Mai are vreo sansa Romania?
Raspunsuri - Pagina 29
simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Fetele mai sus au vorbit despre "cum ne vad strainii" iar replica mea era in legatura cu acest lucru. Sa cred ca au vrut sa spuna "cum credem noi ca ne vad strainii"? alice |
Nu stiu cine ce a vrut sa spuna, eu am raspuns puctual la mesajul tau. Intrebarea ta retorica vrea cumva sa sugereze ca vorbesc din inchipuiri ? Te inseli.
Strainii, daca ne vorbesc de rau (ceea ce eu n-am sesizat), nu ne vorbesc mai rau si nici nu sunt mai rautaciosi decat compatriotii nostri.
Maria
Ai replicat la un mesaj care este mesajul tau de fapt. Din eroare a ramas scris sus cu litere marunte "citai din mesajul lui Simali" dar la sfarsitul mesajului este numele tau "Maria". A iesit un talmes balmes si se intelege ca eu am spus ca strainii vorbesc de rau Romania. Eu am spus exact contrariu, ca mie nu mi-a spus niciodata un strain ceva rau despre Romania. Comentariul meu - CEVA DE GENUL "daca concurezi cu un strain pentru un loc de munca ESTE POSIBIL sa devina rautacios" - este referire la un mesaj al cuiva, expat, care spune despre colegi de serviciu care au fost in Romania si au povestit lucruri urate.
[/quote]
alice
claucia spune:
Mariamunteanu, dar nu au legatura una cu alta draga mea. De ce cand spune cineva ca sunt WC-rile infundate (lucru perfect adevarat cateodata) spui ca se opereaza tumori si ca sistemul sanitar e altfel? Nu are a face una cu alta.
Cat despre sistemul sanitar din multe tari civilizate as spune multe. Pentru cine a vazut "Invaziile barbare" filmul care a castigat oscar (ca film strain, canadian in cazul acesta) stie despre ce vorbesc. Si despre asigurari si ce diferente imense sunt intre diversele asigurari de sanatate, despre sistemul de stat si privat din multe tari si despre fetele mamici sau gravidute care se plang de sistemul de sanatate din tara unde se afla. Si nu e Romania. Desi stiu, sistemul sanitar romanesc este foarte jos din multe puncte de vedere.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Ile, pune mana si fa curatenie prin Norvegia ca, daca trece Denizel si gaseste vreu wc infundat la benzinarie, ti-ai dat foc la valiza. Ah, era sa uit, invata sa faci Kaiserschmarrn. Si sa fie soare, da ? Maria |
Maria....nu stiu cum sa-ti spun...da' ma cam provoci .
Pai, pun acuma, pe zile, impresiile adunate din 3 saptamani de vacanta in Austria si printre austrieci, si o sa moara de ras trei sferturi din DC . Iar tu o sa mori de plans :-)). Nu ma face...:-)))))
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui claucia Tara despre care vorbesc eu ar mai primi cu bratele deschise si mai ales emigranti romani dar nu mai au de unde. In fiecare an se seteaza target foarte mare pt romani, si nu sunt atatia pe cat se cer de acolo. Din pacate pentru ei din zona noastra a globului vor sa plece cetatenii rep Moldova si bulgarii - dar nici ei prea multi. Insa romani nu prea. Acuma ideea este ca depinde ce cauti, pe unii nu ii deranjeaza prea mult sa fie departe de familie, prieteni, cultura si tara si considera mai importante aspectele unde inca mai lucram si unde mai este mult de lucru si de aceea o alta tara se "muleaza perfect pe personalitate". Altii considera ca nu pot trai departe de valorile romanesti si de cei dragi si aleg sa ramana, sa puna umarul la cresterea tarii. |
Presupun ca lucrezi intr-un domeniu in care esti bine renumerata. Dar spune toate astea oamenilor care au un salariu de 200 euro/luna, pensionarilor care abia isi duc zilele in saracie, parintilor de copii bolnavi sau cu dizabilitati. Ei din pacate nu au calculator si nici acces la forum ca sa ne spuna cate schimbari in bine simt ei in Ro pe pielea lor.
Poti avea contact cu valorile romanesti si in alta parte a Globului, asa cum poti avea contributii la buna imagine a Romaniei si de pe alte meleaguri.
Maria
simali spune:
citat din mesajul lui mimonix Simali, inca o data : VORBESTI DIN CARTI! ..."coboara-n jos, Luceafar bland" , asta ca poate citatele au mai mare trecere la tine Daca tu crezi ca mizerabila aia care si-a suflt nasul pe trotuar statea sa-ti asculte tie lectia de management japonez da-mi voie sa rad cu lacrimi Ile Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo poze |
Pai de-aia nici nu i-am zis nimic. Crezi ca eu nu stiu ca nu ai cu cine vorbi? Dar crezi ca daca o injuram de mama ma asculta?
