Bebelusii de august-septembrie
Raspunsuri - Pagina 2
cristinamh spune:
fetelor, andrei mi-a chitait o noapte intreaga. acum i-am dat sa mamance si sper din tot sufletul sa doarma... daca e agitat in somn, eu am impresia ba ca se ineaca, ba ca vomita si nu inchid un ochi.bine-nteles ca nu face nici una nici alta, dar eu tot nu dorm!l-am tinut langa mine in pat, si cum atipeam nitel imi tragea o manuta sau un piciorus si ma trezeam imediat... asa ca sunt chiauna de somn!
ieri am iesit prima data in parc, si tare as fi iesit si noaptea asta, ca a dormit neintors la aer, n-a scos nici un sunet 3 ore. afara e foarte cald, dar in parc, la umbra, langa apa, adia si un pic vantul, era nemaipomenit...
ancuta, dupa ce vomita, nu-i dau nimic. mi-a facut si mie figura de 2 ori, cand a vomitat "cu bolta" tot ce mancase. a adormit repede, si cand s-a trezit a cerut papica. cat despre ceaiuri, nu stiu ce sa-ti spun. vezi ca la "parinti intreaba parintii raspund" e un subiect "apa sau ceai", al iulianei. oricum, tu decizi ce faci.
golirea sanilor. teoretic, dupa fiecare supt, ca sa stimulezi productia.eu ma mulg doar cand vreau sa vad cum mai stau cu "productia", ca in rest am lapte putin si are bb grija sa-i goleasca...
seara incerc la baita sa ne si jucam nitel inainte sa-l spal cum trebuie, ca sa se mai imoaie pielea. apoi, cand il sapunesc bbine cu o carpa moale, pe post de burete, se aduna toate pielicelele. si andrei avea pielea scorojita pe picioruse cand nu aveam voie sa-i fac baie din cauza buricului. cand il vedeam asa, ii dadeam cu putin ulei. dupa baita, ii perii bine in toate directiile smocul de par pe care il are si il ung cu ulei jonhson, ocazie cu care ii fac si masaj, si iar ne jucam incercand sa facem si un pic de miscare. la mine toata povestea asta se duce pe undeva la 45'.
geamul deschis. eu n-am inchis usa la balcon de la jumatatea lui mai. doar cand facem baita o inchid, dar apoi o deschid imediat. dupa baita il imbrac, mai ales ca peste noapte e mai racoare.tichiuta tot dupa baie o poarta. cand era insuportabil in casa, il scoteam in carut pe balcon dupa baita, era mai racoare (in casa erau 30'C, pe balcon vreo 27'C). sunt atenta doar sa nu stea in curent.
pentru colici eu ii dau bonnisan de trei ori pe zi cate 5 picaturi, inainte de masa. i-am luat si din farmacie un ceai, bebecalm, dar ii dau destul de rar. si ceva ce uneori merge, il asez pe burtica. uneori sta, uneori nu, dar incerc mereu.cand se inroseste la fat si se strange tot, si tipa, nu prea am ce sa-i fac. il lipesc de mine, ii fac masaj pe burtica, ii vorbesc si-l mangai, si cand nu are efect m-apuca plansul ca mi-e mila de el si nu stiu ce sa-i fac! am incercat si cu comprese calde pe burtica, dar urla si mai tare. se mai calmeaza cand il las sa suga.
din nefericire la capitolul traba prin casa, mi-am cam reluat toate indatoririle. si nu e prea placut, mai ales dupa o noapte nedormita...
dar daca obosesc, nu mai fac nimic. ca sa n-am surprize cu musafiri si sa fiu nevoita sa-mi cer scuze ca-i deranj, le-am spus tuturor ca, daca vor sa vina, sa sune cu cateva ore inainte. asa am timp sa fac ce e nevoie. dar eu am nascut normal, iar efortul nu e periculos, ca nu mi se poate deschide nimic.
cand suge mi se intampla si mie sa curga continuu celalalt san. zilele trecute ma mulgeam, dar andrei s-a trezit, a inceput sa urle si n-am mai putut continua, l-am pus la san. cand a inceput sa curga sanul, am tinut pompa sub el si am strans toate picaturile. spre marea mea surprindere au fost aproape 10ml. daca bb prefera un anumit san, e problema lui. tu pune-l la celalalt la inceput, sa-l goleasca. daca ii e foame, nu mai tine cont la care e. esti sigura ca nu preferi tu un anumit san din cauza pozitiei mai comode cu bb in brate?
