In vizita cu copilul!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Alinutza, ai fost mult prea amabila cu musafirii. In casa ta sunt regulile tale. Daca la el acasa copilul are voie sa scoata tot din sertare, sa imprastie lucrurile prin baie, etc, asta nu inseamna ca si la tine e la fel. Nu e vina copilului, ci a parintilor.
Din mai multe puncte de vedere bunul simt al vizitatorilor tai lasa de dorit:
1. Intarziere de 1,5 ore fara telefon, explicatie. Maniere???
2. Un copil de 5 ani nu e in pat la 20.30? Merge in vizita. Si ramane in vizita pina dupa miezul noptii. Vad aici putin respect pentru odihna copilului. (daca tot planifici o vizita la ora ceea, poti sa si rezolvi un babysitter sau poti invita la tine acasa, astfel incit copilul sa fie la o ora rezonabila in pat)
3. Cand stii ca al tau prunc se comporta astfel nu mergi in vizita! Poate suna dur, dar eu asa gandesc. Daca tot hotarasti sa mergi in vizita cu el, unul dintre parinti trebuie sa se ocupe de copil si in nici un caz nu e de ras si zambit cand scoate lenjeria gazdei de prin sertare!
Sunt mama si eu si stiu ca e usor sa fii mindra de ghidusiile celui mic in timp pentru altii e iritant, dar asa ceva nu as tolera. Copilul umbla singur, neinsotit de parinti, prin apartamentul vostru si prin baie???? Inadmisibil.

Am observat ca multi parinti inteleg foarte gresit ce inseamna sa fii deschis si tolerant cu copilul tau. Nu cred ca un copil e mai fericit cand i se da voie sa faca tot ce vrea (si oriunde!) si nu i se explica ce are voie si ce nu are voie sa faca. E lipsa de bun simt a parintilor(ma repet) sa nu tina cont de gazda, sa nu respecte casa si bunurile gazdei.

Ce as fi facut in situatia ta: as fi explicat copilului (implicit parintilor) ca in casa ta nu se umbla in sertare, nu se umbla singur in dormitor sau baie. As fi pregatit un set de creioane colorate si coli albe, un film pe dvd (desi tot parintii ar fi trebuit sa se gandeasca la acest aspect si sa aduca de acasa ceva care sa le tina ocupat pruncul cit timp vor sa converseze cu voi, un puzzle, jucarii, etc, mai ales ca voi nu aveti copii). Si spun ca parintii ar fi trebuit sa se gandeasca pentru ca daca nu ai copil nu prea iti vin in minte asemenea idei. Asemenea vizite la adulti sunt obositoare pentru copil, si parintii (care s-au autoinvitat) trebuia sa tina cont de faptul ca si de copilul trebuie sa se ocupe cineva. Eventual, cum am spus, unul dintre parinti (sau amindoi, pe rind) sa se joace/ocupe de el.

La faza cu vinul am ramas fara cuvinte.

Cum "trebuie" sa se comporte un prunc de cinci ani nu stiu, inca nu am ajuns la varsta aceea(cu fiica mea), dar cred ca fiecare copil e altfel. Si in vizita trebuie respectate anumite reguli (ce fac acasa la ei ii priveste) sau nu mergi in vizita. E foarte simplu. Ca parinte iti cunosti copilul si stii ce se poate si ce nu se poate. Evident ca nimeni nu se asteapta ca un copil sa stea linistit ore intregi (cinci ore???), dar parintii trebuie sa se ocupe de el. Si sa puna punct vizitei cand copilul e obosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Mi-ai adus aminte de schita " Vizita " a lui Caragiale Eu tot ca tine as fi facut,mi-ar fi fost rusine sa spun ceva copilului(daca parintii lui n-au intervenit) si l-as fi lasat sa exploreze in voie

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Parintii nu se amuzau ci se bucurau ca sunt in vizita si nu acasa Crezi ca e usor sa te lupti cu un copil de 5 ani sa nu faca numai ce vrea el? Ii mai dai asa cate o pauza prin vizite, pe la gradinita Sau mai bine zis iti mai iei tu cate o pauza.
Cati dintre voi, cei care aveti copii evident, nu ati spus macar o data: "nu ma intereseaza, nu vreau sa aud urlete, lasa-l sa faca ce vrea"? E adevarat ca mie mi se intampla asta mai mult pe la mine pe-acasa, de-asta nici nu ma amuz cand ii las dar macar am linste.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Yo mai degraba as da vina pe mine ca nu as fi in stare sa fac ordine si disciplina...aia saracii nu au nici o vina. Daca avea sotu" tau preteni din congo ... care preferau sa manince in pielea goala si faceau pipi la piciorul mesei? e...ce faceai atunci?

