Taxa la Biserica

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Da, nu cred ca BOR se poate substitui justitiei, cand e vorba de cazuri penale, poate realiza doar anchete interne dar care, cum se spune si in articol, necesita mult mai multa transparenta.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Stii de ce consider eu ca nu e atat de usor sa ne alegem duhovnicii precum prietenii?
Pentru ca majoritatea iau biserica ca un tot unitar, ca o dogma de care apartin.In conceptia omului nu prea exista preot bun-preot rau.Exista doar preot.
Si daca cel de care se loveste este un nesimtit,atunci omul va spune ca biserica se duce de rapa, se va indeparta de credinta,va fi tot mai putin implicat in cea ce inseamna dogma religioasa.

Nu neg ca ai in mare masura dreptate...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi am botezat acum patru luni. Inainte de botez am mers si am vorbit cu preotul, am intrebat cit costa si ne-a zis pios "la noi nu exista taxa". Am dat 50 de lei sa ne treaca la catastif (a zis ca aia sint pentru aranjamentele florale). Cu o zi inainte de botez am mers sa confirmam si sa intrebam ce mai trebuie adus. Am fost informati ca ar fi mai bine sa venim la alta ora pentru ca la cea aleasa de noi (fiind primii pe lista) mai erau 5 botezuri. Evident ca ne-am suparat, nu vrei ca un moment unic sa se petreaca in inghesuiala, sa nu mai stii cine pentru cine a venit si cui sa-i faci poza, dar am inghitit in sec si am acceptat botezul colectiv pentru ca nu poti schimba nimic cu 20 de ore inainte. Dupa slujba (care altfel nu costa nimic) nasii au fost invitati de preot la o "discutie" :) Discutie la care li s-a cerut o suma pentru cor, alta pentru flori, alta pentru preoti, pentru femeia care a adus apa si pentru luminareasa! Fara chitanta, evident, ca doar nu am vrea ca prea cinstitele fete bisericesti sa plateasca impozit ca restul muritorilor pacatosi.
Mie una mi-e scirba de genul asta de afaceristi, de oameni care conduc masini de zici de mii de euro si nu fac o slujba de inmormintare fara o anumita suma! Simplu de zis sa-ti gasesti un preot cu har, numai ca nu e asa simplu sa treci peste mafia bisericeasca. Cind a murit bunicul meu am vrut sa vina alt preot sa slujeasca (decit cel din parohia lui) si ni s-a spus ca se pune rau cu superiorii, ca preotii au zonele lor, cimitirele lor si nu le incalca. Evident ca la un botez sau la o spovedanie poti sa traversezi orasul, eventual tara, dar intr-o situatie trista ca asta te duci la biserica cea mai apropiata. Si uite asa, preotul din parohie a cerut o suma frumusica si pe urma a tinut o slujba de mintuiala la biserica si absolut nicio slujba la mormint, ca se grabea!!! In situatia asta, ce faci? Te duci sa-l reclami? In judeca (din parti) superiorul sau. Statul nu se baga, ii e frica sa nu fie traznit daca cere socotoeala la averile de multe ori uriase ale preotilor din zonele mai instarite. Si uite asa ajungi sa pleci capul si sa inghiti niste mizerii fara margini pentru ca stiu foarte bine ca omul in astfel de momente tace si da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Mi-aduc aminte de cazul preotului de la Tanacu...in fine a ajuns pana la urma sa fie condamnat.O parte dintre oameni spuneau ca e "bun",ca are har,o parte il huduiau.Pana la urma s-a dovedit a fi un criminal. Cu cateva zile sau poate chiar o saptamana ,de a muri calugarita, mama a mers pe jos 20 km pana la Tancu ,a strans cam tot ce a fost mai bun prin casa,basca si un telefon pe la mine sa-i mai dau cate ceva ,ca ea se duce cu "ofranda"la manastire.Eu am parerea mea despre "dusul "asta la biserica,dar mi-am zis sa nu-mi supar mama si hai,sa-i dau.Plus ceva de pus la cutia milei.Si daca tot am dat toate astea ,mai pun si-un pomelnic .Spre seara se intoarce mama,franta,normal ,o intreb printre altele si de pomelnic si -mi spune "da,l-am dat dar a trebuit sa mai pun bani de la mine ptr ca pentru 40 zile e taxa fixa".Tac iar,sa nu-mi supar mama,inchid telefonul si comentez prin casa.
Nu trece mult si explodeaza bomba cu moartea maicutei....
acum stau si ma intreb..ce har avea preotul ala,care s-a dovedit ulterior ca nu era nici macar hitoronosit (scz,sper c-am spus bine)?!Cum putea sa-i fie primita rugaciunea ?!
Tata a zis o vorba inteleapta,dupa parerea mea:"Dumnezeu e peste tot,si-mi stie si voia si nevoia.Daca vreau sa stau de vorba cu El si sa-mi spun durerea,ma duc in camp si vorbesc si ma rog.Si rugaciunea mea e mai primita decat a unui preot care ucide sau nu -mi ia pomelnicul ca el are taxa fixa.Mort pe masa,nu ramas,n-aveti grija,se gaseste cine ss ma ingroape".Si uite,ca ajung sa-i dau dreptate.Nici el si nici eu nu credem in toti preotii.
L-am "cunoscut" pe preotul Cleopa ...Fie-i tarana usoara.Putini preoti ca el !Poate mai sunt 5 in toata Tara Romaneasca.In rest,sau cel putin astia tineri,numai si numai dupa imbogatit.
Am cunoscut si preoti cu amante,si preoti care fumau ,si preoti care veneau la slujbe "afumati".
Mi se pare anormal,ptr ca nu te duci la piata sa vinzi rosii.Imbracand haina bisericeasca Il sfintesti pe Dumnezeu! Iar o parte dintre preoti numai asta nu fac !

