Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 6
cristinamh spune:
am luat aminte, am corectat pe listuta mea, data viitoare cand o actualizez horia o sa apara cum trebuie
cristinamh spune:
eu le fierb pe toate o data cand le termin. tetinele doar le oparesc, nu le las sa fiarba. si asta dupa ce ce-am spalat cu detergent de vase si le-am clatit bine.
despre plans, il mai las si eu, atunci cand are plansul ala de alintat, ue,ue,ue... dar niciodata nu-l las daca se enerveaza, se inroseste, sau mai rau, se invineteste. tango, ai grija cu respiratia! mai bine o tii in brate. in ultimul timp, cand chiar nu are stare, il pun in portbebe si imi fac treaba oprin casa cu el de gat... si el doarme! ce vreti, mi-am facut-o cu mana mea...
cristina
vilma spune:
Mamicilor, am nevoie sa va exprimati opinia in sondajul de mai jos:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13460
Va rog sa participati. Va multumesc.
Vilma
Freia spune:
cristinutza, numele complet al Alexandrei este IOANA MARIA ALEXANDRA. si s-a nascut pe 20 August.
merci,
Freia si bebe Alexa
Freia spune:
biberonul si ustensilele adiacente de folosire le spal cu apa si sapun dupa fiecare utilizare apoi le fierb in apa clocotita 4 minute. Spre sa-mi iau sterilizator cat mai repede pt ca e obositor noaptea sa fac aceasta operatie de fiecare data.
Freia si bebe Alexa
roisin spune:
Salut, mamici!
N-am mai dat de mult de veste, suntem puturosei, insa stiti si voi cum e: daca prindem juma' de ora 'libera', fie facem mancare, fie sapalam rufe, fie motaim la televizor. Rar gasesc cateva minute sa citesc ce se mai intampla pe aici.
Si eu m-am intrebat cum sa fac sterilizarea, pe mine ma framanata daca biberoanele trebuie sterilizate musai inainte de a le folosi, sau pot sa o fac oricand si sa le folosesc apoi cand am nevoie de ele. Si, daca pot sa le folosesc mai tarziu, cum le pastrez, in ce? Eu le tin in sterilizator, dar auzisem ca trebuie un vas acoperit. Noi folosim biberoane numai pentru ceai, deocamdata avem laptic la sin si papam de acolo. Am facut zilele trecute si proba suptului, in medie papam cam 70-80 de grame intr-o repriza (desi avem si "sedinte" de 100 g), iar doftora noastra ne-a zis ca e foarte bine asa.
Astazi am fost un pic afara, pentru prima data, n-am stat mult, iar bebita a adormit repede, in ciuda faptului ca ne-a fost lene sa luam si carutul, iar eu o cam chinuiam in brate cu mersul meu de rata.
pauza, ca vrea papa...
Mda, domnisoara isi bate joc de mine, intai urla cat o tin plamanii ca vrea mancare (desi abia adormise, si parea sa doarma bustean), apoi motaie cu tzitzi in gura, de parca as fi suzeta...
Tot astazi preconizam prima baita, tanti doftora nu prea ne-a lasat sa facem decat spalaceala pe bucatele pana acum, si anume la chiuveta, din cauza ca buricutul era nevindecat. Acuma e cam gata, si azi ne-a dat ok si pentru baita, asa incat asta seara ne distram in familie.
Apropo de baita, inca o intrebare: voi le faceti baie cu apa normala, sau o fierbeti inainte? Mie mi s-a recomandat (de catre mai multe persoane) sa pun permanganat de potasiu in apa, insa pediatra nu mi-a zis absolut nimic de asta, ba chiar m-a incurajat s-o spal la chiuveta pana acum. Intr-o carte am gasit ideea cu apa fiarta, eu una nu mai stiu ce sa cred... e chiar asa periculos sa-i faci baie cu apa normala, de la robinet?
Gata, ma duc sa vad ce mai am de facut prin casa si sa pregatesc terenul pentru baita. Va pup si pe voi si pe bebei, sa fiti cuminti!
PS Avem si noi cateva poze la: http://community.webshots.com/user/r0isin
Apropo de poze, cristina, de mult ma chinui sa-ti spun ca le-am vazut pe cele cu Andrei, suntei absolut bestiali!
Tango spune:
Azi am fost la pediatru pentru ca puiuta mea plange tare "spectaculos". Ei bine, mi-a spus ca este normal pentru un bb asa mic sa se invineteasca de plans, ba chiar sa si uite sa respire pentru cateva secunde. Ba mai mult, mi-a recomandat sa o mai las sa planga...el cu recomandarile ca eu fac tot cum imi spune inima.