cum vezi pozele: click sa vezi profilul unui utilizator, si de acolo nu ceri albumul, ceri "paginuta la desprecopii.com." aici vezi poza. ca sa pui poza, intri la "editeaza profil personal", tot la paginuta, si gasesti acolo unde introduci poza. vezi ca nu trebuie sa fie mai mare de 60k, din cate imi amintesc.
si daca nu aveti ce face, accesati www.andreirazvan.home.ro si spuneti-mi si mie daca merge, si ce anume ati reusit sa vedeti din pagina. am muncit mult cu sotul meu, ca suntem amatori, si nu stiu ce-am reusit sa facem...
iuliana, nu exista nimic pt bubitele de la transpiratie? mor cand vad ce e prin parul lui acolo unde sta cu capul lipit de ceva si transpira...
cristina si andrei
Alex_2003 spune:
Draga Cristina ,
Am accesat sit-ul si e superb.Ai o mandrete de baietel si cred ca esti tare mandra de el.Mi-a placut foarte mult paginuta lui Andrei , ati realizat intradevar ceva deosebit.M-a amuzat si povestioara lui , este de mititel un orator adevarat.
Sa va traiasca micutul si sa dea Dumnezeu sa va bucurati de toate clipele alaturi de el.
Super !
Gianina
mihaela_s spune:
Cristina, ti-am vazut si eu comoara, e un flacau pe cinste!
Sa va traiasca si sa creasca mare, sa va aduca numai bucurii.Ai sa vezi cat de repede trece timpul, cum va face primii pasi, apoi vei merge de manuta cu el la gradinita iar apoi la scoala! Fetita mea cea mare incepe scoala peste 2 saptamani si nu-mi vine sa cred, parca acum o tineam si eu pe burtica, asa cum ai si tu o poza, era pozitia ei de somn preferata pentru ca avea colici si numai asa se linistea.
Abia astept sa o iau de la capat cu bebelusa mea, desi stiu cate sacrificii trebuie sa faca o mama, dar nimic nu-ti da o satisfactie mai mare sa vezi cum "mogaldeata" creste si se transforma intr-un copil scump si dulce.
Va doresc numai bine tuturor bebelusilor si abia astept sa trec si eu de partea asta a "baricadei".
mihaela
cristinamh spune:
multumim mult pentru laudele la adresa paginii, si eu si tati am muncit la ea, si am incercat sa o facem cat mai originala... exceptand .gif-urile luate de pe forum, ca sa mai animam prezentarea... mai am o intrebare legata de pagina: la inceput, cand intri prima data, apare o barza si o casa, cu data de 2 august? si la ursitoare, apar niste stele pe fundal? sper ca nu ia mult timp la verificat. multumesc pt ajutor!
cat despre progresele lui andrei... azi n-am mai avut rabdare si l-am pus pe cantar. 4050g! asta dupa ce de noaptea trecuta mananca cu taraita, mai da si pe-afaca bruma pe care o inghite. in schimb a tot plans, si isi freca piciorusele, de nu mai stiam ce sa fac. nu stiu cat efect are bonnisanul, dar dupa ce i-l dau are perioade linistite... dar aste doar de 3 ori pe zi...daca si noaptea asta o sa fie nedormita nu stiu ce fac maine!
bine ca ultimele doua biberoane le-a terminat si nici nu a mai vomitat. acum doarme linistit, dar tinand cont ca a mancat la 10, ar cam trebui sa dea ceva semne...
azi am mai "exersat" pozitia pe burtica, si nu a mai protestat, a dormit cumintel toata dupa-amiaza. sper sa reusesc sa-l invat asa.
mamicile de la mijlocul lunii ce fac? nopti albe?
cristina si andrei
Ancuta spune:
Buna mamicilor,
Astazi Sara a implinit 2 saptamani si suntem tare fericite amandoua.
