Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 8
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Aoleu, Rufus....Asteapta-te la ce e mai rau... Dar sa-ti dau si raspunsul (in calitate de femeie care sta acasa cu copiii). Multe femei nu stau acasa cu copiii fiindca NU AU DREPTURI. Sunt si femei care nu vor sa stea acasa (si chiar cred ca e problema lor), se descurca si cu serviciul si cu copiii. Dar exista femei care ar sta acasa, DAR....Daca sotul meu pleaca maine de acasa eu ce fac? Cat ii ia justitiei romane sa faca in asa fel incat eu sa incep sa primesc bani de la el? (Si cat timp ii ia Distrigazului sa imi opreasca gazele si Apa Nova si electricitatea.....?). Apoi, daca sotul meu divorteaza imi da pensie alimentara dar eu nu mai am asigurari de sanatate (recunoaste ca nu te-ai gandit la acest aspect!). Si, o femeie care nu a lucrat deloc (sau mai putin de 10-15 ani) nu primeste pensie... Sa stii ca in acele tari catre care noi privim "in sus" legea favorizeaza mult mai mult femeia care sta acasa cu copilul...Asa-i, mamici "straine"? |
Daca sotul divorteaza si sotia e casnica, el ii da pensie alimentara? Poate gresesc, dar cred ca el da pensie alimentara doar copiilor.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Daca sotul divorteaza si sotia e casnica, el ii da pensie alimentara? Poate gresesc, dar cred ca el da pensie alimentara doar copiilor. |
Pai cu atat mai mult rezulta ca Fomalhauti are dreptate...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Rufus
Si eu cred ca femeile au prea multe drepturi in Romania; uite, de pilda sunt patroane, directori, sefi...de sefi. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Pai daca mama e cea mai buna de crescut copilul, de ce nu sta acasa s-o faca? Ar trebui schimbata legislatia: vrei copil, stai acasa si ocupa-te de el. Ce zici? poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
e greu pentru o mama sa mai fie si o buna profesionista in domeniul ei.E chiar foarte greu.
Stii cum suna postul tau?
´´femei,v-ati bagat la sefie prin firme si va neglijati instinctele materne,acu nu-i bai ca vine fundatia asociatia X plina de instincte paterne,pentru balans´´
Asta e o chestie tare faina ce spui tu aici.
Tatii care se considera discrinimati in privinta custodiei,vor avea de ales intre profesie si rolul de a creste copilul?
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui ellej
Daca sotul divorteaza si sotia e casnica, el ii da pensie alimentara? Poate gresesc, dar cred ca el da pensie alimentara doar copiilor. |
Nu neaparat. In anumite cazuri (nu pot sa-ti raspund exact care sunt acele cazuri, mi se pare ca e vb de femeile peste 40 de ani), mamele primesc o pensie alimentara de la ex-soti pana cand se recasatoresc sau isi iau serviciu.
Cunosc pe cineva in Germania care a platit pensie fostei sotii pana la 80 de ani cand a murit, desi erau divortati de zeci de ani.
Maria
Ingrid S spune:
Subiectul asta e pt discriminarea tatilor, nu a femeilor. Si da, se fac diferente, in sensul ca de cele mai multe ori copilul revine mamei, nu conteaza ca umbla brambura, ca-si bate copilul sau nu-l ingrijeste cum trebuie, este mama si gata, se intelege ca e mai bine sa stea copilul cu ea.
Acum cateva luni, am intrebat-o pe cumnata mea care e judecator, daca mereu da copilul mamei si mi-a spus ca NU. Sunt situatii in care revine tatalui, deoarece mama il neglijeaza sau pleaca prin alte tari, dar vine la proces cu gura mare ca il vrea, in conditiile in care nu si-a vazut copilul de mult. Si ar mai fi multe cazuri, pe care mi le-a relatat.
Personal nu cred ca e nevoie de aceasta organizatie, sunt cazuri putine, de regula tatal nu vrea sa-si ia raspunderea pt a-si creste copilul. Iar cand o face totusi, pt asta sunt tribunale, se poate rezolva pe cale judecatoreasca, trebuie sa demonstreze ca ii e mai bine copilului cu el decat cu mama.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
voljena spune:
cred ca de la mine a deviat subiectul asta asa ca sa incerc sa-l indrept... m-am exprimat in nume propriu si cum nu sunt tata ci mama a iesit asa... ceea ce m-a nedumerit pe mine este cum se poate ca un parinte (mama sau tata, nu importa) care-si manifesta dorinta de a se ocupa de copilul lui sa fie ignorat cand pe de alta parte legea are asa mare grija de drepturile unui parinte absent... in cazul meu ce era in interesul copilului? sa mearga cu mama? sau sa-l astepte la nemurirea sufletului intr-un orfelinat pe ta-su ratacitor?
