Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 57
XIO spune:
Elvie , cancerul de piele , adica melanomul malign este cea mai agresiva forma de cancer . Nu am spus-o eu sau alti romani , s-au facut studii pe aceasta baza.
Orice cancer se poate "trata" in cateva minute sau ore maximum daca e sa o luam asa .Dar din pacate nu este adevarat.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic da, Amoga, cate ceva din toate astea exista din pacate in orice spital romanesc. Nici un moment nu am negat asta. Sa-ti mai spun insa un aspect, pe care nu-l poti sesiza decat fiind de partea cealalta a baricadei. Si nu vorbesc DELOC de cazuri singulare. Vine in urgenta un pacient grav, cu infarct, se interneaza in terapie intensiva si, pe drum cu targa, incerci in doua cuvinte sa explici insotitorului despre ce e vorba-sa avertizezi ca e grav dar sa incerci sa-l si linistesti. Nici bine nu intri in salonul de terapie ca se incearca a ti se baga cu forta in buzunar; "doamna doctor, va rog, va implor sa aveti grija de el"-"stati linistit, nu e nevoie, o sa am oricum". Moment in care, stupoare: DE CE refuzi?? Chiar nu vrei sa ai grija de bietul om?? De-a dracului sau omul chiar e pe moarte, nu mai e nici o speranta? DE CE nu iei banii?? Nu ma luati la misto...stiti de cate zeci de ori am trecut prin asta? Si vezi pe fata omului convingerea ca nu exista o alta varianta in afara acestora doua. Cu ce sunt eu vinovata ca gandeste asa? Si ce pot eu ca simplu pion ce sunt sa fac? Evident, sa nu iau banii, sa ma ocup atenta de pacient si poate atunci insotitorul va intelege ca se poate si asa. Cu atata otrava se vorbeste pretutindeni in jur, cu atata noroi se arunca, incat bietii oameni asa sunt educati si asa cred sincer-ca daca nu li se ia banul la doctor sunt terminati. |
Asta chiar cred pt ca am vazut-o pe prietena mea disperata sa dea banii inainte de operatie desi i s-a spus clar ca va plati la urma spitalizarea si totul. Intreb de ce ? Imi raspunde: ca sa ma opereze bine, ca sa nu uite sa-mi faca perfuzia, ca sa nu creada ca am venit aici si n-o sa platim si alte asemenea explicatii. Nu s-a lasat pana cand n-a oprit-o dr. vadit iritat de aceste insistente. Eu n-am inteles-o, am pus asta pe seama bolii.
Aaa si mai era f. preocupata sa-i dea bani sorei sefe ca sa o trateze frumos. N-a mai apucat pt. ca am oprit-o. Apoi s-a mirat cat de bine a fost tratata de personalul medical fara a da spaga.
Maria
Maria
denizel spune:
Ile77 si Elvie, felicitari! Singurele mesaje vulgare de pe topic va apartin!
viviana spune:
Da, fata dulce mi-ar placea. Da, de ce ma intrebi cu atata insistenta? Ai bucurii la mine?
Elvie, te rog nu mai scrie. Cand citesc postarile tare rad atat de tare si mi-e frica sa nu mi se perforeze rectum-ul.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Pai, da, Stefaniya, nu e singurul. Si, de fapt, nu asta e problema. Se intampla orori peste tot. Problema este ca oroarea s-a petrecut intr-un tara ai carei locuitori ridica in slavi sistemul care functioneaza (cica) perfect si, mai ales, calitatea oamenilor. Si, nici macar asta nu e problema. Problema e mult mai grava, e cauzata de sistemul ridicat in slavi, de ceea ce sistemul impune cu forta si de urmari. Dar, nu-i asa, acuma discutam despre absenta clinicilor cu tarife de 1000 euro/zi si despre ultima vizita la Cora a Cenusaresei . |
Pai, daca problema e atat de grava pt. tine, explica-ne cu ce te deranjeaza pe tine sistemul din Austria ?
XIO spune:
citat din mesajul lui viviana Elvie, mai lasa-ma cu supozitoarele si cu rectu' asta! Auzi sa-i gaureasca rectu'. Rectu' ala de care tot vorbesti il primesti la pachet gata perforat. Oh, Doamne nu mai pot sa mai scriu Cred ca faci o confuzie intre "rectum" (da' de ce zici asa, ti-e rusine sa spui in romana sau vrei sa arati ca sti niscaiva latina?) si vaginum. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
De fapt se spune "vagina" , ca a fost comparat cu o teaca de sabie , si asa apare in cartile de anatoCa vagina , nu ca teaca
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
ile77 spune:
citat din mesajul lui ilse hai ca nu scriem degeaba p-acilea, mai aflai ceva, ca olanda e si asta tara inapoiata, pai si aici se foloseste supozitorul de paracetamol, ala de 120g, la bebelusi. deci dupa cum arata cuvintele alea in norvegiana, daneza sau ma rog una dintre ele, imi revizuiesc parerea despre olandeza, pai asta e floricica de sera pe langa cele doua de mai sus mie imi plac barbatii inalti si fara burta eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
te referi la pronuntatul limbii olandeze
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
viviana spune:
Xio, apari si tu aicea sa-mi strici mie rima.
