ajutor!! daca e cineva la ora asta pe net!!urgent!
Sunt insarcinata in 7 saptamanai si4 zile. Si am descoperit acum cateva minute ca am temperatura 37,4. Ma simteam mai ametita ca de obicei si de aceea mi-am luat temperatura. va rog sa imi dati sfaturi, eventual sa imi spuneti daca e normal sa fac temperatura. Mentionez ca eu de aproape 2 ani nu am avut nici macar o raceala, nu am mai fost racita ..nu stiu ce sa fac..
Diana
Raspunsuri
Fleur spune:
Draga Diana,nu te ingrijora daca temperatura nu depaseste 38 grade si nici chiar atunci.Te sfatuiesc sa nu iei nici un medicament,stai linistita.
Multa sanatate,
Fleur
scarmanus spune:
Nu te panica, e cel mai important lucru. Daca nu-ti poti contacta ginecologul care te are sub observatie sa-i spui ce si cum, fa-ti un ceai si baga-te in pat. NU LUA medicamente de nici un fel! Se poate sa te fi racit fara sa-ti dai seama. Du-te sau suna la o farmacie care e de garda, poate te pot indruma si linisti ei.
Maine la prima ora te duci la doctor.
scarmanus
adriana spune:
Nu-i nimic, fii linistita. Trebuie doar sa tii temperatura in frau. Bea lichide multe si stai in pat. Incearca sa te linistesti si vezi cum mai evolueaza temperatura. Si eu am fost racita rau in luna a 3 a si mi-a iesit un baietel sanatos. Am luat multe ceaiuri cu lamaie si vitamina C. Unii doctori mai prescriu si alte medicamente care cica nu-s nocive, dar eu am preferat metoda mai babeasca.
Sanatate multa
diana76 spune:
VA MULTUMESC DIN SUFLET INSA EU SUNT INGRIJORATA SI PENTRU CA NU AM ALTCEVA DOAR MA DOARE CAPUL, NU MA SIMT RACITA,ASTA E DILEMA MEA. lA DOCTOR AM PROGRAMARE MAINE LA 6 SEARA, INSA SUNT TARE INGRIJORATA.... MAI ALES CA ALCEVA NU AM, NU IMI CURGE NASUL SI NU STRANUT SAU TUSESC..NIMIC, SA NU FIE ALTCEVA..MI-AM LUAT DIN NOU TEMPERATURA SI TOT ATAT AM. Am o farmacie Sensiblue pri apropiere stiu ca e non-stop, ma duc acolo. Citrice si lichide consum oricum, d-aia nu inteleg, va mai tin la curent daca mai ramaneti si mai tarziu..
Helen spune:
Chiar nu este cazul sa iti faci probleme, cel putin deocamdta. Eu am ramas destul de greu insarcinata si am folosit cateva liuni metoda luarii temperaturii si in mod normal dupa ovulatie si pe parcursul primelor luni de sarcina temp. se mentine crescuta ca si in perioada luteala, eu in mod normal am 36.7-36.8, dupa ovulatie am 37.2-37.3 si la fel am avut si in primele luni de sarcina. Si este vorba de temp luat adimaineata, daca o luam in timpul zilei aveam 37.4-37.5...eu nu imi faceam griji decat daca depasea 37.6 si mi s-a intamplat o data cam in aceeasi perioada a sarcinii ca si la tine dar eram racita..atunci am luat un paracetamol. Dar parerea mea ca daca nu sti cum stai in general cu temperatura s-ar putea sa fi in tiparul clasic ca si mine si 37.4 in timpul zilei este o temperatura mai mult decat normala....iar ameteala poate fi de la sarcina - de la o lipsa de Fe ori Ca sau tensiune mica ori glicemia este de vina.....eu cam cu toate astea am avut probleme la inceput dar mai ales cu hipoglicemia si tensiunea. Deci stai linistita.... in mod normal asta este temperatura pe care trebuie sa o ai in timpul zilei; am inteles ca pana in luna a 4-a! Nici eu nu as fi stiut asta daca nu foloseam metoda respectiva ptr. a detecta cu certitudine ovulataia iar restul am citit in multe carti gen mama si coipilul!
Linisteste-te ... este normal... si chiar daca tu ai avea o temperatura mai scazuta in general tot nu-i o valoare care sa te ingrijoreze!
Te pup,
Helen
diana76 spune:
Helen, nu stiu cum sa iti multumesc, asta este o explicatie pe care o inteleg si care mi se potriveste si pe care o accept, sper sa nu urce temperatura mai mult de atat, pana maine cand voi ajunge la doctor tu ai reusit sa ma mai linistesti. Multumesc din suflet si multumesc lui Dumnezeu ca exista site-ul asta, am aflat atat de multe de aici .si va multumesc voua, mamicilor sau aspirantelor, ca mi-ati intins o mana de ajutor. Sa va dea Dumnezeu sanatate! E Duminica, e noapte si nu stiu ce m-as fi facut fara voi! Va multumesc din nou si acum ma duc sa ma bag in pat. Tocmai am mancat 2 portocale si mi-am facut o citronada concentrata de lamiae (cu ceaiurile nu ma impac). S-ar putea sa ai dreptate si cu tensiunea, Helen, cred ca de la tensiune am durerea asta surda de cap si o oarecare ameteala. Maine sper ca ma va lamuri doctorul.
Va imbratisez cu drag, Diana
Tango spune:
Draga Diana, nu te ingrijora. Eu am acum o fetita de 3 sapt. iar in primele 2 luni de sarcina aveam aceleasi simptome ca si tine. In plus, desi era iarna imi era foarte cald si nu puteam sa dorm decat cu fereastra deschisa. Consecinta: sotul meu a racit rau iar eu eram bine mersi :))Fiecare reactioneaza diferit la schimbarile produse de sarcina. Ai incredere! Mult noroc si un bb sanatos sa-ti dea Dumnezeu!
dyana spune:
Buna,
Daca ai vreo farmacie SensiBlue pe lamga tine, du-te acolo. E deschis non-stop si fetele de acolo pot discuta cu tine. Am vazut ca sunt destul de competente nu numai in a vinde efectiv medicamentele.
Sanatate multa,
Diana
Lauraa spune:
S-a zis cam tot ce era de zis! Eu vreau doar sa iti urez NOAPTE BUNA si sa fi linistita!
Laura
Marianar spune:
In timpul sarcinii de cate ori simteam ceva in neregula imi faceam un ceai de lamaie cu miere (2 rondele de lamaie, o cana de apa, pui la fiert lasi sa dea 2 clocote, nu mai multe si adaugi 2 lingurite cu miere). Il beam fierbinte.
Sanatate maxima!