Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 9
iuliana spune:
Cristina, multam pentru versuri. n copy si paste si se pune maam pe invatat. Mai exersez si eu memoria ca (,) cam stagneaza.
Tango, eu ma abonez la cintecele, poezioare, tot ce ai. Imi trimite si mama CD cu "cutiuta muzicala", dar pina atunci trimite-mi tu ce ai. Adresa mea de mail e: iulyana@yahoo.com.
Ieri am avut o zi greaaaa de tot. Si eu care am laudat-o pe domnisorica. De pe la 17 nu a mai dormit decit la 24 a mincat. Plus ca la 10 eram deja frinta si nervoasa si am tras scandal cu sotul, ca asa fac cind sint obosita la culme si m-am bagat in pat. A luat el sarcina, dar pe la 12.45 Emma s-a trezit din nou, ca sa aflu ca de fapt adormise numai 15 minute si ca pina atunci a stat streaza. Pe la 1;25 se foia iar in pat si dadea semne de trezire, asa ca am luat-o cu noi in pat, de fapt tati s-a mutat in alta camera, si asa m-am putut odihni si eu. E ora 8 dimineata si Emma tot mai doarme. La 6 s-a trezit un pic, i-am dat putin laptic si nani inapoi. Ehehehe, ziua de ieri a terminat-o...si pe mine la fel, ca am dat cuaspiratorul prin tot casoiul de m-au trecut toate naduselile, am apucat sa fac si eu un dus, dupa care a inceput tamtamul. Azi mi-am pus in program spalatul bailor, dar om mai vedea, ca de multe ori am spus ca fac ceva si n-am facu nica
Anny spune:
Pentru mamicile de baietei, apropo de putzulica, noua dr. ne-a zis ca deocamdata nu fortam, dar trebuie curatata cu mare atentie.Orificiul este inca foarte mic, dar atat cat se poate sa curatam. In schimb, marea noastra problema suntg mucisorii, i-am turnat tone de ser fiziologic, am folosit pompite, betisoaRE.....degeaba . Voi cum rezolvati asta?
Si mai avem o problema....ne udam de la pipi, cu tot pampersul, cred ca se scurge pe undeva pe la piciorus, ca il gasesc de multe ori ud din cap pana in picioare.
Ieri am luat niste pere cu gandul ca mananc si eu ceva bun si aflu cu stupoare ca dau niste colici de mama foculuim asa ca o sa ma consolez cu ideea de "regim"la care suntem supuse.
Acuma vad ca piticul face misto de mine. a mancat porcestem a tras un groh corespunzator si nu are chef de somn....cred ca trebuie a ne ocupam un pic de porblema
cristinamh spune:
gradatii la bebelusi... pai cum sa nu existe? daca nu a atins cota la laptic, o atinge la urlat, sa compenseze lipsa! si-ti dai seama atunci!
cat despre proba suptului, atata timp cat mancam la biberon... sau mai bine zis cat ne indopam la biberon... chiar mi-e un pic teama cand il vad cum se indoapa, nu vreau un copil rotund ca un balon... daca o tine tot asa, ii dau lapte pana la 6 luni ca se pare ca nu are nevoie de altceva.
la mine a fost o zi tare grea, ca mi s-au anuntat niste rude in vizita... si eu am dormit pana la 9, cu bb in brate, iar cand am deschis ochii, da-i sa manace, spala-l, schimba-l, apoi m-am apucat de ordine, de gatit, si andrei n-avea stare voia numai in brate, asa ca au aparut rudele lesinate de foame iar eu abia fiersesem puiul... dar au fost dragute, una a stat cu bb si cealalta a venit sa ma ajute... la masa mi-am dat seama ca li se lungisera urechile de foame, dar saracutele nu puteau zice nimic. si uite asa s-a dus ziua, iar dupa ce au plecat, am adunat rufele de la uscat, si am calcat 2 ore bluzite, pantalonasi si scutece, apoi am dormit in sfarsit o ora pana la baita lui bb. si dupa baita (de parca eu facusem, nu bb) am dormit neintoarsa pana la bibe de la 2.30.
in ultimul timp eu am mancat struguri. nu stiu daca sunt indicati, dar sa vina toamna si sa nu mananc struguri... mai inteleg cu restul. la legume, ceva rosii. ca sa nu mai plang dupa ele, le-am inlocuit cu cereale cu lapte. am manca toata ziua din-astea, ca mie imi place laptele la nebunie. ce-as da sa am propria mea vacuta, care sa dea o galeata de lapte pe zi... asa, ma multumesc cu pungile de la alimentara...
mai am o problema, mai "delicata", si cum putin probabil sa ajung la dr prea repede, poate stie cineva ceva. sunt cam constipata, si lichidele nu ma ajuta deloc, iar la kk de cele mai multe ori curge si sange, si am vazut si ceva cheaguri. aveti idee ce e? sa alerg la policlinica?