Nu ai auzit de licente poetice?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
amoga spune:
citat din mesajul lui Guestus tu nu ai inteles nimic. yo am depasit nivelul sa ard gazu aiurea la cozi...asa ca plec cu ce scrie la carte. ...deci nu intreb dupa 7 h de stat la coada "merge chitanta BCR...ca tot aia e" iti spun yo scuze gen "nu era afisat sau era scris prea sus " sint de 2 bani. Poate pe altul acelasi gen il convingi...dar la mine nu merg. |
Tu in schimbi ai priceput tot -- tot ce vrei tu sa pricepi, that is. Daca tie ti se pare ideala brambureala de la serviciu' Pasapoarte, si ridici in slavi shmechereala alora de dupa blocuri, asta e... nici c-are sens sa-ncerce cineva sa te mai convinga de ceva; pari mult prea convins ca detii toate adevarurile planetei ca sa mai fie loc de vreo alta opinie...
A.M.
marumiha spune:
Romania este o tara superba, bogata, cu niste peisaje de vis - nu este meritul nostru ci al lui Dumnezeu/Mama Natura. Avem pe langa toate astea si unii oamnei de o calitate exceptionala ,insa avem si niste mitocani pe care cred ca nici timpul nici banii nu-i vor schimba . br / V-ati lovit sunt convinsa si voi de santieristi care va striga in fel si chip, v-ati intalnit probabil tot cu muncitori care atunci cand repara o baie strica doua camere, v-ati intalnit cu muncitori care atunci cand renoveaza un bloc strica toata zona verde si lasa mormane de gunoaie, v-ati intalnit cu vanzatoare urate si proaste, cu functionari ciufuti si nesimtiti, cu ginecologi care trateaza femeile ca pe niste vaci, cu pediatrii care va repezesc fiindca sunteti mame ingrijorate, cu educatori care fac magarii cu copiii, cu profesori prost pregatiti dar care sunt in pozitia sa-ti nenoroceasca viitorul copilului, cu vecini galagiosi sau mai rau murdari si nesimtiti, cu colegi de autobuz care miros de-ti strica ziua, cu tarani in piata care te fura la cantar, cu oameni care omoara pisicute sau cai de placere, cu hipermarketuri unde din 10 case merg doua si stai o ora la casa, cu mormane de gunoaie lasate de grataristi la padure.... sunt mii de astfel de exemple. Ce sunt eu curioasa - Avem vreo sansa sa se schimbe real ceva? Avem vreo sansa sa vedem mitocanii doar rar si atunci sa nu ne vina sa ne credem ochilor? Este vreo sansa sa fie intr-adevar in viata asta si pt noi frumos si civilizat? Chiar este suficient sa intoarcem capul in alta parte sau sa ne mintim ca se poate si mai rau? Chiar credeti ca daca le-am da la toti mitocanii salarii mai mari se vor schimba peste noapte si vor deveni civilizati ? Asa mi-as dori sa fie curat pe strada mea, sa vad un zugrav civilizat , sa nu am emotii ca daca puiul meu se imbolnaveste nu stiu peste ce medic dau sau daca ii fac tot ce se poate mai bun cu mult respect, sa nu am emotii de genul: oare cum o sa fie la scoala pt puiul meu o sa aiba o invatatoare care crede in meseria asta sau doar una care merge la scoala ca la fabrica suparata si ciufuta, sa vad padurea curata, sa vad lacurile curate, sa nu-mi fac pantofii de 10 ori din cauza prafului, sa nu spal masina saptamanal fiindca este alba de atat praf, sa nu ma gandesc daca ma pun sa dorm sambata de amiaz ca ori vecinul de sus incepe sa-si mute mobila ori vecinul de la 4 o sa asculte manele la maxim..... br / Ce spuneti daca initiem o petitie ca Min Invatamantului sa introduca din cl I pana in cl a XII- a o ora de lectie numita: bunul simt fiindca vad ca cei 7 ani de acasa sunt pura utopie in Romania. br /
Cred ca subiectul era cu totul diferit decėt raspunsurile si jignirile pe care uni dintre voi le expuneti.
Indiferent unde locuim ,dreptul de a face observatii sau comparatii cu alte tari nu ni-l poate lua nimeni , sėntem ėnca cetateni romėni chiar daca am ales sa traim ėn alte parti.Nu ėnteleg de ce va jigniti?Daca cineva spune ca ėn tara unde traieste, anumite institutii functioneaza bine pt.toti cetatenii acelei tari, va suparati.Din cėte stiu atunci cėn vrei sa-ti fie bine numai tie si familiei tale esti un egoist.ėntradevar ėn RO.multe lucruri s-au schimbat si sėnt sigura ca se vor mai schimba dar cred ca e bine totusi sa ne uitam si-n gradina altora .
Din cėte am citit pe aici, nu toti sėnteti de acord cu ceea ce spune ILE, sfatul meu (pt.cei care nu a-ti fost ėn Norvegia)e ca ar fi bine sa mergeti pt.ca dupa aceea o sa-i dati dreptate.Persoanele pe care le cunosc ,care au vizitat aceasta tara au ramas impresionati de functionalitatea sistemului acestei tari ,constiinta persoanelor din aceasta tara,educatia si respectul pt.natura si frumusetea acelor locuri.Daca noi aveam o tara ca Norvegia jumatate din paduri la ora asta erau taiate ,sa nu mai spun de petrol si altele.
Cred ca a trai ėntr-o tara ca Norvegia unde totul functioneaza bine(si nu exagerez)nu i-ar face rau nimanui ,numai ca din pacate nu avem toti acasta sansa.
ILE
Poze