ATENTIE! escroc ce pretinde ca e de la Orange

ATENTIE! escroc ce pretinde ca e de la Orange | Autor: megbeng

Link direct la acest mesaj

m-a sunat duminica dupa-amiaza un domn ce afirma ca se numeste RADU STEFAN si lucreaza la agentia ORANGE de pe calea dorobantilor, "informandu-ma" ca a fost o tombola ORANGE pentru clientii mai vechi de 6 ani si am castigat un telefon sau contravaloarea lui in RON(1500 RON, f dubios sa ti se ofere contravaloarea, nu?), plus f multe minute...cerea adresa la care sa trimita curierul cu premiul si, ATENTIE, codul fiscal al societatii pe al carei nume e abonamentul; nu am dat codul fiscal(norocul meu ca nu il stiam pe de rost, ca la cum m-a prins in trafic si eram cu greu atenta la ce zice daca il stiam cred ca il dadaedam)am sunat la serviciul clienti care mi-a confirmat ca e o inselatorie si a subliniat ca niciodata un angajat oraqnge nu o sa ceara codul fiscal sau alte informatii de acest tip clientilor.

m-am gandit ca e bine sa avertizez si alte posibile victime!

meg,dematei(9.02.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ce ciudat! ce putea sa faca el cu codul fiscal? e informatie publica..probabil daca il stiai iti cerea si alte informatii si acolo ar fi fost cheia.

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

pe mine m-a sunat si mi-a zis sa cumpar o cartela reincarcabila ,sa trimit codu' si apoi sa-mi ridic nuj ce premiu de la Altex.
Cred ca nr de telefon le formeaza de aiurea si daca le pica cineva in plasa,asta e!

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

mai, nr meu de mobil era usor de gasit ca am tot pus anunturi pe net ca vand una-alta...

stiu ca e "public" codul fiscal sau, oricum, usor de gasit..ma gandeam ca si-ar putea deconta niste facturi ceva, mai mult nu ma pricep.

sper sa nu apara nimeni la usa vineri, cand m-a anuntat ca imi trimite premiul acasa

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui megbeng
mai, nr meu de mobil era usor de gasit ca am tot pus anunturi pe net ca vand una-alta...

stiu ca e "public" codul fiscal sau, oricum, usor de gasit..ma gandeam ca si-ar putea deconta niste facturi ceva, mai mult nu ma pricep.

sper sa nu apara nimeni la usa vineri, cand m-a anuntat ca imi trimite premiul acasa

meg,dematei(9.02.2007)

sa te uiti bine pe vizor...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Si eu am fost sunata tot de cineva care pretindea ca e de la Orange si care ma anunta ca am castigat un premiu.Vroia in schimb sa ii dau adesa si datele personale...era destul de ciudat pt. ca eu nu participasem la niciun concurs, numarul de pe care vorbeam figura pe altcineva ca abonat, deci clar ca nu mi se adresa si era normal ca ei sa aiba datele personale ale abonatilor...Cand i-am pus mai multe intrebari, a inchis...Am raportat incidentul la Orange si au promis ca vor investiga...sunt vreo 3 luni de atunci si nu am primit nicio rezolutie...

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angela1975 spune:

Si eu si sotul am fost sunati de unul care pretindea ca e de la cosmote ... tot asa, cum ca am castigat un premiu f mare ... pt care insa trebuie sa cumpar 3 cartele valorice cu valoarea de 10 euro fiecare , sa le trimitem codurile si apoi el ne trimite un cod de client pe baza caruia putem sa ne ridicam premiul ... ATENTIE MARE! ... INSELATORIE ...DACA VA PUNE SA CUMPARATI CEVA E CLAR CA NU E ADEVARAT.

Angy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena.2006

.Am raportat incidentul la Orange si au promis ca vor investiga...sunt vreo 3 luni de atunci si nu am primit nicio rezolutie...

Elena M.&Adrian Atit de mare

Nu investigheaza nimic pentru ca nu le pasa de prostia omeneasca. Subiectul asta a mai fost pe aici acum vreun an si pe atunci erau aceleasi "premii". Vad ca baietii au facut o pauza si au luat-o de la capat. Teoretic politia ar trebui sa se ocupe de smecherii astia, dar cum ei nu o fac, nu ne ramine decit sa realizam ca nimic nu e gratis pe lumea asta si sa terminam cu naivitatile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ei, hai ca sarlatanul meu era cat de cat iscusit...stia ca am abonament de mai mult de 6 ani..si nu am fost prea surprinsa de premiu, ca eu sunt genul acela de om nesimtit de baftos care a tot castigat pe la diverse concursuri/trageri la sorti..inclusiv candva tot la orange, acum vreo 3-4 ani :))

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Eu am primit sms de la un numar, pe Orange, ca am castigat un mare premiu in valoare de X de la Altex si ca sa-l ridic sa sun la acel nr...la care evident canu raspundea nimeni
Eu nu prea inteleg...numitorul comun e Orange dar nu prea pricep ce se urmareste...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

meg,dematei(9.02.2007)

In mod normal nu are ce face cu codul fiscal sau numele firmei.Astea sunt date publice,ba chiar daca nu ar fi,se pot ´´culege´´ de pe alte facturi in care ai figurat ca, cumparator sau vanzator.

Facturier pe firma ta nu poate face in mod normal daca nu are si certificatul de inamtriculare,iar sa-ti ´´vanda´´ tie anumite bunuri..nu are sens.Le-ar face pe pers, fizica ca sa nu se complice cu o firma in contabilitatea careia nu apare ´´cumpararea´´

Vroia probabil sa-ti emita vreo factura cum ca ai comandat nu stiu ce si sa te puna sa platesti...plateai-bine nu plateai,asta e.Ceva de genul´´ai castigat un mobil care costa 1500 lei,1400 punem noi,100 pui tu´´

El iti trimitea mobilul, tu semnai de primire(ca si cum l-ai fi comandat) si factura ar fi fost sa zicem ´´normala´´.

Tot felul de tampiti in lumea asta..

Mergi la inceput