Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

A pleca sau a sta e o chestie personala, si nu vei gasi raspunsul niciodata pe internet. Daca ti-ai pus intrebarile din prima fraza ar trebui sa stii ce vrei fara sa intrebi.

Inteleg ca ai plecat! Poate ca ai dreptate intr-o anume privinta: chestia asta poti sau nu poti sa o faci, punct. Daca imi pun atatea intrebari, caut raspunsuri la altii-inseamna ca eu nu pot. Chiar iti multumesc pentru revelatie!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

Citat:
Din pacate in Ro a trebuit sa imi fac gard si poarta cum de altfel are toata lumea:)

asta e unul din lucrurile frumoase de acolo, care-mi plac.

Iar despre vecini...ma refeream la ei ca si prieteni, nu numai ca simpli vecini.
Din nefericire, prietenii de fapt sint rari oriunde in lume.

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

preferinte si preferinte..
eu prefer genul asta http://home-and-garden.webshots.com/photo/1359031282029996248JKnWjm

Mergi la inceput

Petaluda, iti multumesc! In loc de ironii si intepaturi, cam astfel de povesti vroiam sa aud, cam asta vroiam sa inteleg.

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

N-as vrea sa ma acuzi si pe mine insa...cred ca Edip are dreptate. Balanta tu singura o poti face. Poti auzi istorii diverse: povesti fericite sau nu, persoane care s-au integrat din prima zi, altii care s-au intors acasa din varii motive. Nimeni nu-ti poate spune exact ce traiectorie vei avea.

Cea mai obiectiva analiza o poti face singura. Te gandesti la ce ai de pierdut, ce ai de castigat, iei in calcul sacrificiul initial cu acomodarea. Si decizia se ia in cuplu.

Uite, pot sa-ti spun eu ce-as face sigur-sigur daca as fi medic. As pleca, n-as mai sta nici o secunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:

A pleca sau a sta e o chestie personala, si nu vei gasi raspunsul niciodata pe internet. Daca ti-ai pus intrebarile din prima fraza ar trebui sa stii ce vrei fara sa intrebi.

Inteleg ca ai plecat! Poate ca ai dreptate intr-o anume privinta: chestia asta poti sau nu poti sa o faci, punct. Daca imi pun atatea intrebari, caut raspunsuri la altii-inseamna ca eu nu pot. Chiar iti multumesc pentru revelatie!

Naty

eu am plecat da... dar motivele nu pot fi aceleasi pe care le-am avut eu. daca erau aceleasi de exemplu nu ai fi intrebat pe net. eu am stiut ca plec fara sa intreb pe altii.. cand te-ai maritat ai intrebat pe cineva? :) astea sunt decizii in viata pe care le iei personal si atat. daca nu le poti lua de una singura alege altceva. sa emigrezi esti de unul singur si nimeni nu sa o vina sa iti spuna ce sa faci... tu stii ce trebuie sa faci si care iti sunt scopurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu daca as mai fi in Romania si cu vreo 10-15 ani mai tinara as incerca sa plec cu contract de munca temporar undeva; in timpul asta as ^putea face comparatii, stabili prioritati, cladi punti cu tara de adoptie si lua o decizie;

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Naty, eu stiu putin din framantarile tale, le-am avut si noi inainte de a pleca. La noi a fost o vointa extraordinar de mare dar totul se oprea la meseria sotului meu...medic ca si tine. El voia cu tot dinadinsul sa plece undeva unde sa poata practica meseria. Si-a ales meseria dorind sa o practice. Numai ca in Ro ajunsese sa nu mai mearga cu placere la spital. Nu la asa o munca visase in cei 6 ani de facultate si apoi in anii de rezidentiat. Eu ii stiam zbuciumul si am inteles. Daca ar fi fost dupa mine, plecam demult...

Acum depinde cum consideri tu mai bine...daca poti sta intre 2 luntri-Ro si o alta tara-gandindu-te ca te-ai intoarce, sau daca te desprinzi de tot de la inceput. Nu stiu, asta e deja ceva personal, fiecare cum gandeste/crede/simte. Si cum are posibilitatea.

Noi am venit aici cu catel cu purcel desi sotul a primit un contract pe 6 luni cu posibilitate de prelungire. Am mizat totul pe asta si am reusit. El in primul rand si apoi noi restul. E usor? E greu? Asta e dupa cum are fiecare noroc sau putere de lupta. Nu e usor sa iei totul de la inceput, e nevoie de multa vointa si atunci cand crezi ca nu mai poti, sa poti...sa mergi mai departe.
Si da, trebuie sa te pregatesti pentru orice: ca vei pleca din Ro si nu te vei putea adapta noii tari din varii motive, tu singura si familia ta puteti sa stiti asta...ca nu vei pleca si vei regreta peste cativa ani ca nu ai facut-o...E clar ca nu-ti poate spune nimeni ce sa alegi. Doar ca sa citesti aici pareri despre unii si altii, e bine si asta...e ca un brainstorming ...

Oricum noi un lucru stim sigur...deocamdata ganduri de intoarcere nu avem. Ne e mai bine aici, din multe puncte de vedere care inclina balanta catre tara de adoptie.

Mult succes in orice alegere vei face!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Naty, bine ai venit in club
Adevarat, copilul iti schimba persepectivele - daca pana si sotu', care acu 3 ani nici nu voia sa auda, s-a intors dupa recenta plimbare in Anglia si la intrebarea mea "ei, te-ai hotarat?" a raspuns "depinde numai de tine".
Asa ca dupa ce termin cu examenul de specialitate ma apuc de studiat serios problema.
Off-topic: ma gandesc sa deschid un topic pentru medicii care au emigrat sau vor sa o faca - schimb de experienta, etc. Vorba aia, te bagi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

New York si California

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

La New York am locuit si eu, am avut vecini prietenosi.
N-am locuit in California.
Vecinii mei de acum sint incredibil de prietenosi. Am scris zilele trecute la subiectul fetelor din America despre vecinul care a venit la usa cu un curcan imens, afumat.
Nu stiu ce experienta au avut altii, eu n-am avut in Romania vecini asa de buni ca aici. Dimpotriva, si am dat exemple mai devreme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Naty, bine ai venit in club
Adevarat, copilul iti schimba persepectivele - daca pana si sotu', care acu 3 ani nici nu voia sa auda, s-a intors dupa recenta plimbare in Anglia si la intrebarea mea "ei, te-ai hotarat?" a raspuns "depinde numai de tine".
Asa ca dupa ce termin cu examenul de specialitate ma apuc de studiat serios problema.
Off-topic: ma gandesc sa deschid un topic pentru medicii care au emigrat sau vor sa o faca - schimb de experienta, etc. Vorba aia, te bagi?

Deschide-l. Ma bag!

Naty

Mergi la inceput