o alta problema cu soacra-mare nevoie de sfaturi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by amoraru

<Cand mi-e mila de cineva, simt ca ma cuprinde un sentiment de vinovatie>
Sincer, ar trebuie sa-ti fie mila de ele pentru ca au facut ca jignirile si insultele sa devina o tinta in viata pentru ele.
Este greu intradevar sa nu le bagi in seama, dar daca te enervezi ce rezolvi cu asta??? Poate asta este si scopul lor!
Ex-socrela mea avea o tactica mai inteligenta! Nu-o interesa ceea ce nu i se spunea, nu punea intrebari si am apreciat asta pana cand am adulmecat ca proceda asa din calcul. Inteligenta, specie !!
Vorbea foarte frumos despre mine si parintii mei, incat daca pe mine ma enerva cu ceva anume si povesteam ,toata lumea se uita la mine ca la o tacanita. Dar in particular isi dadea arama pe fata! Si, avea din belsug credeti-ma!!
Mi se pare ca viata-i prea scurta ca s-o petrecem hranindu-ne ura, sau tinand minte nedreptatile. Oare pe lumea asta nu suntem toti impovarati de greseli??? <Mihai Eminescu>

Bravo lui ex-soacra-ta, femeie cu cap! Nu ne-ar strica sa luam exemplul ei, ai vazut ca ea pica bine si degeaba te mai plangeai tu de ea? Calcul, ne-calcul, ei i-a fost bine, de ce nu ne-ar fi si noua la randul nostru?

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonav_2000 spune:

Julenne,

Ce ai gasit in e-mailul ala o sa mai gasesti si de-acum in colo daca nu-ti iei curaj si fie le ignori pur si simplu, fie le ignori dupa ce le spui in fata ce gandesti.
Cuvinte asemanatoare am gasit si eu in scrisorile si e-mailurile socrilor mei spre sotul meu. M-au durut la fel de cumplit si nu mi le puteam scoate din minte. Tu il ai ca aliat pe sotul tau si el stie foarte bine alaturi de cine traieste si le cunoaste si pe ele. Al meu nu s-a exprimat in niciun fel, desi i-am spus ce ma doare. Greseala mea a fost ca a fost ca am gandit despre el ca ii aproba si asta e motivul pt care nu-mi vorbeste. Comunicarea cu sotul tau e f importanta. Vorbiti de problemele astea, spune-i ce te doare, spune-i de e-mail (indiferent de consecinte). Daca nu e deschis comunicarii (ca al meu sot), nu inseamna ca e de acord cu ele, inseamna ca ii e rusine sa recunoasca ca mama/sora lui (rudele cele mai apropiate pana sa te cunoasca pe tine) gandesc ciudat si-s rele.
Gandeste-te la o casnicie ca la o sfera. Cu cat unitatea dintre soti e puternica, cu atat suprafata sferei e mai tare. Degeaba vin unii cu picamarul sa sape, caci nici macar nu se va crapa daca o relatie e puternica. Tu ingrijeste-te de suprafata aia si lasa-le lor sapatul. De ce sapa? Din invidie in cele mai multe cazuri.

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julenne spune:

Ma simt foarte bine citind raspunsurile voastre, ce s-a intamplat a fost o eroare din partea noastra care nu se va mai repeta.
Nu le vom raspunde niciodata la insulte, vom proceda ca si pana acum( felicitari de sarbatori si zile de nastere, cateva poze cu copilul din cand in cand), asta a fost "calculul" nostru initial care a functionat perfect pana acum. Cum ar putea sa-mi raspunda cu insulte la "la multi ani", de exemplu?

Mi se pare ca viata-i prea scurta ca s-o petrecem hranindu-ne ura, sau tinand minte nedreptatile -sunt intru totul de acord!

Cu drag, Julenne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by julenne

Ma simt foarte bine citind raspunsurile voastre, ce s-a intamplat a fost o eroare din partea noastra care nu se va mai repeta.
Nu le vom raspunde niciodata la insulte, vom proceda ca si pana acum( felicitari de sarbatori si zile de nastere, cateva poze cu copilul din cand in cand), asta a fost "calculul" nostru initial care a functionat perfect pana acum. Cum ar putea sa-mi raspunda cu insulte la "la multi ani", de exemplu?

Mi se pare ca viata-i prea scurta ca s-o petrecem hranindu-ne ura, sau tinand minte nedreptatile -sunt intru totul de acord!

Cu drag, Julenne.

julenne

Bravo Julenne, intzelept gandit! Daca reusitzi sa pastratzi relatzia ca pana acum si sa le igonori itzi va fi f. bine. Evita sa te mai amarasti citind mesajele lor catre sotzul tau si nu riposta niciodata la orice jignire si nu te vor mai jigni, te vor lasa in pace. Au vrut impacare cu sotzul tau prin cadouri, cum am spus, dar nu si cu tine si ceea ce el le-a spus le-a adus in pragul crizei de nervi de aia au reactzionat asa. Sau daca citesti, nu te enerva (daca potzi). Stiu ca e greu, am patzit ceva asemanator pt. ca odata descoperit un mesaj din asta accidental (nu e vorba de soacra) si de atunci nu m-am mai putut abtine sa nu citesc tot si am avut mare pica pe persoana care incerca constant sa imi faca rau spunand minciuni si rautatzi despre mine, dar pana la urma tot eu am ajuns in pragul psihozei in legatura cu asta. Acum ma gandesc ca am gresit atunci si ar fi trebuit sa fiu mai intzeleapta. Nici nu ii mai port pica persoanei absolut deloc, ci imi e mila de ea. Oricum n-a reusit sa imi faca mare lucru, dar eu ma consider vinovata ca n-am stiut sa rezolv altfel o situatzie la momentul ala.

ruxij

Mergi la inceput