tango, si eu vreau poezele, poate ai ceva nou pt colectia mea. eu am de cand eram mica niste inregistrari pe banda magnetica cu o sumedenie de poezii, dar inca nu m-am indeletnicit sa le ascult si sa le scriu. sa mai dorm un pic si o sa o fac si pe-asta...
sisi, cred ca in toamna asta nu mai avem nevoie de carut... la cum arata bucurestiul, trebuia sa le luam bebeilor o barcuta pt plimbare! nici noua nu ne place in casa, bb e agitat, caci e obisnuit sa iasa dupa-amiaza... pe frig tot iesim, ca ne imbracam bine, dar pe ploaie...
danoana, bine ai venit! sa-ti traiasca bebita! uite ca am trecut-o si pe lista.eu l-am pus deja pe andrei in portbebe, dar noi suntem cu 3 saptam,ani mai mari ca voi... eu l-am pus cand am vazut ca isi tine singurel capsorul.
anny, si mie mi se intampla sa-l gasesc ud cu tot cu pampers. nu crd ca tine de cat de bine il pun, ci de cat de plin e si cat se agita bb. am incercat si cu pampers si cu libero, se intampla cu amandoua... stii cand sta cel mai bine? cand are body si tine scutecul la locul lui.
mamicile cu baietei, inteleg ca ne multumim doar curatand putulica... si avem rabdare in rest.
cristina si andrei
cristinamh spune:
Bebelusi de august-septembrie
17 iulie - iuliana - Emma Ana
31 iulie - Tango - Daria Maria Antonia
2 august - cristinamh - Andrei-Razvan
15 august - ancuta - Sara Andreea
20 august - Freia - Ioana Maria Alexandra
21 august - Tigresa - Horia Stefan
22 august - danoana - Raluca Maria
23 august - sisi - Petra
28 august - anny - Sergiu
28 august - roisin - Ana Miruna
31 august - Oana_Noemi - Erik
iuliana spune:
Fetelor, am reusit si eu ieri s aimi pun pozele sa le vedeti si voi, ca sa vedeti cu cine ma mindresc. http://community.webshots.com/user/emma_ana
Cu fi-mea, bineinteles, ca nu cu grasana de mine care mai are de dat vreo 16 kile jos. Eh, din 36 cite am luat e bine ca am dat jos si atit. Asta e, noi sa fim sanatosi. Si daca, de curiozitate, aveti chef sa ma vedeti subtirica uitati aici niste poze
http://community.webshots.com/user/aliuem
Freia spune:
pt mucisori, eu am invatzat un mic truc (testat pe Alexandra)... ii dau sa papa putin biberon, si incep sa-i pun putin ser cu seringa in fiecare nara. Astept sa stranute (daca nu stranuta, incercati cu un betisor de urechi sa gadilati nasucul - functioneaza) apoi luati pompita, o strangeti bine in mana dreapta si cu cealata acoperiti o nara a nasucului. Introduceti pomita (stransa in mana) in cealalta nara si datii drumul. Se repeta de trei ori maxim pe nara (se inroseste nasucul). Iii mai dati sa pape si repetati operatia daca nu a reusit de prima data. Trucul este sa-i faceti lucrul asta sper dimineata (eu il fac la 4 dimineata... e mai obosita atunci) si ii curat aproape mereu ambele nari.
succes,
Freia si bebe Alexa
roisin spune:
Hai, ca reusesc sa mai zic si eu doua vorbe, dupa lupte seculare am reusit sa o adorm pe motata, acuma sta in carut langa mine, sa nu ma piarda din raza ei de actiune. Cat ne-am chinuit noi sa n-o invatam in brate, si tot degeaba, chiar daca moare de somn uneori, nu vrea sub nici o forma sa stea cuminte in patut, musai tre' s-o luam pe langa noi.
Aseara am facut iar baita, si aproape ca ne-a placut, a stat foarte cumintica, nici pas n-a zis, ba chiar s-a intins alene in toate directiile. Apropo, bebeii vostri se intind asa, netam-nesam, ca a mea e lenea intruchipata, daca o vezi cum casca si trage de manute in sus, adormi instant!
Vad ca de ieri mi-a crescut productia de lapte, azi-noapte m-am cam chinuit, mai ales ca bebita a supt destul de putin (intre 12 si 8 jumate a avut o singura masa, si aia de numai 10 minute). Dimineata stateam sa pleznesc...
Iuliana, am vazut pozele voastre, sunt superbe, iar Emma e o dragalasa si-o grasunica, sa va traiasca!