si-s de acord ca ambii parinti pot imparti custodia copilului, am vazut si io in suedia cum functioneaza, chiar daca parintii locuiau la 400 de km distanta... fetita locuia cu tatal in timpul saptamanii, la 2 saptamani petrecea weekendul cu mama si vacantele le alterna... stiau cu totii exact cand le vine randul si peste 5 ani si-si programau concediile ca atare... copila avea 12 ani si tatal o urca in tren si lasa in grija conductorului care avea obligatia sa o predea maica-sii la gara, imi amintesc ca parca de la 10 ani o trimetea singura, cat a fost mai mica calatorea si tatal cu ea la dus si mama la intors...
ellej spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui natynic
Pai cu atat mai mult rezulta ca Fomalhauti are dreptate... Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Da, asta ziceam si eu
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
p.a.ade spune:
voljena dupa parerea mea nu ai deviat deloc de la subiect,discutam totusi drepturile ce le cer tatii si asociatia asta ce s-a infiintat pt. a-i ajuta.Exact cum am mai spus cum vor sti daca ajutind un tata ce-si cere drepturile vehement nu fac mai mult rau mamei si copilului?Nu stiu cum a fost in cazul tau dar mie fostul sot avind mult mai multi bani decit mine nu a incercat decit sa-mi faca rau din ambitie pt. a-mi demonstra ca fara el nu ma voi putea descurca cu fetita,a umblat la actele de firma si a ajuns la tribunal cu un venit de mai ca-i plingeai de mila doar ca sa nu i se stabileasca o pensie prea mare si a reusit,a facut vinzari fictive doar in acte ca sa nu cer si partea copilului si nu mai spun ce alte mizerii.Acum nu a venit sa vada copilul de 3 ani jumatate desi nu i-am impus nici un program de vizita avind in vedere ca si locuim la distanta destul de mare am lasat la libera lui dorinta dar nici asa nu merge,pensia alimentara aia amarita de 20 ron nu o trimite iar mie pur si simplu imi este sila sa-i mai cersesc drepturile copilului atita timp cit lui nici nu-i pasa de copil.Eu sunt recasatorita iar sotul meu este un tatic perfect,deci nu-i bag pe toti in aceeasi oala dar cind esti trecut prin foc te gindesti ca nedreptate este pentru toti nu doar pt.bietii tatici si cum s-a mai spus pt. a-ti obtine drepturile corecte trebuie sa te lupti in instanta dar vreau sa spun un lucru eu personal sunt multumita ca fetita mea este bine si nu vreau sa mai stirnesc alt razboi,ei nu-i lipseste nimic,este iubita si este intr-o familie echilibrata,daca tatal nu-si da interesul cu forta nu se poate.
april spune:
citat din mesajul lui Rufus
Si eu cred ca femeile au prea multe drepturi in Romania; uite, de pilda sunt patroane, directori, sefi...de sefi. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Pai daca mama e cea mai buna de crescut copilul, de ce nu sta acasa s-o faca? Ar trebui schimbata legislatia: vrei copil, stai acasa si ocupa-te de el. Ce zici? poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Mai sa fie, mama sa stea acasa cu copilul....DE CE? Copilul trebuie crescut de ambii parinti asa cum functii de conducere au dreptul sa aiba ambii. Care-i pb ca femeia are functie de conducere? Nu mai poate avea grija si de copii? Oare treburile casnice (toate) nu ar trebui impartite intre parteneri? De ce discriminarea asta? Deci, in opinia ta femeia e buna doar la cratita. Iar daca viseaza cariera sa-si ia adio de la copil, nu???!!! Barbatii de ce nu-si iau adio de la copii daca au functii de conducere? E mare bai daca gandesti asa Rufus. Te consideram, pana la postul asta un sot si tatic model. Insa ceea ce ai scris mai sus m-a mirat si dezamagit. Imi pare rau daca unii barbati care au avut pb cu fosta vad lucrurile in asa mod.
In umila mea parere mamicile si taticii sunt egali in ceea ce priveste drepturile copiilor dar si responsabilitile in cresterea si educarea lor.
andira spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui april
Mai sa fie, mama sa stea acasa cu copilul....DE CE? Copilul trebuie crescut de ambii parinti asa cum functii de conducere au dreptul sa aiba ambii. Care-i pb ca femeia are functie de conducere? Nu mai poate avea grija si de copii? Oare treburile casnice (toate) nu ar trebui impartite intre parteneri? De ce discriminarea asta? Deci, in opinia ta femeia e buna doar la cratita. Iar daca viseaza cariera sa-si ia adio de la copil, nu???!!! Barbatii de ce nu-si iau adio de la copii daca au functii de conducere? E mare bai daca gandesti asa Rufus. Te consideram, pana la postul asta un sot si tatic model. Insa ceea ce ai scris mai sus m-a mirat si dezamagit. Imi pare rau daca unii barbati care au avut pb cu fosta vad lucrurile in asa mod. In umila mea parere mamicile si taticii sunt egali in ceea ce priveste drepturile copiilor dar si responsabilitile in cresterea si educarea lor. |
Cred ca a vrut doar sa puna nitel paie pe foc, sa vada ce iese .
Dar cand totusi faci un enunt ca asta, ceva - ceva tot crezi din el, de-aia l-am intrebat cat de serios e...