Erai legata la gura si la miini...sau de ce nu ai reusit sa instaurezi dictatura in casa?

dap, trebuia neaparat sa intervina personajul apucator-de-ceafa-de-cupil .

Alinutza, precum ai vazut, pe altii ii salveaza de la nenorociri mamele personale. Daca la tine nu se poate poate, nu stiu ce sa zic . Evita cat o sa traiesti tu pustii de 5 ani!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Androix,
Je suis desolé, nu sunt de acord ,trebuie sa fii ferm si constant in fiecare zi in educatia unui copil.

Si eu am o pitica de doi ani, se comporta ca o mica printesa atat acasa cat si in societate.
dde fiecare data cand suntem in vizita prietenii sunt uimiti de educatia ei .

Daca asi avea un copil care nu-mi respecta cuvantul e clar ca am omis ceva destul de important de la inceput, educatia lui.

Eu ma repet in fiiecare zi ,de cand avea fetita 11 luni ca nu are voie sa deschida dulapuri,sa arunce pe jos,sa dea sa manance la caine din mana etc.

aveam senzatia ca vorbesc cu un picior,pe atunci ea nici nu intelegea mare lucru,acum, se pare ca da roade eforturile mele.

baietelul de 5 ani ,este needucat si face ce vrea cu parintii lui,iar faza cu "iau si eu o pauza",imi imaginez ca nu este o ambianta placuta in fiecare zi acasa.

Sophia 2ani
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Orice s-ar spune, nu poti lasa copilul sa intoarca o casa intreaga pe dos, casa unor straini, nci macar a unor rude, ca nu tu stai si faci ordine dupa aia! Una e cand gazda spune de la bun inceput ca ii da voie sa faca orice si e alta cand incearca sa-l opreasca - asa cum a facut Alinuta. Copilul n-are discernamant, il lasam in pace, nu-l invinuim, dar raman parintii carora nu le-a pasat si cu ei am eu o problema.
Orice solutie presupune un compromis: SAU un adult se sacrifica si se joaca tot timpul cu copilul (spun "sacrificiu" pentru ca e clar ca nu mai poti sta frumos la discutii cu ceilalti atata timp cat esti ocupat cu joaca), SAU copilul este lasat la televizor, atunci e liniste si toata lumea-i multumita. Sigur ca, in loc de TV, poate sa se uite la carti cu poze, sa deseneze, sa coloreze, dar cu astea termina si mai repede.
Copilului i-a lipsit un partener de joaca sau o alta ocupatie si nu era genul de copil care sa stea pe scaunel cu mainile la spate, sa cante la comanda sau sa recite poezii. Poate ar fi vrut sa asculte povesti, dar apucase sa caute prin sertare si asta i s-a parut mai interesant. Nu trebuia sa se ajunga acolo...
Am avut si eu copil de 5 ani (acum are aproape 6) si de asta mi-am permis o opinie.

Mergi la inceput

Depinde si de temperamentul copilului,poti sa dai pedepse si sa repeti de n ori ca nu are voie,sant copii care fac tot ce vor ei. Copilul meu nu a scotocit prin casa enver,nu mi-a scos din dulapuri vase,farfurii( cum fac multi copii )deci nu sant toti la fel asa ca treaba cu educatia este de discutat.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Cand venea la soacra-mea in vizita nepoata ei, lasa dezastru in urma,toata casa era cu fundul in susCopilul meu cand este acolo,se joaca doar cu jucariile lui,nu a fost restrictionat vreodata insa asta e felul lui de copil cuminte

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Cristina C,

Asa este ,copilul neavand restrictii acasa,s-a apucat sa scotoceasca la prieteni.

Oare nu aveau si ei ca parinti un game sau ceva care ii atragea atentia vreo doua ore?

Deja parintii imi par fara bun simt,au venit in intarziere cu 1 1/2h fara sa anunte si au stat pana la 1.30am.
si era si prima lor vizita, tu stii bine ce ar insemna sa faci acest gest aici in germania,ca doar esti de aici nu?

Sophia 2ani
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Eu as fi spus direct mamei ca e deranjant ce face copilul si ca probabil e obosit din cauza orei tarzii si nepotrivite.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).

Jucati www.regatele.com (ma treceti sponsor) . E superb jocul.

Mergi la inceput