a mers 200 km doar sa anuleze votul mamei.
Mai rau e de mine. Chiar sunt cetateanul turmentat. Eu nu stiu cu cine as vota. Vreau sa merg la vot dar acolo, in cabina de vot , ce fac? Nu pot pune stampila cu incredere pe nici unul din numele de acolo.
Marox tu daca crezi ca cei pe care vrei sa-i votezi merita efortul tau du-te.
Marox spune:
Eu va multumesc pentru opiniile voastre. Mi-era teama ca o sa ma luati in suturi , asa, ca unchi'miu care nu pricepea ca pot sa am drept de vot si sa nu-l folosesc, pentru el era ca un fel de abdicare in fata unei responsabilitati. Pentru el, ideea era "si daca prin faptul ca tu nu mergi la vot ii deschizi calea libera unuia ca Vadim?". Si recunosc ca e o intrebare pertinenta. Dar in acelasi timp imi spun ca daca iese Vadim (sau altul ca el) in alegeri inseamna ca majoritatea celor care au votat l-au considerat cel mai bun...si ca tot ei vor suporta consecintele.
Nu fac apologia absenteismului diasporei la vot, departe de mine gindul. Pina la urma fiecare face ce ii dicteaza constiinta si nu cred ca cineva din strainatate l-ar vota pe Vadim, doar asa de-a dracu' sa le mearga rau romānilor ramasi in tara.
andacos spune:
Marox si cum crezi pina la urma ca e bine :mergem sau nu?
Uite eu nu am fost niciodata la vot,nu neaparat din comoditate dar efectiv mi-a fost "teama" ca sa zic asa!Nu pot spune ca sunt la curent cu viatza politica din Romania atunci daca iau decizia gresita!Si din "rau"devine si mai "rau"si cu aportul meu!
Dana
Marox spune:
Andacos, ca sa raspund la intrebarea ta: fiecare face ce crede ca e mai bine.
Eu sint destul de uimita sa vad ca mai sint persoane care gindesc la fel ca mine. Sincera sa fiu, cind auzeam la televizor sau chiar pe forum in anii trecuti - "voturile diasporei", "diaspora la vot!" ma simteam destul de stingherita. Ca atunci cind stii ca faci parte dintr-o comunitate si careia, dintr-o data, nu-i mai intelegi pe deplin regulile...
natynic spune:
Marox
Lorelaim
Andacos
(pentru bunul simt)
Poate daca ati fi postat la topicul cu sansele pe care le mai are Romania discutia ar fi aratat altfel
Acuma parerea mea e ca, din punct de vedere al votarii, diaspora romaneasca poate fi impartita in cei care si-au pastrat cetatienia si cei care au renuntat la ea. Ti-ai pastrat cetatenia? Ai ramas cu ceva ce te leaga fundamental de tara si deci si de problemele ei. Ai deci tot dreptul -dupa mine- sa-ti exprimi opinia. Te-ai rupt cu totul? Te concentrezi pe noua ta viata si noua ta tara si lasi Romania in pace.
Deci Marox,daca esti la curent cu ceea ce se intampla si vrei sa votezi, du-te!!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si ai mei erau ok, dar cati erau si sunt asa? Cum adica s-au dus vremile in care erai batran la 60 de ani? A crescut, cumva, semnificativ, speranta de viata? Nu, a scazut! Dupa varsta asta ( a treia...) visezi pensie, liniste, plimbari, nepoti...nu locuri de munca, autostrazi, blocuri, politica externa...Pur si simplu, nevoile varstelor nu mai coincid, unii vor ceva, altii altceva! Iti spun eu, la 60 de ani suntem mosi si babe. Ba, daca te-ai lua dupa fiica-mea, nici nu-i convinsa ca se traieste mai mult de 60 de ani... poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, uite aici te contrazic. depinde foarte mult unde locuiesti. Locuind de atita vreme inafara as zice ca speranta mea de viata e mult mai crescuta decit daca as fi in Ro.
Pe de alta parte, dilema lui Marox am vazut-o si aici in Mexic (unde suntem de citeva luni) in familiile franceze si mixte franco-mexicane. Votul lor il exprima nu atit pentru cei ramasi in Franta, cit mai ales pentru programul de politica exterioara. Unii francezi de care vorbesc sunt chiar nascuti in Mexic si voteaza constiincios.
Eu cred ca mergem la vot ca obligatie cetateneasca daca o facem in cunostinta de cauza, adica avem o idee destul de clara despre programele unora si altora.
natynic spune:
Mik, exact!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Clover spune:
Esti cetatean roman, indiferent unde locuiesti. Cum viata are intorsaturi ciudate si tu, partenerul sau copiii poate vor ajunge la un moment dat sa locuiasca in Romania desi acum nu pare plauzibil, nu iti inteleg dilema.
De asemenea limitele de varsta in afara de cea legala sunt discriminatorii. As paria ca limita de varsta pentru votare in majoritatea tarilor e 18 ani, deci nu stiu ce o dati cu 21. De asemenea nu puteti anula populatia varstnica doar pe motiv ca sunt depasiti dupa criterii moderne. Asta-i societatea, cu asta dansam.