Cristina, multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Mai spune-mi te rog, cum ai reusit sa ii tai unghiutele puiutului tau . Eu am incercat sa fac asta singura, intr-o zi cand alaptam si nu i-am taiat decat unghiutele de la degetelele mari. Trebuie sa mai exersez cu sotul meu.Altfel, o tin pe Sara cu manusele la manute.
Voi fetelor, la cate zile v-ati scos bebelusii din casa. eu am scos-o pe Sara la 5 zile de la nastere si apoi la 7, insa am fost si prin magazine. Mi-era teama de microbi, dar ce sa fac, nu avem cu cine s-o lasam acasa. Nasa mea de casatorie a facut un adevarat caz din scosul " in lume" al copilului, mi-a facut capul calendar ca expun copilul la microbi , etc. Insa cand am fost la policlinica, am trecut exact prin zona de copii bolnavi si slava Domnului, micuta mea n-a patit nimic.
Mai am o intrebare, voi cum reusiti sa dati copilului laptele pe care vi-l mulgeti? Eu am probleme cu Sara, in sensul ca refuza biberonul, ceea ce ma bucura cum am spus in alt mesaj, dar ma si intristeaza in acelasi timp, intrucat laptele e al meu. Azi am pacalit-o si i-am dat cateva picaturi cu un capacel. Nu stiu cum sa fac sa manance din biberon, deja am 3 randuri de lapte la rece. Cat putem tine laptele la rece? Eu am inteles ca 48 ore este bun.
Pupici, Anca si bebe Sara
iuliana spune:
Ancuta, despre colici nu stiu ce sa-ti spun, pentru ca eu am avut norocul ca Emma sa nu aiba. Cit despre strip-urile de la operatie, eu le-am lasat pur si simplu sa se desfaca si cind erau pe cazute le-am tras. Acum dupa 6 sapt au inceput sa cada cojitele de pe operatie si sa ramina o dunga rozie. Eu ma simt mai mult decit OK, de abia astept sa ma apuc de facut exercitii si, proasta de mine, am uitat sa o intreb pe dr. cind as putea si ce fel. Eu am un curaj nebun la taiat unghiutele :))...i le-am taiat inca de cind am venit acasa, dupa ce am vazut ca Emma nu suporta manusitele pe minute, cum nu suporta nici caciulita si nici minutele sub paturica. Orice sa ii faci, dar numai sa nu i le acoperi. Daca se misca Sara, incearca sa i le tai in timp ce doarme si atunci nu are de ce sa iti fie frica. Unghiutele de la minute se taie la rotund si o data sau de 2 ori pe sapt (cum e cazul Emmei), iar cele de la picioruse se taie drept pentru a evita incarnarea (de 2 ori pe luna).
Eu am scos-o pe Emma din a 4-a zi de la nastere si am fost si pe la magazine. Mi-a fost si mie frica pentru ca dr. a zis sa ne ferim sa mergem in locuri aglomerate, dar noi deja fusesem de citeva ori. Am vazut o tipa cu un copilas in car seat care avea o paturica pusa pe car seat, deci poti sa faci si tu asa daca ti-e frica de microbi. Dr. ne-a zis ca in prima luna de la nastere sa nu o dam cu nici o crema, pentru ca bebelusii au pielea f. subtire si orice se absoarbe, asa ca noi am evitat sa o dam cu creme prima luna, iar acum dupa baita o dam numai o data la 2-3 zile.
Emma maninca si de la biberon si de la sin, deci la ea nu merge teoria ca daca maninca biberon refuza sinul. Si apropos de papita, am citit ca un bebe trebuie sa manince 150mllaptic/kg corp. Ancuta, de ce nu pui lapticul la pungute speciale si apoi sa il congelezi? Il poti pastra pina la 3 luni asa. Esti o norocoasa ca ai asa mult laptic.
Cristina, nu chiar ca liliecii :))), ci inclinata la ...sa zicem,80-90 grade. Si la Emma merge figura cu tinutul pe picioarele indoite. Ii place ca sta sus si ma vede, dar pozitia ei favorita ramine tinutul in brate asa ca sa poata sa impinga cu minutele in pieptul meu si sa exerseze tinutul capusorului. Ce fel de ceai ii dai lui Andrei? Maica-mea mi-a zis de tei, dar aici nu gasesc asa ca astept pachet.
Sisi spune:
iata ca am aparut si eu pe aici!
