despre salarii

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Marina,

Asta este cea mai mare greseala a societatii in care traim azi.
Multi parinti cred ca , educatia copiilor se face la scoala sau la gradinita.
Educatia se face acasa,scoala sau gradinita este doar o continuitate din ceea ce faci tu acasa.
educatia copiilor tai ,sta in mainile tale.

Opinie personala
Citat:
citat din mesajul lui Marina

Port un mare respect tuturor profesorilor asa cum ii port un mare respect bonei mele...educatia copiilor mei sta in mainile lor ....

Marina

Sophia 2ani
+15

Asta cred si eu, ca parintele este cel care "da aripi" copilului lui! In clasele I-IV noua ni se dadeau aripi cu bata (exact cu bata, coada aia de lemn de la matura), daca nu spuneam la un ison "buna ziua" eram altoiti cap coada, eram atat de timorata la ore ca nu ma puteam concentra la nimic, decat care va fi urmatorul elev"educat"! Asa am ajuns in clasa a IV (desi eram considerat un elev bun si constiincios) sa nu stiu sa scriu si sa citesc corect, am avut noroc cu ai mei care si-au dat seama-cam tarziu, dar si-au dat, sau vreun profesor le-a atras atentia ca am carente si nu pot face fata in clasele V-VIII, ideea e ca in clasa a V-a zilnic o vecina care era invatatoare venea si incerca sa ma aduca la un nivel cat de cat cu ceilalti( am mai avut noroc ca intr-a V-a am schimbat scoala), nu pot decat sa-i multumesc invatatoarei respective, care era de o blandete extraordinara, isi rupea din timpul ei sa ma ajute (probabil o si plateau ai mei, asta nu stiu) nu credeam ca exista astfel de dascal, am inceput sa am incredre in mine si am inceput sa consider si profesorii"oameni"! ce sa-ti spun ca eram la facultate si m-am intalnit cu fostul meu invatator si m-a apucat tremuratul, ca desi am mai trecut pe la fosta scoala mi-a fost imposibil sa ma apropii de clasa in care invatasem desi toti imi spunea ce mandru ar fi domnul invatator sa vada ce bine am ajuns (dar asta nu datorita lui)! Acum, dupa aproape 20 de ani, am sunat invatatoarea care m-a ajutat, a iesit la pensie, i-am propus sa aibe grija de fi-mea ca face 2 ani si trebuie sa ma intorc la sericiu si ea este singurul om cu care am incredere sa o las, ca ii dau o suma frumoasa numai sa accepte sa stea cu ea, mi-a spus ca si-ar dori foarte mult , dar de cand a iesit la pensie are 3 copii de scoala in grija, pe care merge si ii ia de la scoala si cu care sta pana la ora 4 cand vin parintii, fac lectiile etc, vorbea asa frumos de copii ei (cei de care avea grija), m-am bucurat ca inca mai face ceea ce stie cel mai bine (ar fi fost si pacat), parintii si copii respectivi sunt niste norocosi! M-am intalnit cu ea (cu invatatoarea) si am avut senzatia ca peste ea nu a trecut timpul, aceeasi figura blanda zambitoare, aceeasi voce care te linisteste si-ti da incredre, un om deosebit! Din experienta mea de elev, putini dascali am intalnit ca ea, dar am intalnit, si ei nu se cramponau de salarii, sincer!
Dirigintele meu din liceu, desi in fiecare an era greva, la el la ora trebuia sa fim prezenti, ne punea ca el trebuie sa ne vada"plimbandu-ne prin Cismigiu dupa cursuri" (adica sa fim studenti), ne spunea mereu cat de importanti sunt anii astia, cat de frumoasa e viata de student, si inca ceva, la dirigentie chiar faceam dirigentie, foarte frumoase ore, cum sa ne comportam in societate, cum sa mancam, cum sa vorbim etc, nu a ridicat niciodata tonul la noi, cand era suparat ne spunea :"off sa va bata norocul in viata asta, doar asta va doresc" si nimeni nu misca in minutele alea de liniste care urmau dupa expresie !

Va doresc o zi buna tuturor! salarii asa cum si le doreste fiecare daca pentru unii asta inseamna totul!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Vivianase pot mari salariile profesorilor si cu 500%...daca se maresc la toti, indiferent ca sunt buni sau nu, avantajul este numai de partea lor...copiii nostri nu vor avea niciun beneficiu din asta
Guestusexista si scoli care au after school , pe romaneste semi-internat...deci se poate, trebuie doar sa vrei ...problema e ca nu vor toti decat salarii marite ....

