pensie de 2008: 3RON!!
Raspunsuri - Pagina 4
misha71 spune:
Si inca ceva: acum se platesc contributii banesti, iar cu zeci de ani in urma, contributiile la sate se plateau sub forma de produse, care aveau si ele o valoare in bani.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
magda30 spune:
Misha, nu te supara, da-mi voie sa te contrazic, referitor la contributii. Bunica sotului meu a avut tot pensie de urmas pentru ca nu a lucrat niciodata. Femeie de la tara, unde nu puteai si nu poti ajunge cu masina mica... insa sotul ei a muncit si si-a platit contributiile. Muncea si pamantul, platea contributii si in produse si platea si in bani in baza salariului. E adevarat ca nu era foarte mare pensia, dar nu murea de foame.
Probail ca sotuil batranei respective nu a lucrat cu carte de munca decat extrem de putin si aceia au fost banii reveniti in urma contributiei. Nu stiu cum se calculeaza de au ajuns la "imensa" suma de 3 ron .
Si ca o solutie... ma gandesc cum a zis si Carla... sa existe un plafon minim. Insa sa nu se mai numeasca pensie, ci stiu si eu, un ajutor social ceva. Sunt la mine in oras o gramada de oameni care beneficiaza de ajutorul acesta, care dorm in camine sociale si mananca la cantine de ajutor social. E un ajutor pentru ei. Cred ca si pentru batranii care au pensia ridicol de mica s-ar putea face asa ceva. Nu stiu... Dar banii acestia sa fie platiti nu din bugetul de pensii, pentru ca nu au cum sa beneficieze de acesti bani din bugetul de pensii. Nu ar fi corect fata de ceilalti pensionari care au muncit o viata si au cotizat si au tot pensii mici.
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 |
ti-am demonstat logic ca asta este pensie de urmas si nu pensie, nu am oprit-o sa isi ridice jumatate din pensia sotului. Nici macar nu am spus ca nu as fi de acord sa nu i-o dea.
Dar nu e normal sa contribui cu 0 lei (in cazul ei) si sa i-o maresti cum a facut Basescu. Pe ce baza?
si mai vreau sa stiu cum i-a omorat cineva? sau doar asa ?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
misha71 spune:
Cristina, cedez, pt ca eu chiar nu vreau sa ne certam. Stiu ca ai un suflet bun, ne-am intersectat pe la alt subiect, si tocmai de aceea refuz sa cred ca vrei sa "omori batrinii" A fost o exagerare expresia, recunosc. M-a deranjat doar emoticonul folosit si nu cuvintele. Facem pace?
Magda . Un ajutor social in conditiile in care au muncit o viata, insa fara bani si fara a plati contributiile cu bani, eu cred ca er fi cea mai buna rezolvare. Ce ar fi greu aici: sa demonstrezi prestarea muncii.
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor