Credinta fast-food

Credinta fast-food | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

Aseara la stiri am vazut imagini terifiante de pe Dealul Mitropoliei cu oameni calcandu-se in picioare,injurandu-se,uitand de invataturile de baza ale crestinismului numai pentru a ajunge mai repede in fata ca pe vremea lui Ceasca.Mi-am aminitit de bradul din decembrie 2007 din Piata Unirii cand s-au calcat in picioare sa vada niste beculete.
http://www.gandul.info/actualitatea/romanii-s-au-calcat-in-picioare-la-credinta-fast-food-video.html?3927;3377953
Dupa ce ai imbrancit-o pe tanti Aglaia si i-ai tras un pumn lui nea Gicu in fata Patriarhiei intri in biserica si te apuci sa pupi icoane,moaste si sa te inchini.
Inseamana asta credinta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Evident ca nu e credinta. Asa cum nu e credinta sa-ti faci cruci cu nemiluita cand autobuzul trece pe langa o biserica in timp ce langa scaunul tau sta o gravida atarnata pe care toata lumea se straduieste din greu sa o ignore. Asa cum nu e credinta sa-ti pui basmaua in cap si sa te duci plina (sau plin dar fara basma) de piosenie sa dai un acatist iar telefonul sa-ti sune vesel din geanta. Asa cum nu e credinta cand, fiind vorba tot de un acatist, nu vrei sa stai la coada de la Sf. Anton, unde se afla gravide, femei cu copii de cateva luni in brate, batrani care abia se tin pe picioare, si te duci sa vorbesti cu preotul sa te 'ia' inainte ca tu ai treaba.
Am tot respectul pentru oamenii care stiu si pot sa se priveze de somn, mancare, etc pentru ca ii inspira credinta adevarata. Sau pentru cei care se duc acolo in speranta ca se vor insanatosi. Dar am mari indoieli ca toti cei care s-au calcat in picioare acolo au facut-o din credinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Dumnezeu ii va ierta ca au frant un picior, un brat, au invinetit ochiul unui coleg de dat din coate si au aprins baticul unei batranici. Scopul scuza mijloacele, iar scopul era acela de ajunge cat mai repede la icoane. Mentalitatea de turma postcomunista va ramane mult timp la noi si se aplica si la coada la pupat icoane. Reziduuri mentale ramase de pe vremea cand romanul statea la coada la d'ale gurii.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Inseamana asta credinta?

Nu.
Sau, daca e totusi credinta, e una extrem de primitiva si stranie, din care lipseste cu desavirsire exact acea dimensiune spirituala care, teoretic cel putin, ar fi de asteptat sa insoteasca o credinta profunda.

http://www.gandul.info/puterea-gandului/s-a-bagat-moaste.html?4237;3377952

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

As vrea sa stiu cum gandeste un om care a stat 20 oreimbrancit,injurat,in frig,intr-o multime(era sa scriu altceva...)"credincioasa" pentru a se inchina de 2 ori si a fi expediat de preoti"repejor,repejor...".
Pe mine m-au marcat pe toata viata cozile alea de pe vremurile cand parintii/bunicii nostri construiau societatea perfecta.De aceea,nu pot sa inteleg dezlantuirea asta de nebunie.
Eu ma duc la biserica(si ii invat si pe cei mici)cand aceasta este mai mult goala,cand nu sunt inaugurari/slujbe/moaste.Si ma simt bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

parca ar fi prima data cand se intampla....asa se intampla mereu.

Citat:

Inseamana asta credinta?

NU! lipseste esenta credintei! si faptele supn totul!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Stiti ce-i cel mai grotesc? La coada la moaste sunt fix aceeasi oameni care n-au zis nici carc pe vremea lui Ceausescu, cand li se cerea sa se lepede de Dumnezeu. Acum si-au regasit brusc ceva ce ei cred ca este credinta, se imbulzesc la Sf.Dimitrie si la Sf.Parascheva despre care eu, decretel, produs al educatiei parintilor mei si al generatiei lor, n-am auzit. Eu ii consider ipocriti si penibili.

Cand vad cozile alea ma gandesc "ce de romani nu au nimic de facut a doua zi". Pentru ca daca trebuie sa te trezesti dimineata si sa te duci la munca nu-ti arde sa pierzi noptile le cozi la moaste.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Dumnezeu ii va ierta ca au frant un picior, un brat, au invinetit ochiul unui coleg de dat din coate si au aprins baticul unei batranici. Scopul scuza mijloacele, iar scopul era acela de ajunge cat mai repede la icoane.

Glumesti,nu?(off topic)

On topic: nu e credinta, e romanism amestecat cu ceva ce se crede a fi credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu cred ca oamanii aia au vieti extrem de goale si triste daca cred ca pupatul unor oase(cine stie ale cui or fi) le va imbogati cumva existenta. E foarte trist cand singura speranta de mai bine sta in pupat de oase, de cruci, de poale.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Dumnezeu ii va ierta ca au frant un picior, un brat, au invinetit ochiul unui coleg de dat din coate si au aprins baticul unei batranici. Scopul scuza mijloacele, iar scopul era acela de ajunge cat mai repede la icoane.

Glumesti,nu?(off topic)
On topic: nu e credinta, e romanism amestecat cu ceva ce se crede a fi credinta.

ironizez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

De rasu` plansu`, am vazut stirile ... erau si mame cu copii mici in brate, dezhidratati ... mnoah, asta e, unii asa inteleg credinta.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput