IN SITUATIA CU UN SINGUR OVAR .............
Buna,dragelor
Ma intorc dupa 2 luni si mai bine printre voi,sub un alt nick insa si in alta situatie nesperata cu un timp in urma.
Iata povestea mea:
La inceputul anului cand am intrat pe acest forum stiam un singur lucru: la 30 de ani am un copil de 6 ani si imi mai doresc unul;antecedente medicale minore:o rana pe col si un chist ovarian mic la vremea aceea.
Am facut tratament pentru ambele:clasic si naturist (tratamentul Liviei pentru reglarea hormonala si conceperea unui bb).
M-am trezit pe 19 iunie in sala de operatie facand operatie de chist ov. care ajunsese BRUSC la 7 cm./4,5 cm. diametru.
Pot sa spun ca uimitor s-a dezvoltat in loc sa regreseze de la 4 cm. in cateva luni.Darrrrrrrrrrr
surpriza
cand m-au deschis chistul era infectat,spart de vreo 2 saptamani,abdomenul plin de sange si lichid,inca 2 zile si faceam septicemie.Inchipuiti-va ca nu am avut nici un fel de dereglare a ciclului,dureri,nimic!!!!!
Au fost nevoiti sa-mi scoata ovarul stang si iata-ma intr-o mare dilema :
sa continuu sa incerc conceperea celui de-al doilea copil?
am inteles ca riscul unei sarcini extrauterine este mare !!!!
Voi ce credeti?
Ati mai intalnit cazuri cand cu un singur ovar a fost posibila o sarcina normala?
Sau poate cazuri negative????
Va pup,
Cu drag,
Oana
Raspunsuri
Lauraa spune:
Din cate stiu, Theodora, grecoaica noastra are gemenii cu o trompa si un ovar.Sper s anu vb. prostii,dar parca asa e...
Sanatate
Laura
papadie spune:
Vara-mea are un singur ovar si ala cu probleme. Afla ca a ramas insarcinata din prima, a avut o sarcina fara nici un fel de pb si a nascut natural usor si repede. Bebelu' e un minunat! Asa ca nu-ti fa probleme :)))
Sa fie cu okisori
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
isabela spune:
Aveam 29 ani, cand in urma operatiei de eliminare a unui chist am ramas fara ovarul drept. Nu a mai putut fi salvat. Cativa medici mi-au spus ca sansele de a ramane insarcinata sunt de 50%. La 5 luni de la operatie am ramas insarcinata, am avut o sarcina normala, am nascut prin cezariana pentru ca bebel-ul intrase in suferinta. Singura problema a fost ca in timpul sarcinii, datorita kg adaugate(12 la numar), a cedat un muschi, lucru descoperit la cezariana. Asa ca a fost nevoie sa-l "repare" si pe acesta si apoi sa termine efectiv cezariana. Refacerea a fost la fel de rapida ca si dupa cea de la chist.
Dar, de acum 5 ani si pana acum, nu am mai ramas insarcinata,desi tare mi-as mai fi dorit.
OanaDodo spune:
Multumesc pentru raspunsuri si ca sunteti alaturi de mine
La sfarsitul lunii septembrie voi merge in Bucuresti pentru un control amanuntit si unde voi lua DECIZIA in urma concluziilor finale.
Mi-e teama de un singur lucru: organismul meu s-a refacut cu greu dupa operatie,sunt dupa mai bine de 2 luni anemica si comparativ cu starea sanatatii mele atunci cand am conceput primul copil, mi-e teama ca nu o sa mai fac fata fizic............dar asta voi vedea pe parcurs.
Va pup si va voi tine la curent,........poate pana la sfarsitul anului va dau si vestea cea mare.
Oana D.
oanaDo spune:
Multumesc pentru raspunsuri si ca sunteti alaturi de mine
La sfarsitul lunii septembrie voi merge in Bucuresti pentru un control amanuntit si unde voi lua DECIZIA in urma concluziilor finale.
Mi-e teama de un singur lucru: organismul meu s-a refacut cu greu dupa operatie,sunt dupa mai bine de 2 luni anemica si comparativ cu starea sanatatii mele atunci cand am conceput primul copil, mi-e teama ca nu o sa mai fac fata fizic............dar asta voi vedea pe parcurs.
Va pup si va voi tine la curent,........poate pana la sfarsitul anului va dau si vestea cea mare.
Oana D.
[/quote]
Veve spune:
Caz concret:cu veve am ramas insarcinata intr-un moment....poate doua,de "neatentie";cu bebe 2 acum in burtica,intr-o singura luna in care-am incercat de vreo 3 ori.Asta in situatia in care am un singur ovar.Daca vrei poti!
Irina & Vevemica & margica din burtica
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)