M-am uitat si la pozele lui Tango, si-am fost super-fericita cand am descoperit catelul intr-una din ele. Si noi avem un airedale terrier, si am stat cu ceva emotii daca ne vom descurca si cu el, si cu copilul, pentru ca domnul catel este un bezmetic si un pupacios. Se pare insa ca deja s-a obisnuit cu noul membru al femiliei, nu e prea gelos (are momente cand chitaie ca vrea atentie, se aseaza cu fundul la noi, si trage cu coada ochiului sa vada daca ne-am sensibilizat ), singurul lui cusur este ca tot vrea sa pupe copilul si cred ca oricat ne-am chinui sa-l ferim, pana la urma tot o sa-i arda o limba peste ochi!
Cristina, problema cu constipatia o am si eu, si ma streseaza ingrrrozitor, nu stiu cum vom putea s-o rezolvam atata timp cat nu avem voie fructe si legume deloc. Eu intentionez sa mai bag cate o rosie, cate un mar, ca realmente nu mai pot, degeaba mananc iaurturi si ciorbe, cand ma duc spre baie parca ma indrept catre esafod.
Doctorita mi-a zis ceva de rosii, cica pot sa mananc, da' sa le curat de coaja si seminte. Cu coaja rezolv eu cumva, insa partea cu semintele e cea mai buna, ca e zemoasa, nu stiu daca am sa pot renunta la ea... in sfarsit, ce-o fi, o fi, de astazi incep sa mananc rosii!
Danoana, bun venit, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si mancacioasa!
Ma duc sa dau o tura pe jos, sa mai cumpar de-ale gurii, acuma, cat nu mi-a pierit curajul de a iesi pe vifornita de afara...
cristinamh spune:
roisin, am vazut de curand "lady &the tramp", si povestea ta cu catelul era ca acolo... fii pe faza cand are miruna laptic pe buze... poate ii trage cutulache o spalatura rapida...
problema cu constipatia nu e noua, sunt obisnuita. ce ma sperie e sangele destul de mult care apare.
iar cu rosiile... am invatat sa le curat. le tai feliute subtiri si curat semintele ca la pepene. te obisnuiesti, atat ca la un moment dat m-am plictisit si le-am mancat cu totul, si nu s-a intamplat nimic.
aseara l-am pus pe andreiin portbb, l-am culcat ca sa nu stea in capul oaselor si ne-am plimbat nitel. era chiar placut, nu era frig deloc. dar faceam slalom printre balti...
freioa, am incercat si eu la inceput figura pe car ai descris-o, dar m-am trezit cu laptic pe nas! atunci am priceput de ce asistenta mi-a spus sa nu curat nasul decat inainte de masa...
iuliana, eu imi faceam probleme pt cele 6 kg pe care le mai am in plus... si 20cm in talie... nu de alta, dar pe 1 nov sunt nasa, si n-as vrea sa arat ca o valiza...
oana_noemi spune:
dragi mamici,
astazi am fost la doctor, ne-a cantarit si "am tras greu" la cantar:3780g, am pus intr-o saptamana 400g! uraa!
Cristina: pt. poponetz foloseste cu incredere propoderm, o crema pe baza de propolis, foarte buna, se gaseste la farmacii, plafar, cred sau magazine cu produse apicole! crede-ma este excelenta pt. o grmada de chestii, mai ales hemoroizi!
unde ati gasit produse Avent in Romania?
Mai am o problema: va rog sa imi dati si mie un pediatru la care pot sa apelez, care vine acasa fara sa caraie! Bineinteles nu gratis!
Sunt disperata, pt. orice problema am, trebuie sa merg la medicul de familie, dar ea nu vine acasa.
Sisi,
sa stii ca te invidiez, intotdeauna mi-am dorit firma mea, eu sa comand, eu sa execut! Stiu ca trebuie sa iti fie groaznic de greu acum, eu vad pe pielea mea cat de solicitant poate sa fie un bebelus, sunt capie de somn! Daca ai pe cineva care iti face treburile prin casa, mai merge, dar daca te ocupi numai tu de toate...
Va pupam pe toti!
Oana si BB Erik
Tango spune:
pupici mamici si bebici. scuze pentru puctuatie dar scriu cu bb in brate pentru ca de 3 zile are colici ingrozitor iar daca o las din brate urla continuu cel putin o ora asa ca nu mai risc. azi merge sotu' motu' sa cumpere un preparat homeopatic pentru colici si sper din tot sufletul sa aiba efect. pediatrul mi-a spus ca tratamentul de colici are acelasi efect ca si trat. pentru celulita. tot tratament homeopatic incep de azi si eu pentru anemie. fier nu mai iau pentru ca ma constipa...hemoroizii isi fac de cap. am si eu o intrebare- voi ati terminat cu sangerarea ca eu de aproape 7 saptamani nu mai termin.
roisin si catelul nostru e pupacios si fooooooooarte neastamparat si rasfatat si capooooos...dar il iubim ca pe puiuta.si el o iubeste pe puiuta mult iar daca iesim fara el afara cand ne intoarcem se duce glont la carut sa vada daca am adus puiul inapoi. pup ca puiul iar plange chiar si asa in brate
http://community.webshots.com/user/tangorezu