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

atata huduiala si dispretz pentru 50% la un salariu de 12mil brut...profesorii ajung la o medie de 18mil brut...cam 13 net...enorm...la 18 ore/sapt si vacantza cat cuprinde...sa munceasca peste program nu sa ceara mariri...asa e, sa o faca si sa va ceara pentru 2 ore in particular 100ron pentru ca atunci nu mai ia din buzunarul contribuabilului.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

atata huduiala si dispretz pentru 50% la un salariu de 12mil brut...profesorii ajung la o medie de 18mil brut...cam 13 net...enorm...la 18 ore/sapt si vacantza cat cuprinde...sa munceasca peste program nu sa ceara mariri...asa e, sa o faca si sa va ceara pentru 2 ore in particular 100ron pentru ca atunci nu mai ia din buzunarul contribuabilului.

Este tipic pe acest forum si nu numai sa te doara undeva de altii care nu au salarii decente ca doar...nu e vorba de tine
Si , evident replicile:
1.daca nu le convine , sa-si gasasca altceva
2.daca nu le convine , de ce au mai facut asta

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Xiotot tipic e si "datul cu parerea ca sa aflam in treaba" precum si "fiecare intelege ce vrea sau cum poate"
Cat despre educatia pe care n-ar trebui sa o lasam in grija scolii si ar trebui sa o faca parintii acasa, tare am o banuialaca cine vorbeste n-are inca, copii care merg la scoala si/sau n-are un servici de dimineata pana seara....Pentru o scurta informare, un copil care invata dupa-amiaza si care uneori este in ciclul primar (are 10-11 ani) isi face lectiile singur dimineata, pleaca la scoala la 12 si vine seara pe la 6...ca sa nu mai vorbim de faptul ca cei mai mari nitel vin seara pe 8 acasa...asadar, in afara de week-end un copil cu acest program este aproape in exclusivitate "educat de scoala" DIN PACATE, spun....Daca acest copil mai are si vreo activitate extrascolara (sport, muzica, limbi straine) hai sa calculam cat timp liber mai are la dispozitie pentru a-i scoate parintii din cap prostiile cu care s-a ales de la scoala Dar nu acesta era de fapt subiectul discutiei noastre Discutam despre presupunerea ca un sistem de evaluare a performantelor ar fi corect pentru a acorda o marire de salarii...O Doamne, pai daca performanta doar presupunem ca ne trebuie nici nu ma mir ca s-a ajuns unde s-a ajuns....ia sa mai taca aia care muncesc de dimineata pana seara si sunt evaluati/platiti dupa performante...cum adica , aialalti care muncesc mai putin si/sau mai prost, aia mananca mai putin? Nu nene, toti mancam la fel, toti avem rate, toti avem copii si de aceea toti trebuie sa avem aceleasi salarii ...O Doamne! Pai de ce l-or fi omorat pe Ceausescu oamenii rai? Ca pe vremea lui toti aveau un loc de munca indiferent daca munceau sau nu, toti aveau cam aceleasi salarii indiferent daca munceau sau nu, toti aveau o casa, o mobila si ceva de pus pe masa....ASA ERA CORECT, TOTI LA FEL ! Nu?

www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Scurt exemplu referitor la educatie:
Intr-o zi ploiasa si rece de noiembrie, copilul meu in clasa a VI-a mi-a dat telefon la serviciu si m-a intrebat plangacios daca poate sa nu se duca la scoala pentru ca e tare urat afara (in conditiile in care avea de mers pana la scoala vreo 10 statii de autobuz , plus asteptarea in statie si putin de mers pe jos pana la statie) Stau eu si ma gandesc, si mie imi cam dadea inima ghes sa-i spun sa stea acasa DAAARRRR m-am gandit ca ploaia nu-i un motiv suficient de serios pentru a fi de acord cu propunerea respectiva...in ideea, ca daca se invata asa, nici a doua zi daca va ploua nu va vrea sa se duca (poate nici nu va mai cere voie) si nici cand va mai creste nu va considera ca e normal sa se prezinte undeva daca i se parea ei ca e prea greu sa faca asta....si pana la urma ploaia n-a omorat pe nimeni, nu? Asa ca , am certat-o pentru comoditate si i-am explicat ca daca toti ar gandi asa bietii profesorii aia ar sta degeaba la catedra toata ziua si ar astepta in zadar sa vina elevii la scoala...pai e frumos? Si s-a dus...a ajuns uda fleasca , noroc ca avea la ea adidasi de schimb pentru ora de sport ....si ma suna peste vreo 3 ore de pe mobil sa ma intrebe daca sa mai stea la scoala, ca pana la ora aia niciun profesor nu venise la ore
Motivele invocate de profesori la sedinta cu parintii? Ploaia, traficul ingreunat de ploaie, etc Si despre ce fel de educatie de acasa vorbim aici atunci?
Dragi amatoare de rastalmaciri, aceasta este o poveste adevarata si nu reprezinta decat un exemplu...desigur ca in ziua aceea multi alti profesori de la alte scoli au fost prezenti la ore....exemplul a fost prezentat pentru cei care insista ca educatia nu trebuie lasata in grija scolii ci trebuie facuta acasa...si pentru cei care insista sa creada ca chiar daca nu s-au prezentat la ore in ziua aceea ploioasa si rece de toamna......doar pentru ca au rate si copii acasa, acei profesori trebuie sa primeasca o marire de salariu egala cu a celor care s-au ostenit, s-au udat si s-au prezentat la ore in acea zi .....

