Ramanem in tara sau plecam?
Lucrurile la noi in tara stau asa cum stau...putine bune si foarte multe rele...saracie...coruptie cat Everestul...marlanie si proasta crestere en gros...furt pe toate drumurile...etc, etc.
Inainte de revolutie au plecat multi.
Dupa revolutie au plecat si mai multi.
Altii au ramas si viseaza (sau se zbat) sa plece.
Altii vor oricum sa ramana.
Unde va situati si de ce?
Personal, pana la nasterea fetitei mele am fost categoric pentru a ramane. Pentru parintii mei al caror unic copil sunt, care au probleme serioase de sanatate si au nevoie de mine; pentru prieteni (?); pentru o cumplit de naiva impresie ca as fi mai utila aici profesional, decat intr-o tara care geme de medici buni; pentru ca barem aici stiu la ce sa ma astept de la oameni (?). Convingerile incep sa mi se clatine de cand o am pe minunea mea si incep sa ma intreb ce o asteapta aici...
Caut deci argumente si contraargumente...
Mai e ceva de facut, de salvat pe meleagurile noastre? Sa ne mai luptam? Sau plecam si stingem lumina? Si de ce?
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Raspunsuri
misha71 spune:
acu' rau e peste tot, dar din 2 rele, il alegi pe "cel mai putin rau" cum se zice.
Si eu am fost cu un picior afara. Eram si sint in continuare scirbita de tot ce inseamna servicii de stat (si private, da' macar acolo mai sint si exceptii)
Acum chiar nu stiu ce sa fac. As pleca, nu as pleca...de fapt mi-e frica. Nu stiu daca as face fatza unui stil de viata cu totul diferit.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
natynic spune:
Poti fii mai explicita? Ce inseamna stil de viata diferit? C ainteleg ca esti mai in cunostinta de cauza...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
asi spune:
Noi ramanem pentru ca aici suntem acasa.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
gabriella1 spune:
io raman
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
voljena spune:
am vazut titlul si am intrat tocmai sa atrag atentia ultimului ce-o pleca sa nu uite lumina aprinsa
acum si o parere din partea uneia de-a plecat inainte de 89... s-a intors dupa 89 cu elan... s-a dezumflat... si-a plecat iarasi...
asa cum accept multe accept si ca sunt oameni care din x motive se simt mai bine in romania sau care nu se adapteaza in alte tari... dar mie tot imi este greu sa pricep cum sa te mai intorci de la mai bine la romania? nu afirm ca pe aici umbla covrigii singuri pe strada dar comparat asa per total, are dreptate misha - ce alegi intre ulcer si cancer?
kariguld spune:
si eu sunt una di cei care au plecat inainte de '89, am revenit...dupa....m-au apucat alergiile cand am vazut ca e mai rau...adika ca a inflorit alt fel de rau...apoi am tot plecat, pe ici pe colo...
pentru sanatatea mea si linistea sufletului am ales sa nasc copii in Elvetia...am revenit in tara...iara ma plecat...
si acuma am plecat de tot...ca m-am cam saturat...de multe...multe...
ai mei parinti la fel, au tot plecat si s-au intors mereu...dar de un an s-au stabilit definitiv in Elvetia, ca au cetatenie acolo.
peste tot sunt si uscaturi, in toate tarile exista felurite probleme, neajunsuri...dar sunt exceptii, sunt cazuri izolate, nu se intampla la tot pasul...
Romania le-a adunat pe toate...cele mai rele, parca o entitate rautacioasa si-a varsat sacul cu resturile cele mai rele peste tara...
schimbarea am ales-o punand pe primul plan copii, viitorul lor. la ei ne-am gandit, pentru ei am plecat! cred ca pentru copii merita!
Kari
misha71 spune:
Pai fiecare tara are particularitatea ei. De ex am 2 unchi in USA. Sint plecati de prin '85. Nu s-au putut acomoda cu raceala vecinilor. noi sintem obisnuiti ca atunci cind ne mutam undeva sa incercam fim sociabili cu vecinii. Un mic, o bere, o cafea, o vorba... Acolo nici poveste de asa ceva.
Uite sint fete care au ales deja: acolo, nu aici. fiecare cu motivatia ei.
asi stinge tu lumina cind pleci
misha71 spune:
gabrielo, io zic sa te hotarasti. ori divortezi, ori ramii. amindoua nu se poate!
asi spune:
Misha io nu plec deci lumina nu se stinge.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 Pai fiecare tara are particularitatea ei. De ex am 2 unchi in USA. Sint plecati de prin '85. Nu s-au putut acomoda cu raceala vecinilor. noi sintem obisnuiti ca atunci cind ne mutam undeva sa incercam fim sociabili cu vecinii. Un mic, o bere, o cafea, o vorba... Acolo nici poveste de asa ceva. |
mie tocmai asta imi displace in Ro, vecinismele! cand ti-e lumea mai draga, hopa vecina/vecinul la tine!
nu e chiar asa Misha, sunt si locuri unde vecinii sunt amabili, te saluta...dar au o limita...nu vin la tine neinvitati, nu te agaseaza cu prezenta lor!
io n-am stins lumina cand am plecat!
ma pune renelul(am zis bine?) la plata??
Kari