O viata implinita! Unde? Cum?
Ma bate demult gandul sa deschid subiectul asta. Ideea mi-a venit, recunosc, urmarind vanzoleala iscata pe forum de toate subiectele care ating intr-un fel sau altul calea emigrarii( in esenta, cautarea si lupta pentru o viata civilizata, buna, pentru noi si copii nostri).
Deci, in Romania sau aiurea, ce vrem, ce ne dorim de fapt de la viata? Si cat de aproape suntem, fiecare dintre noi, de ceea ce consideram ca reprezinta o viata implinita? Sa ne amintim cum vedeam treaba asta la douazeci de ani, cum o inteleg cei din jurul nostru si ce auzim ca ar fi realist sa ne dorim de la viata...
Lasand deoparte lupta pentru ziua de maine, ce vise asteapta sa va fie implinite, unde va doriti sa ajungeti, ce tel va conturati pentru viitor?
Raspunsuri
mirela.d spune:
Parerea mea este ca o viata implinita o poti avea doar daca esti multumit cu ceea ce ai. Pentru ca este evident ca toti vrem mai mult (tine de natura umana sa doreasca mai mult, sa tinda la mai bine) dar daca esti multumit cu ceea ce ai, eu zic ca esti implinit.
Desi, nu sunt in totalitate multumita de viata mea (din cauza unor probleme de santate ale copilului) pot spune ca sunt implinita: am sotul pe care mi l-am dorit (ma refer la comportamentul lui), serviciul bunut, copilul ideal (cel mai furmos, destept, etc, stiti voi), am un acoperis deasupra capului, prieteni apropiati sufleteste, un inger de soacra.... Deci, cred ca sunt implinita.
Ce ne-o rezerva viitorul insa, numai Dumnezeu stie.
natynic spune:
Multa, multa sanatate...
Spiritual-intelegere, seninatate si mult zambet in familie, prieteni compatibili ca trairi si aspiratii, respect pentru cei din jur si al acestora pentru mine (daca merit)
Profesional-ce am de facut sa pot face, fara oprelisti, si sa fac bine. Nu glorie, nu sonoritate; faima buna insa da!
Sentimental-cam ceea ce am acum, poate doar ma mult timp petrecut impreuna.
Material-o locuinta amenajata cu gust si nu neaparat f luxoasa (dar musai cu piscina mare!) si posibilitatea unor vacante frumoase, din nou, fara lux orbitor dar cam pe oriunde in lume si a unor iesiri periodice in localuri shic. Si tot ceea ce are nevoie fetita mea ca sa creasca fericita, implinita, dar fara fitze inutile...
Cam atat...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
olympia spune:
Mirela.d, multa sanatate puiului tau!
Natynic, dupa ce am citit postarea ta m-am gandit sa ma duc fuga la subiectul tau si sa-ti zic sa pregatesti bagajele, ca pe-aici nu e chiar usor sa realizezi ce ti-ai propus. . Cred ca Italia chiar s-ar asorta bine cu tabloul descris de tine...Oriunde ar fi sa fie, iti doresc sa reusesti!
In fine...Cred ca nu am fost prea clara, in definirea subiectului.
Eu personal visez la o viata in care timpul sa fie mai bland cu noi, in care sa nu fim mereu pe fuga, mereu sub presiune, in care sa avem timp sa simtim ca traim, in care sa ne permitem pauze si schimbari de directie. In care sa nu luam mereu decizii contra-cronometru. In care cartile, prietenii, arta, sa aiba locul lor in tihna. In care sa ne savuram viata, nu s-o inghitim pe fuga ca la fast-food.
In viziunea mea asta exclude orice oras mare,cu aglomeratie si trafic. (Nici nu mai locuiesc intr-unul...)Piscina poate sa lipseasca...
alexas spune:
O viata implinita ti-ne si de norocul care il ai in viata pe care nimeni nu ti-l poate lua si depinde si de tine , o zic ca sunt implinita am tot ce imi doresc multumesc lui dumnezeu ca nu ducem lipsa de nimic am un sot minunat 2 copii superbi gemenii si alceva nu stiu ce mi-as dori mai mult sanatate la toata lume si sa ne crestem copii marii
mami de miruna & andrei
kariguld spune:
eu nu vreau sa ma laud...dar ma umblat mult prin lumea asta...cand eram tanara visam sa cuceresc pamantul...sa urc pe Everest, credeam ca nimic nu-mi este imposibil...am trait 3 ani in Canada, ani foarte frumosi care m-au ajutat sa ma maturizez mult...