Petra s-a nascut pe 23 august (am implinit o saptamana astazi!), a avut 3 kg 150, 49 cm, scor 9.
Am fugit repede din spital (la doua zile) pt ca nu mi-o aduceau la supt si nici nu ma chemau asa ca se obisnuise deja cu biberonul iar sanii mei explodau. Ne-am luptat ceva acasa dar incepand de ieri a inceput sa pape fara probleme. Incerc sa nu masor cantitatile sau sa ma gandesc la asta. Daca zambeste (si o face des) si nu plange (pana acum cel putin!) sunt multumita, ea e multumita, toata lumea e multumita.
Pana acum nu e foarte solicitanta, dar am inteles ca asa sunt toti la inceput, mai ales daca s-au nascut putin mai devreme.
In rest e alintata in gesturi si foarte frumoasa si incercam sa ne bucuram de liniste cat mai avem.
A! Astazi i-a cazut buricul, cum e mai bine sa mai astepti pana sa o speli scufundata in cadita sau se poate deja?
Mai revin cu povesti...
cristinamh spune:
ancuta, eu ii tai unghiutele in somn. il astept sa adoarma bine in pat la mine, apoi i le tai linistita. n-am reusit sa o fac cu o forfecuta speciala, de-aia cu varfurile rotunde, ca nu taia deloc... si la ce unghii mici (dar destul cat sa se zgarie pe fata!) si subtiri are, folosesc forfecuta mea. o dezinfectez inainte. poate nu e bine, dar altfel nu am reusit. si nici nu am avut probleme sa-l intep cumva. prima data m-am chinuit cel mai tare, caci mi-am pus in cap sa-i fac lui andrei cutiuta cu amintiri. am acolo bratarile de la spital, clema de la buric, si tineam mortis sa-i pun si primele unghiute. sa fi vazut ce m-am chinuit sa i le tai intregi... singurele care imi lipsesc sunt de la degetele mici, ca acolo nu am avut ce recupera. oricum, nu-mi ia mai mult de cateva minute sa i le tai. ma asez pe partea cu manuta la care i le tai si imi vad de treaba. am incercat o data si cand era treaz, si nu a protestat. sper sa nu se invete si sa i le tai pana s-o insura!
in casa am stat primele doua saptamani, ca nu cazuse buricul, apoi am mai stat o saptamana, ca sa i se vindece iritatiile de pe piele. si acum stam iar in casa ca afara sunt aproape 40'C la umbra. nu avem aer conditionat, dar ne-am obisnuit cu atmosfera de-aici. afara simti cum te arde aerul cand iesi. cat despre facut"caz" de iesitul afara... eu am alta problema. nu sunt o fire religioasa, in sensul ca nu ma poticnesc de traditii, la biserica merg de paste daca e vreme frumoasa si daca e un grup de persoane pe care nu pot sa-l inghit sub nici o forma sunt preotii. in schimb, o serie (destul de mare) de rubedenii mi-au facut capul calendar ca de ce am iesit din casa fara sa-mi fac nu-stiu-ce slujba. stiu ca se face ceva inainte de botez, ca sa pot intra in biserica, dar si ca sa ies din casa?! asta chiar ca mi se pare o alta sursa de venit pentru preoti... poate au dreptate, dar acum e prea tarziu, si asta chiar nu o faceam.
dat laptele muls.. eu nu am probleme, caci andrei mananca mai mult cu biberonul, ca nu am ce sa-i dau eu. ai incercat sa i-l dai cu lingurita? sau cum ii hraneau la spital, cu seringa?
iuliana, nu-l dau cu crema. am incercat la un moment dat cu crema anti-iritatii, caci se oparise nitel, dar nu i-a facut bine deloc, a mentinut iritatia. ce am vazut ca da rezultate e spalat bine cu sapun, lasat cat mai mult la aer si uleiul de bebelus. eu il dau pe tot corpul, si la inceput, cand nu-i faceam baita, doar il stergeam cu o carpa umeda, chiar ii prindea bine, caci i se jupuia pielea. asa, dupa ce il dadeam cu ulei, simteam cum se inmoaie si se ia, fara sa mai arate asa groaznic.
despre ceaiuri am citit asa> de tei il calmeaza, dar sa nu fie foarte tare si sa nu i-l dai des. dar asta numai daca e un copil agitat. pentru colici, anason, fenicul sau chimen. eu i-am luat din farmacie tot pt colici BEBECALM, are musetel, fenicul, chimen si menta. un pliculet la 100ml.
hai sa-ti transcriu ce scrie pe el, poate iti place si ii spui mamei tale sa-ti trimita.