Sa aveti grija de voi si de bbi
http://community.webshots.com/user/tangorezu
Tango spune:
Sa-ti traiasca printesa, Roisin si sa va bucurati de ea!
http://community.webshots.com/user/tangorezu
Ancuta spune:
Buna mamici,
Felicitari Roisin pentru fetita ta. Sa va traiasca, sa fie cumintica si papacioasa !
Cristina, sunt de acord cu tine ca nu e igienic sa umbli cu unghiile in nasucul copilului, eu am reprodus ce mi s-a spus la doctor si mi s-a parut o mare prostie..Dar tu de ce folosaesti pompita dupa fiecare baita, Andrei e infundat in nasuc? Scuza-ma ca te intreb, insa eu am pompita de la spital, dar nu am folosit-o niciodata , pentru ca n-am considerat ca e cazul, n-am vazut nici un mucusor.
Cat despre colici, mi s-a spus sa nu ii dau nimic, nici macar un ceai. Am fost intrebata daca are cineva alergie la lapte, I-am spus ca eu, insa beau de nevoie pentru copil. Mi s-a spus sa incetez sa mai consum lapte si suc de portocale care produce fermenti in stomacelul copilului si sa incep sa iau calciu pastille. De doua zile fac asta si parca Sara se simte mai bine, nu mai plange asa mult si des.
Tot la dr mi s-a spus sa nu ung copilul cu crema( lotiune Johnson), ca are pielea fina si nu e necesar si drept urmare , n-am mai folosit crema. Oricum doar de 3 ori o folosisem.
Cristina, am vazut pozele cu baietelul tau, e frumos foc si daca vrei sa stii, il inscriu pe lista de pretendenti ai Sarei. Am pus si eu o poza cu Sara, s-o vedeti si voi, fetelor.
Noua buricelul ne-a cazut dupa 5 zile si restul care mai ramasese, o cojita , o dadeam si eu cu spirt in fiecare seara . Cojita asta a cazut dupa inca cateva zile, cred ca tot 5.
Iuliana,eu stiam ca pentru molifta, intra doar mama in biserica.
Mi-ai spus de perna aceea pentru alaptat, o am , mi-am luat-o de la Babiesrus de cand eram gravida. Pot sa spun ca nu sunt asa incantata de ea, Sara nu sta prea bine sau nu stiu eu s-o pun cum trebuie, cel putin mie mi se pare ca e cam descentrata. In sfarsit am reusit sa-i tai unghiutele, insa cu forfecuta mea de unghii , ca si tine si in timp ce dormea.
Despre sterilizator am vazut si la Babiesrus, o sa-mi iau unul. Biberoanele mele sunt din plastic, sunt de la Playtex, Vent Air. Sigur trebuie sa le sterilizez, multumesc de raspuns tie si Cristinei.
O sa imi cumpar cat mai curand sterilizatorul .
Si Sara se sperie in somn si incepe sa planga, apoi dupa ce o iau in brate si ma simte, incepe si suspina si apoi se linisteste.
Sisi sa stii ca si mie mi s-a intamplat ca Sara sa ceara de mancare, desi de abea mancase.Insa se pune pe plans si isi baga manuta in gurita si stiu ca mai vrea sa pape si atunci ii dau.
Fetelor, stiu ca bere e permis sa bei cand alaptezi, insa , un pahar de sampanie este admis? Voi ce stiti? Eu am baut in aseara un pahar de sampanie cu sotul meu si am avut mustrari de constiinta ca am stricat laptele copilului, ca e "alcoolizat". Sotul ma tot linisteste, spune ca nu e nimic.
Mai am o intrebare pentru cine imi poate raspunde:
Cand este bine sa dam suzeta copilului, de la cate saptamani?
Va las acum, Ancuta si Sara
iuliana spune:
Ancuta, pe mine m-au intrebat inca din spital (si chiar i-am si dat-o)daca pot sa ii dea suzeta, ca era un pic suparata, fi-mea:))). Deci poti sa i-o dai de cind vrea muschiu' tau . Eu ii dau numai cind ii e somnic, ca in rest o scuipa la distanta. Stai linistita cu sampania. Si eu am mai gustat un pic de Bailey's, ca pur si simplu imi era pofta.
Mie molifta mi-a facut-o popica acasa, deci nu am intrat in biserica. Si, da, copilul nu are voie sa intre in biserica decit la botez, de ex noi am fost duminica si am vorbit cu preotul pentru botez si nu m-a lasat cu Emma, am intrat numai eu si sotul.