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacrabaciu spune:

Si mie mi-a fost o jena cumplita sa le spun cumetrilor ce taxa mare trebuie sa achite la biserica; noi am achitat anticipat taxele de parinti (ale noastremai mici, vre-o 200 RON dar cu chitanta - ale nasilor mai mari, 500 RON insa dupa botez cine sta sa taie chitanta?)
Si m-au avertizat sa-i anunt eu pe cumetri, nu cumva sa nu aiba la ei suma necesara ... Nu va spun cum voiam sa se crapepamantul sub mine cand a trebuit sa-mi "indeplinesc misiunea".
Cine zice ca te poti duce laorice biserica? Ba nu! Am vrut sa mergem la obiserica la care merge cumatra mea in mod curent si ne-au spus ca strada noastra nu apartine de ei ... Am incercat sa fixam botezul sambata ... exclus ... caci ar fi maaaaaare pacat ...
Si, de asemeni, nu s-au obosit sa ne anunte ca va mai fi inca un botez ...
Iar cu mafia de la inmormantari imi vine sa ma urc pe pereti;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Da,si asta e o problema,cel putin la oras.Nu te poti duce unde vrei tu,mergi la Biserica de care apartii.Daca vrei maslu,pomelnice,acatiste,astea pot fi oriunde unde vrei/simti.Dar cand e vorba de cununii,botezuri,spovedanie,n-ai de ales.Daca vrei sa te cununi sau sa increstinezi copilul ai nevoie de o derogare de la Protopopie.Cel putin,la noi in oras asa este.