Actiune: Carminativ, antiseptic gastrointestinal, antivomitiv
Indicatii terapeutice: Adjuvant in tratamentul tulburarilor digestive: balonari, aerofagie, spasme gastro-intestinale, varsaturi.
Se administreaza 50-100ml de infuzie usor indulcita, de 2-3 ori pe zi, in functie de varsta copilului.
Contraindicatii: nu are.
Reactii adverse: nu are.
cam asta e cu ceaiul pe care l-am luat eu. intrebam mai zilele trecute daca aveti idee cum il indulcesc, ca sa nu-l fac prea dulce. eu nu i l-am mai indulcit deloc, si il refuza de multe ori, ca e putin amarui.
cand i-am facut doar de chimen n-am avut probleme. de anason inca nu i-am dat. dar azi i-am dat apa fiarta si racita si nu a facut nazuri.
pozitiile favorite ale bebeilor nostri... pai daca ne luam dupa ei, sa fie oricum, dar in brate! e cumplit cand se pune pe urlat, ca nu mai pot face nimic in casa. ma uitam la un film cum plecau chinezoaicele in orezarie cu bebeii in spate... cred ca in curand asa o sa fac, o sa-l pun in port-bebe in spate si-mi vad de treaba!
vi s-a intamplat sa vomite cand face kk? andrei are ora fixa dimineata, la 10, si tocmai voiam sa-l schimb cand am vazut ca se apropie ora 10. l-am asteptat sa faca kk, si cand se scremea, vomita.nu parea sa se forteze, dar a dat pe-afara destul de mult.
sisi, dupa ce dr ne-a rupt buricul, il curatam dupa baita cu alcool, si atat. 3-4 zile.in rest, il balaceam cat se poate
Freia spune:
pe fugutza am sa va pove cate ceva de capsunica mea. E cuminte (sa dea Dumnezeu sa fie asa mereu), plange doar cand vrea sa pape si cand avem colici. Prima noapte de colici a fost ingrozitoare, credeam ca am facut ceva gresit cu ea, ii luam temperatura in disperare, o schimbam de pampers, am si spalat-o si ea tot congestionata toata, rosie si agitata... si urla de ma durea ma mine sufletu-cred ca plamanasii ei erau obositi... cu greu am reussit sa o calmez cu cateva picaturi de Bonisan, i-am mai dat un pic sa suga si s-a mai calmat.. toata noaptea a dormit pe burta mea si tresaream la fiecare miscare si ma rugam la Dumnezeu sa nu o mai doara.
E o scumpa, a rapit multe inimi prin maternitate. Dr. Mahmoud de la Municipal cand a trecut prin salon imi zicea ca o sa umble tot cartierul dupa ea. Sefa sectiei de neonato vroia sa o ia la ea acasa.
Doarme langa capul meu sau in brate sau langa mine... ne uitam cam stramb si sasiu un pic la cei in jur... dar suntem din ce in ce mai puternice, ne miscam capul singurele si ne uitam cei rin jur...ne inghesuim in patutul nostru mereu intr-un colt si tata o cearat pe mami mereu ca o lasa sa se inghesuie... nu am ce-i face asa ii place ei sa stea inghesuita. Are niste picioare lungi si talpite la fel ca mama ei.
Am vazut ca la unii bebei le-a cazut buricul, la ea nu a caut desi mult numai are... mi-e frica sa o curat pe acolo, se vede sangele intarit, dar mi-e frica si o astept pe pediatra maine pe la mine sa faca ea treaba asta. Baie i-am facut si la buric ca asa ma-u invatzat in spital. II tin buricul cat pot la aer indoind pampersul.
