o alta problema cu soacra-mare nevoie de sfaturi

o alta problema cu soacra-mare nevoie de sfaturi | Autor: julenne

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit si cum vazui atatea subiecte despre soacra in ultima vreme, hop si eu sa-mi spun oful...
Ea ma uraste cu toata fiinta ei si dupa o confruntare lasata cu jigniri dinspre partea ei, eu o ignor si o data cu mine si sotul meu. Dar aparentele sunt salvate, la fiecare sarbatoare, la fiecare aniversare facem schimb de felicitari impersonale. Nu intrebam unii despre altii( cum o mai ducem, ce ne face copilul, etc) niciodata. Nu ne-au dat niciodata nimic, deci nu datoram nimic. Nu ne vizitam.
De curand a inceput sa trimita prin posta pachetele cu cate ceva, o bluza pentru sot, alta data un pulovaras pentru copil, medalion??? pentru mine...dar neinsotite de nici o explicatie, destul de ciudat zic eu. Am multumit pentru ele( tot prin posta), dar pachetele asa cum erau le-am pus intr-un colt in debara.
Acum cateva zile, primim din nou un lucru pentru copil( fara nici un motiv anume) si in plus mai multe iconite, dintre care una mai mare care m-a inspaimantat de-a dreptul. La vederea ei am simtit instinctual ca eu nu pot sa am asa ceva in casa, efectiv nu pot sa o privesc, ma face foarte nervoasa...( cred ca e imagine din Apocalipsa). Icoanele erau cu dedicatie din partea cumnatei mele care ma invidiaza si ma uraste poate mai mult decat soacra.
Eu nu pot sa tin asa ceva in casa si am decis sa le ducem la biserica, sa faca parintele ce crede de cuviinta si cu lucrurile si cu iconitele.
nu pot sa nu ma gandesc ce rost au toate astea, de ce o persoana care te uraste ti-ar face cadouri? Si e clar ca nu s-a schimbat nimic in atitudinea ei din moment ce nu doreste sa comunicam.
Voi ce credeti de toate astea, ca eu ma framant si nu ajung la nici o concluzie? Si fiindca am citit si subiecte legate de vrajitorii, credeti ca ar putea sa-mi faca rau in felul acesta?

Please, astept raspunsuri...
Julenne

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonav_2000 spune:

Aoleu Julenne, ma inspaimanti... Parerea mea e ca fie isi doreste o relatie "normala" cu voi si incearca asa (chiar daca te uraste, poate s-a gandit ca cineva e sus si-i vede ura), fie chiar are ganduri extrem de negre la care te-ai gandit si tu. Sotul tau ce parere are?
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dupa o intensa cugetare si analiza a propriilor mele probleme si a naturii umane in general, am ajuns la cateva concluzii care m-au determinat sa imi schimb modul de abordare atata a soacrei personale, cat si a altor persoane din jurul meu. Si da rezultate! Da rezultate precum un regim de slabire corect tzinut! Iata ce am observat. Mai intai, soacrele, oricat nu ne vine noua sa credem, sunt niste fiintze umane, care pana la un punct ne cam seamana. De cele mai multe ori ne urasc din start si se asteapta ca si noi sa le uram, iar noi deasemenea ne asteptam sa nu fim placute si actionam in consecintza si din prima zi de multe ori se creeaza o animozitate. Venim la intalnirea si discutzia cu soacra nu cu ganduri de prietenie, ci gata sa ne aparam si sa ripostam. Asa vine si ea la randul ei. Si de aici urmeaza binecunoscutele scantei. Toate pana la urma tzin de orgoliul si de sentimentul importantzei propriei persoane, care este mai mult sau mai putzin ranit. Asa ca ceea ce aplic eu este urmatoare tehnica:
- ii arat prietenie, ii arat ca o plac, o tzin de vorba, ii zambesc, daca ma jigneste, nu raspund niciodata.
- nu o contrazic pe fatza, ci diplomatic, fara agresivitate
- cand ii cer ceva folosesc formule ca "ar fi bine sa facem", "ce credetzi", "daca puteti", "ce parere avetzi", "poate ar fi bine", "nu stiu daca am dreptate, dar.."
- ii dau responsabilitatzi in casa, ii arat ca e importanta, o implic in problemele familiei. I-am dat sa tzina socotelile la bani. Asta ii da o responsabilitate, ii arata ca o consider parte din familie si nu o intrusa, e cu noi, nu in afara, asa ca se poate abtine sa ceara mai stiu eu ce cand stie care e situatzia financiara. Ne prefacem ca o ascultam si "facem economie" impreuna, iar ea ne spune noua cat mai putem cheltui. Se poate numi manipulare.
- A! Si ii spun "mama", ce mare lucru, e doar un cuvant, de ce sa nu il spun daca ajuta?
- Laudatzi, apreciatzi, laudatzi si iar laudatzi. Functzioneaza!
- Nu spunetzi "eu conduc in casa mea", "eu stiu cum sa imi cresc copilul" etc. Nu duce nicaieri.
Nu imi mai vine in minte ce exemple sa mai dau, dar am obtinut in felul asta o mare schimbare si ne intzelegem din ce in ce mai bine. Nici pe mine nu m-a placut de la inceput, dar aveam probleme doar in concedii, ca stateam departe, acum stam impreuna si am rezolvat problema initziala.
Aratati-i soacrei ca o placetzi, convingeti-o ca ii sunteti prietena, orice musca se prinde cu miere mai bine. Asta daca va intereseaza sa avetzi o relatzie buna, daca nu, atunci lasati-o balta. Soacra poate fi si o femeie mult prea nebuna, care are pretentzii absurde, dar si astea pot fi contracarate. Daca nu se poate si nu se poate, nici o metoda nu merge, atunci trebuie sa fie nebuna si asta e. Trebuie sa facem si compromisuri, nu se poate face doar cum vrem noi, dar putem obtine multe din ce dorim cu putzina tactica.
Metode asemanatoare merg si cu barbatul, seful si orice alta fiintza umana cu care suntem intersatzi sa avem o relatzie buna. Daca suntem interesatzi.
Nu zic sa facetzi toate ca mine, fiecare isi spune parerea si asta e experientza si parerea mea. Aplic toate astea doar de vreo 8 luni constient, desi si inainte eram destul de "nice", dar mai aveam si rabufniri de orgoliu, acum ma controlez in mare parte. Mai scap si eu, la nervi, dar nu prea tare si nu des.
Aplic metodele astea in general cu toata lumea (nu chiar cu toata, cu unii n-am chef si nu sunt interesata sa ma inteleg si atunci ii trimit la plimbare) si mi-e ushor, ca imi e in fire sa fiu destul de dragutza, dar se poate si educa oricare ar fi firea voastra.

Numai bine va doresc!

PS Eu nu cred in farmece, poate sa creada soacrele voastre si sa trimita lucruri special pentru asta, dar dupa mine sunt doar tampenii si copilarii, de nivel scazut. Daca nu credetzi, nu se prinde.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Trimite-i pe viitor pachetele inapoi nedesfacute si spune-i cuviincios fireste ca nici sotul si nici copilul tau n-au nevoie de haine sau alte obiecte ci de o mama respectiv bunica. Sugereaza-i sa le scrie o scrisoare cu citeva cuvinte pentru ei. Asta poate fi un inceput. Iar Icoanele se dau cu drag si binecuvintari nu se expediaza prin posta.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga mea,

nu prea stiu ce sa-ti zic...dar eu in locul tau m-as duce la un preot, i-as povesti situatia...si as vedea ce ma sfatuieste!!!