am avut multe vacante frumoase, extraordinare unele! viata mea o consider implinita, am familia cea mai buna, ma simt implinita prin ea...am avut dintotdeauna tot ce mi-am dorit...
de cand am copii am urmarit sa le fie lor bine, sa invete intr-un sistem sanatos si eficient...(care din pacate, la ora actuala in Ro, nu exista!) (la scoala ma refer) am fost intr-o continua cautare pentru ei...
concluzia la care ma ajuns, este ca daca omul nu este multumit cu ceea ce are, in acest moment al vietii, mult/putin, bogat/mai putin bogat, acea multumire sufleteasca, impacare cu sine insusi ca este bine, ca va fi si mai bine....degeaba alearga si tot alearga , se osteneste, cauta, strange, aduna...dar e mereu nemultumit...
sper ca ma intelegeti bine, ma refer la multumirea sufleteasca....indiferent care este situatia in care esti!
Kari
dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!
avmaria spune:
Ma gandesc ca ideea nu "ti-a venit" ci o aveai in tine. Adica indoiala. Restul e doar un context. Si tot asa, ma gandesc ca raspunsul il vei gasi in tine, si nu pe forum. Aici vei primi validarea unor piste de implinire, la pachet cu fundita roz, daca asta te multumeste... In alta ordine de idei, cred ca repunerea in cauza a sistemului de valori proprii e un lucru pozitiv daca e facut cu masura, cu recul.
Tisina spune:
O viata implinita.... Hm! Mie imi suna ca un bilant, adica ceva care se face la final. Cum poate afirma cineva ca are o viata implinita, cand nu si-a trait poate nici jumatate din ea? Eu consider ca ne "implinim" viata zilnic, cu realizari si esecuri, cu greseli si reusite. Cel mult putem spune ca suntem sau nu suntem multumiti de viata pe care o ducem. Nu cred ca putem spune sincer ca avem o viata implinita decat atunci cand asteptam cu seninatate sfarsitul ei, avand copii mari, nepoti, o familie fericita...
Sper din tot sufletul ca atunci cand voi fi gata sa parasesc aceasta lume, sa pot spune "am o viata implinita!"
gabriella1 spune:
Un copil !e singurul "lucru" prin care m-as implini.La ce mi-ar folosi banii,apartamentul,sifonierele pline ,frigiderul care sta sa se rupa in doua, daca in viata mea nu exista zambetul ,rugamintea, genunchiul zdrelit ,uneori si lacrimile unui copil?! LA CE?!
As mai scrie..dar n-am putere !
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
olympia spune:
Da, cred ca ideea o aveam in mine si sper ca nu sunt singura care-si pune intrebari din astea...Si da, implica si un bilant, fie el si provizoriu, ca tocmai despre asta e vorba. De ce sa nu ne oprim un pic, sa ne tragem sufletul si sa ne intrebam, incotro mergem, asa cu viteza...Spunem ca n-avem incotro, ca asa face toata lumea, sau de ce sa sa ne batem capul, ca tot aia e. Job, viteza, eficienta, concurenta, alerta, o casa mai buna, o masina mai buna, o scoala mai buna pentru copii, planuri de vacanta, planuri de avansare, schimba mobila, aoleu s-a schimbat seful, cumparaturi peste cumparaturi, programe cu orare stranse, facturi, crize, taxe... pana cand?
mimonix spune:
O viata implinita poti avea oriunde, numai de tine depinde sa fie implinita . Toate cele enumerate de Olympia si intrebarea "pana cand?" m-au determinat sa raspund ...pana intr-o zi cand ori te trezesti singur la realitate ori te loveste viata in moalele capului de nu te vezi (varianta unu e de preferat ) Si vrei nu vrei incepi sa traiesti clipa, sa te bucuri de fiecare raza de soare, de fiecare zi in care nu te doare nimic, de fiecare zambet al copilului tau, de fiecare bucata de paine goala....si atunci inveti sa razi, sa fi fericit si sa te simti implinit ...In viziunea mea, mai bine vorbim despre o zi implinita decat despre o viata implinita, ca zi cu zi se aduna viata .....
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze