Sinuzita? Un sfat, please!

Sinuzita? Un sfat, please! | Autor: Carmenbr

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat de la un medic, please. Dar am nevoie si de sfaturi de la mamici care au avut experiente similare, please.
Baietelul meu are o predispozitie catre sinuzita. Este astmatic si alergic la multe chestii.
Acum 10 zile am avut eu o raceala nasoala dar doar cu nas infundat si stare generala proasta. Vinerea trecuta a inceput si el sa aiba nasul infundat si de duminica noaptea tuseste. Doar noaptea, nu si ziua iar starea generala e f buna. Medicul lui l-a trecut pe antibiotic. Avandu-l pe tata aici, am riscat si pana acum nu i-am dat antibioticul. Inca are nasul infundat, dar cand i-l curat cu aparat de curatare a sinusurilor, apa iese limpede, nu mai sunt muci verzi ca saptamana trecuta. Inca mai tuseste noaptea, dar azi noapte a fost mult mai bine.
Intrebare: e posibil sa fie doar o raceala ca la mine si sa nu fie nevoie de antibiotic? Cum stiu ca e nevoie de antibiotic sau nu? La sinuzita infectia se ridica sus sau sta in nas? Ca nasul lui e curat, dar e infundat. De ce tuseste doar noaptea, dar nici muci nu are?

Multumesc mult de sfaturi,

4 anisori...uraaa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Baietelul meu de 3 ani are astm alergic si reactioneaza cam la fel la raceli. Adica tuse seaca si mult mai puternica noaptea - nu mai stiu explicatia medicala dar stiu sigur ca asa se intampla la toti cei cu astm alergic, in somn cand organismul e in repaos sau din contra cand fac efort mai mare ( de ex alearga ) atunci tusea e mai puternica. Noi suntem deja pe tratament cu singulaire de juma' de an. Dar iti spun sigur ca nu luam antibiotic decat atunci cand raceala coboara la plamani si atunci obligatoriu face febra si respira greu tot in somn. De cand luam singulaire insa nu i-a mai coborat raceala la plamani si tratamentul pe care ni-l prescrie mereu un medic pediatru ft bun de acic este acelasi: marimer/ nazomer sau alta apa de mare dupa care olynth cand are muci multi de 3 ori/zi, paxeladine pentru tuse 5 ml dimineata si seara si ketof 2,5 ml seara ( primele 7 zile, ketoful care e un antialergic 2 saptamani ). Cand tusea e ft puternica, seaca si are dificultati in respiratie intervenim cu ventolin 7 zile. Dar nu antibiotic...http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=223 Ai aici un articol despre sinuzita si tu nu povestesti nici de febra, nici de dureri de cap deci nu pare a fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am avut sinuzita, te doare de nu-ti poti tine capul , ma dureau fruntea, orbitele, practic oasele fetei. Imi trecea cand stateam cu perna electrica pe cap si am facut luni de zile inhalatii. Antibiotic am luat o singura data. Asta a fost acu` vreo 15 ani si nu am mai avut probleme de atunci.
Carmen, sa stii ca la un simplu control ORL un medic stie exact unde sa te apese sa vada daca poate fi sinuzita sau nu, iar la o radiografie se ved clar locurile cu probleme.

Sper sa nu fie cazul la voi !!!
Multa, multa sanatate puilor !

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

daca sinuzita o depistezi si este o faza mai usoara nu ai dureri de cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Se poate depista si cu un aparat ultrasound special cu care se vede pe sinusuri daca este lichid sau nu acolo. Daca exista lichid inseamna infectie si ar cam trebui antibiotic. Sinuzita asta e pacatoasa tare, trece foarte greu. Si pe mine ma chinuie cu dureri de cap si maxilare.Am avut si punctieAcum fac spalaturi cu apa cu sare si folosesc un spray pt mucoasa nazala inflamata. Totusi un medic iti poate spune daca e sau nu sinuzita.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

draga carmenbr sa ti spun cum a debutat la noi sinuzita,baietelul meu are 12 ani,a racit,am mers cu el la medic si ne-a tratat cu fervex,si alte medicamente pt raceala.avea nasul infundat,starea lui era proasta,ii curgeau ochii,dupa o saptamina de tratament am mers la control si am spus medicului de familie ca nu i se desfunda nasul.dr mi-a spus clar,este vb de o sinuzita.am inceput cu antibiotic,dupa o alta saptamina nu se observa nimic nasul era tot infundat doar ca incepuse sa i curga cind si cind din as o secretie galbena.am urmat apoi 10 zile de zinat,dupa care am mers cu el la orl,diagnosticul a fost rinita alergica.tratamentul a continuat cu xizal o pastila seara,avamis spray si nazomer.am mers la un alt orl-ist (dr laza din constanta)care la un simplu control mi-a spus ca este clar sinuzita.m-a trimis sa i fac o radiografie si iata rezultatul,opacifierea sinusului maxilar drept si opacifierea sinusurilor frontale.dr laza m-a trimis sa i fac aerosol,dupa doar 2 zile de aerosol cu 1fiola genta,una dexametazona si ser fiziologic,baiatul meu se simte mult mai bimne.a inceput sa respire si el pe nas fara sa mai deschida gura.sa stii ca nu a avut temp deloc si nici capul nu l-a durut.deci atentie mamici,daca nasul nu se desfunda in 7 zile de tratament,mergeti cu el la orl,si nu la oricine,la un orl-ist bun.ii multumesc doamnei dr laza pt in sfirsit i-a pus un diagnostic corect baietelului meu.

Mergi la inceput