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

si eu sunt "patita" cu preotii si chiar si cu calugarii pe care ii credeam mai constiinciosi
dupa multe luni in care nu mai fusesem la biserica sau manastire ne-am gandit sa dam o fuga la manastirea cernica,am ajuns lume multa,aglomeratie,unii dadeau acatiste,altii la slujba stateau cuminti si ascultau,etc
am intrebat unde pot da si eu un acatist de 40 zile ,tocmai murise tata si simteam nevoia sa si vorbesc cu cineva,cineva imi arata un calugar intr-un colt si imi spune ca acolo trebuie sa merg pr acatiste
ajung,vad in fata mea un calugar la vreo 50 ani,murdar si mirositor si ii dau acatistul impreuna cu suma de 20 ron,ii spun pt 40 zile parinte,el imi ia foaia si cand vede banii m-ii arunca imreuna cu foaia inapoi si cu o voce rastita imi spune:la noi e taxa fixa 10 RON pt 10 zile daca vreti pot sa va scriu pt 20 zile si mi-a intors spatele continuand discutia cu o doamna a manastirii si dandu-i banii pe care eu tocmai ii dadusem
binenteles ca am plecat,dar am ramas cu un gust fff amar si nu o sa mai trec niciodata prin acea manastire
si asta nu e tot ce am patit cu asa zisii preoti

MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Eu am parerea mea despre "dusul "asta la biserica,dar mi-am zis sa nu-mi supar mama si hai,sa-i dau.Plus ceva de pus la cutia milei.Si daca tot am dat toate astea ,mai pun si-un pomelnic .

Tata a zis o vorba inteleapta,dupa parerea mea:"Dumnezeu e peste tot,si-mi stie si voia si nevoia.Daca vreau sa stau de vorba cu El si sa-mi spun durerea,ma duc in camp si vorbesc si ma rog.Si rugaciunea mea e mai primita decat a unui preot care ucide sau nu -mi ia pomelnicul ca el are taxa fixa.Mort pe masa,nu ramas,n-aveti grija,se gaseste cine ss ma ingroape".

In primul rand, fiecare padure cu uscaturile ei. Si preotii sunt oameni ca si celelelalte categorii socio-profesionale. Nu sunt sfinti si nici nu este o obligatie la intrarea in aceasta tagma.
In al doilea rand, Gabriela, este evident ca din start pleci cu prejudecati si nu crezi in Biserica (nu in preoti) de vreme ce ai dat ca sa dai nu ca asa ai simtit. Si mai era o fata care zicea ca a facut nu stiu ce molifta nu ca ar fi vrut ci ca.... nici nu conteaza scuza. Ori o faci pentru ca vrei si crezi, ori abtine-te! Pentru ca altfel, nu are niciun rost.

In ceea ce priveste faptul ca Dumnezeu este pretutindeni, da, asa e. Dar Biserica este Casa lui Dumnezeu. Iar daca voi credeti ca daca va rugati pe camp e la fel cu a te ruga in Biserica, nu mai frecventati Bisericile! FArisei se numesc cele care sustin idei de genul acestora. Ce nu inteleg eu, de ce nu va botezati copii in camp? De ce nu faceti nuntile in camp? Ca doar nu este nevoie de preot. Stiti si voi ce este de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

´´lasa,sa botezam noi copilu´ca si preotul e om si trebuie si el sa traiasca´´

Asta da. D-aia isi boteaza oamenii copiii ca sa aiba si preotii ce manca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Da,si asta e o problema,cel putin la oras.Nu te poti duce unde vrei tu,mergi la Biserica de care apartii.Daca vrei maslu,pomelnice,acatiste,astea pot fi oriunde unde vrei/simti.Dar cand e vorba de cununii,botezuri,spovedanie,n-ai de ales.Daca vrei sa te cununi sau sa increstinezi copilul ai nevoie de o derogare de la Protopopie.Cel putin,la noi in oras asa este.

Gabriela

ajutati-l pe Bogdanel!

In Bucuresti n-ai nici o treaba. Pentru botezuri si nunti mergi absolut unde vrei. La inmormantare intr-adevar, vine popa de care cica apartii, ma rog...Avantajul aici este ca nu te intreaba nimic, nici nasii sa fie cununati religios (nici macar sa fie crestini, am vazut unul musulman:D), nici de molifta, poti negocia sa nu bage copilul cu capul in apa...Eu personal, care n-am treaba cu biserica decat la evenimente de astea, gasesc asta foarte comod - dai banu' iti canta acolo juma de ora si gata...Da unii sunt de-a dreptul obraznici , mai ales la casatorii; am inteles ca anul trecut la Elefterie se cereau 10 milioane.

Mergi la inceput