Iar pachetele eu zic sa nu le dsfaci, dar nici in casa sa nu le tii!!
Trimite-le ramburs sau du-le la gunoi! Sa stii ca si preotii zic ca exista oameni care fac rau si imprastie in diverse obiecte rautate! Du-te negresit la un preot si vezi ce te sfatuieste! eventual fa si o aghiasma in casa!
Numai bine! si la rautate raspunde cu bunatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ce-ar fi sa incepi si tu sa-i trimiti mici cadouri? O camasa de noapte mai groasa, prosoape sau mai stiu eu ce...Sau chiar o iconita (sfintita deja). Sa vedem, ea cum reactioneaza?

Cat despre lucrurile pe care ti le-a trimis, daca ai dubii, intr-adevar este bine sa nu le tii in casa. Du-le undeva pana te lamuresti in ce ape se scalda.
Cu drag,

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luc spune:

de ce nu alegi calea cea mai simpla , vorbeste cu ea despre cadouri, intreab-o direct de ce nu sunt insotite de cateva cuvinte
ofera-i posibilitatea sa-ti spuna ceva si iti vei da seama daca spune adevarul.
de ce sa-ti faci mii de ganduri cand poti afla adevarul repede, repede
incearca!
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaille spune:

daca tu crezi ca merita
eu zic sa mai incerci sa comunici cu ea
daca prin familie intelegi si socrii
soacrele sunt intotdeauna dificile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Ruxij, mi-a placut raspunsul tau, se vede ca ai ceva 'experienta' in domeniu..., dar cand aplici toate astea timp de mai bine de 5 ani si nu primesti in schimb decat reprosuri si cuvinte jignitoare ce mai e de facut??? Eu sunt casatorita de 9 ani si impreuna de 11 si pot spune ca in primii 5 ani si eu am procedat aprox. la fel ca tine, dar la un moment dat nu stiu ce s-a intamplat si lucrurile au degenerat, cred ca de cand am spus ca nu sunt pregatita sa am copii, stateam intr-o garsoniera, nu aveam sevici, nu-mi terminasem facultatea si nici nu hotarasem nimic cu omul meu, din momentul ala totul s-a schimbat... cand s-au schimbat lucrurile si am rezolvat si cu facultatea si cu casa si cu serviciul nu ramaneam gravida si cred ca ceva ' vorbe rele' a spus ea pt. ca timp de 3 ani cat m-am chinuit sa raman cu tot felul de analize si controale nu m-a intrebat absolut nimic nici nu vorbea cu mine... dar a dat bunul Dumnezeu ca visul nostru sa se adeverasca si acum avem un baietel de un an si o luna, dar in tot timpul asta, cand am trecut prin momente f. grele si de disperare am avut numai probleme cu ea si sti ce ma deranjeaza cel mai tare? ca toate vorbele astea rele mi le spune numai mie si in fata lui fiso e numai miere , de asta credea ca am innebunit eu, ca vad probleme acolo unde nu sunt. Acum de un an nu ne-am vazut, de la botezul lui Tavi, timp in care s-a comportat la fel(la tel.)cu mine, iar cu sotul meu facea pe nevinovata si incepea sa planga,... acum eu nu stiu ce sa fac ca vrea sa vina iar la noi, iar eu simnt ca nu ma mai pot controla, nu stiu ce sa fac... poate imi dati ceva sfaturi si mie.
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Julenne bine ai venitai sa vezi ca ai sa gasesti multi prieteni aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Ela-Z
... ca toate vorbele astea rele mi le spune numai mie si in fata lui fiso e numai miere , de asta credea ca am innebunit eu, ca vad probleme acolo unde nu sunt. Acum de un an nu ne-am vazut, de la botezul lui Tavi, timp in care s-a comportat la fel(la tel.)cu mine, iar cu sotul meu facea pe nevinovata si incepea sa planga,... acum eu nu stiu ce sa fac ca vrea sa vina iar la noi, iar eu simnt ca nu ma mai pot controla, nu stiu ce sa fac... poate imi dati ceva sfaturi si mie.
Ela

Ela, nu poti sa inregistrezi convorbirile telefonice? Pune-i apoi caseta si sotiorului tau, ca sa vada si el ce zice mamica!

Claudia

Mergi la inceput