Asculta poate un politist care o punea sa-si stranga secretiile de pe jos cu manuta...
alice
ile77 spune:
citat din mesajul lui iileana
Ile77, tu percepi numai culorile alb si negru??? Bineinteles ca nu va nega nimeni ce spui tu in citat. Insa trebuie sa te astepti si la comentarii timide gen: - punctele 1, 2 si 4 le gasesti si in Romania; - punctul 5 - se constata progrese; plus completari ca: - lucrurile se misca mai bine in sistemul privat de sanatate, dar nici cel de stat nu e incremenit - existenta "turismului medical" in Ro - cetateni straini care aleg sa-si rezolve in clinicile romanesti problemele (oarecum mai marunte, tip stomatologie, chirurgie plastica) pentru simplul motiv ca obtin servicii de aceeasi calitate ca la ei acasa insa la preturi mult mai convenabile. Eu chiar nu inteleg la ce-ti foloseste inversunarea asta..... www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Asa au perceput situatia absolut neschimbata in spitalele din ro:
-soru-mea care a nascut de 2 ori acolo
-taica-meu in cele 4 sapt petrecute in institutul de cardiologie din timisoara
-prietena mea care nu vrea sa mai faca copii de frica....inca nu uita cosmarul primei nasteri
-fetele care-si scriu aici pe forum povestile nasterii copiilor lor
-strainii care au avut nenorocul sa fie tratati in spitalelele din ro
Deci scuza-ma ca nu am intilnit pina acum o persoana care sa fi avut vreo experienta fericita in spitalele rom.
Ma bucur pt tine ca esti optimista si vezi cit de mult s-a schimbat situatia.
P.S. In conditiile in care in ro ca sa ajungi in sfirsit pe masa de operatie,trebuie sa cheltui 3000 de euro,....iti dai seama ca nu pot sa vad altfel situatia.
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
Guestus spune:
citat din mesajul lui ile77 Deci iti dai seama ca din cauza reliefului drumurile sint inguste. Dar e bine in romania ca sint largi si mor zilnic zeci de oameni in accidente. ...si uite ca ajunsa norvegia sub romania.....mĺi ,mĺi. Nu prea ai tu habar...dar e bine ca esti tare in Ia spune ti-ai terminat de platit rata la calculatorul de pe care vorbesti (sau vorbesti de la internet cafee). asta asa ca sa facem discutii... |
da..da...acolo la ei e relieful de vina...sigur...cind treceai pe valea prahovei comentai ca "ai dracului romani...hoti..nu pot si ei sa faca un highway ca ala din LA"
sigur ca da.....hai sa facem misto de guestus ca nu are bani de computer
simali spune:
citat din mesajul lui Guestus Cred ca multi romani habar nu au cum sa-si faca viata okay..si d"aia apar aici subiecte de genul asta la nesfirsit..si mereu sint aceeasi actori. Aia nefericiti depind de manelele alora din masini...de coafeze...de vinzatoarele acre...de gropile din asfalt...daca nu ai ce face normal ca te deranjeaza si sa respiri. |
M-am indragostit de tipul asta.
alice
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui denizel
Maria....nu stiu cum sa-ti spun...da' ma cam provoci . Pai, pun acuma, pe zile, impresiile adunate din 3 saptamani de vacanta in Austria si printre austrieci, si o sa moara de ras trei sferturi din DC . Iar tu o sa mori de plans :-)). Nu ma face...:-))))) |
Pai nu esti greu de provocat . Cine vorbea de soferii tafnosi de pe autostrada din Austria ? ntz ntz
Imi pare bine pt. tine ca te-ai distrat in Austria. Eu sa plang la rautatile tale ? De ce ? Eu am destule motive sa rad dar nu de altii.
Vad ca pe tine te distreaza sa faci bascalie de altii care ti se par mai prosti si oricum sub nivelul tau. Have fun !
Maria
Maria
andrath spune:
Se mai pune daca raspund la spartul targului?
O sa o fac totusi: acum 2-3 ani as fi spus ca DA, Romania mai are o sansa, dar dupa doua "excursii" prin tara, mi-am dat seama ca lucrurile stau ingrozitor de rau.
Sa ma explic:
1.Mergeti cu trenul pe ruta Bucuresti -Pitesti si uitati-va pe geam! Privelistea o sa va ingrozeasca: sate mici si murdare, oameni la care saracia tipa prin toti porii, drumuri desfundate, o agricultura la pamant facuta cu calul, copii imbracati in zdrente care bat o minge de carpa ( da, inca mai exista asa ceva)
2. Mergeti in Oltenia in sud si vedeti satele romanesti, unde marea majoritate traieste din "pariul cu agricultura". Acolo saracia este atat de mare ca-ti astupa respiratia si te doare fizic.
Poate ca in orase romanii mai au o sansa, dar nu e suficient ca tara asta a mearga inainte. Intreaga fundatie a sistemului e putreda si miroase. Si nu exista speranta!
"Sunt inofensiva, dar gandul meu e criminal!!"