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

Este tipic pe acest forum si nu numai sa te doara undeva de altii care nu au salarii decente ca doar...nu e vorba de tine
Si , evident replicile:
1.daca nu le convine , sa-si gasasca altceva
2.daca nu le convine , de ce au mai facut asta

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

cam asta e capitalismul, nu-ti convine pleci, te reorientezi (treci de la stat la privat-ca slava domnului exista initiativa privata), incerci sa fi cel mai bun, este concurenta, omul are de unde alege etc! Eu puteam sa nu-mi spun punctul de vedere aici, dar sunt multi care gandesc ca mine, si poate ajuta pe cineva sa vada cum gandesc ceilalti! Acum sincer, ar fi fost mai frumos subiectul daca pe aici profesorii se vaietau si restul ii compatimeau?!

Iar problema cu meditatiile, mi se pare cam asa, "cine a fost primul, oul sau gaina?", parintii cu posibilitati si elevii slabi, sau profesorii slab pregatiti si salariile mici?

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Si tot ea este revoltata de ce se intampla in invatamant, de ce salarii mari au ajuns sa aiba profesorii...asta inainte de a se pune problema maririi cu 50 % ...

Probabil ca in invatamantul universitar...

Mergi la inceput

Natynicn-am stiut ca vrei sa comentez TOT ce ai scris tu Credeam ca e o discutie la care participa mai multi oameni, nu numai tu...nu trebuie sa te retragi, poate vor fi altii care vor comenta si alte fraze de-ale tale ...De ce nu ai putina rabdare?

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Si tot ea este revoltata de ce se intampla in invatamant, de ce salarii mari au ajuns sa aiba profesorii...asta inainte de a se pune problema maririi cu 50 % ...

Probabil ca in invatamantul universitar...

Nu...in cel gimnazial...

Din pacate cazurile ca cel prezentat de Mimonix (profesori care nu vin la ore) sunt foarte dese...SI punctul culminant il ating liceele.

In ce priveste educatia acasa...aproape ca as fi de acord, insa scoala a ajuns sa fie doar locul unde te duci sa te asculte ci nu cel in care te duci sa inveti ceva...Educatie inseamna si puterea exemplului, modelul pe care il punem la dispozitia copilului...

Asa cum am mai spus eu sunt printre fericite, deoarece am timpul si resursele necesare sa ma ocup de copil...sa-l duc la o invatatoare buna, sa aleg profesorii cei mai buni, dar majoritatea nu au aceste resurse...iar din ce vad eu, copii cum am fost eu, cu cheia de gat, cu niste parinti depasiti de temele si energia mea, nu mai au practic nici o sansa...si asa vvitorul nostru de duce pe apa "sambetei" pentru ca acesti copii sunt viitorul nostru. Cu cat reusim sa educam mai multi frumos, cu atat vom avea un viitor mai frumos.

Iar salariile astea care par mici le au majoritatea romanilor...dar la TV se compara salariile medicilor/profesorilor cu cele ale direcotilor de autoritati sau altii...in loc sa se compare cu angajatul de rand sau cel al directorilor de autoritati cu cel al prfesorului universitar... Ce ma mai uimeste de fiecare data este faptul ca nivelul meu de trai este mult sub cel al profesorilor si medicilor pe care ii cunosc.

Mergi la inceput