Cu suptul e o mica problemutza, in sensul ca nu ii place sa suga de la sanul drept de nici o culoare, plange se agita... si cred ca numai am nici lapte la el asa de moale e... iar la stangul... l-a facut terci, aseara era bocna efectiv si simteam ca arde. Azi dimineata m-am muls si s-a mai destins, numai durea nici asa de tare cand a supt la el. Ce fac cu sanul drept fetelor ca mie frica sa nu ma imbolnavesc daca nu suge la el.
am fugit ca cineva chitzaie ...
p.s. le dati la ore fize sau la cerere papa la bebei? la mine functioneaza la cere mai bine, pt ca orele erau insuportabile pt amandoua... ba nu se trezea, ba nu vroia sa manance, ba urla si trebuia sa o plimba. Asa ca am rama la cerere si e mai linistita asa. Noapte mi-e greu pt ca ma trezesc la fiecare miscare a ei crezand ca ii este foame.
iuliana spune:
Freia, eu i-am dat papita dupa program in primele 3-4 saptamini, pentru ca ea a fost micuta si vroiam sa manince sa se ingrase....unii spun ca nu e bine sa trezesti copilul, dar eu asa am facut si a luat 2 kg in 6 saptamini si sint multumita...vad ca incepe sa nu ma mai trezeasca de 2 ori pe noapte, ci numai o data, cu mici exceptii, dar e un inceput.
Unghiutele se taie cind fetisoara este intoarsa in partea opusa minutei la care urmeaza sa fie taiate.
Vezi ca dupa ce cade buricutul (trebuie sa ii dai cu un betisor de ureche inmuiat in spirt de 3-4 ori pe zi) va ramine singe inchegat si dupa ce se usuca sa il dai cu crema ca sa se onmoaie singele si sa se desprinda. Mamaaa, ce ne-am mai speriat cind am vazut ca mai avea singe, am dat tel. imediat la dr, chiar am vrut sa ne si facem programare. Nestiinta de parinti incepatori. In prima sapt, dupa ce ii cazuse buricutul, s-a intimplat...tin mine ca acuma...intr-o seara sa aiba 8-10 scaune mici si apoase, buricutul cu singe, roseata la fundulet, pielicica descuamata...si plingea mititica. Eram disperati ca nu stiam ce sa facem :))).
Cristina, eu mi-am facut molifta...se face la 40 de zile dupa ce ai nascut...pentru ca vreau sa asist la botez si preotul nu te lasa sa intri in biserica daca nu ti-ai facut-o. A venit acasa la noi si cu ocazia asta ne-am sfintit si casa. Cica se mai face nu stiu ce slujba in a 8-a zi de la nastere, dar eu nu am facut nimic. Nici eu nu sint cu preotii, dar asta a trebuit sa o fac.
Fetelor, vroiam sa va intreb cum dorm bebeii vostri. Emma doarme numai cu minutele in sus (ca in poza), in orice pozitie o pun (pe o parte sau pe spate) tot cu minutele in sus doarme :))). Uhhh..si incepe sa ii cada perisorul si devine chelboasa :)), chiar daca nu avea asa de mult par, mai ales in frunte.
Apropos de spalat...sa spalati bine puisorii dupa ureche, mai ales dupa lobul urechii, ca daca nu sint bine spalati fac nu stiu ce boala de pielicica la ureche (nu mai tin minte cum se cheama). Eu, nestiutoare, o spalam dupa urcehe, dar mai mult in partea de sus si intr-o zi am zis sa o studiez si am vazut ca "evitam"sa o spal corect. Si sa spalati bine si cutele de la gitisor, ca acolo se aduna multa mizerie, daca pot sa spun asa, si printre degetele si liniile din palma, chiar daca e neplacut pentru ei. Noi avem scandal monstru cind trecem la operatiunea asta si cind scoatem mucusorii din nasuc cu pompita, dar nu avem ce sa facem. In schimb Emma se intinde toata cind o schimb de diapers si mai ales cind o pup la pasarica. Chiar aseara ne-am uitat la caseta cu Emma de cind s-a nascut si mi-a venit sa pling. Era asa de mititica, mai ales cind am adus-o acasa si am vazut si faza cind o pregateam de baita si o pupam la pasarica si tocmai atunci mi-a tras in nas un pirtz de om mare...hahahhaha.
Freia, incearca sa ii dai si din sinul drept, ca ai sa ramii cu un sin mai mare decit celalalt.