Bravo ei!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Lamuritima si pe mine deci sa inteleg ca la 2 copii primesti doar 800 asta include si indemnizatia si alocatia copiilor
eu am doi gemeni si primesc 600 indemnizatia + 200 + 200 alocatii copii = 1000 total
mami de miruna & andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

600 in loc de salariu si 200 pt fiecare copil.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

On topic: personal m-i se pare normal ca mamele de gemeni, tripleti sa fie ajutate cu o suma extra! asa ar fi logic! la fel pt mamele singure care fac dovada clara ca tatal nu exista sau nu are nici o contributie la cresterea copilului!

Iar la alocatie, de ce se bate atata moneda in Ro ca alocatia nu acopera complet nevoile copilului? Pai e normal sa nu acopere! In nici o tara nu acopera! Alocatia este ajutor pt crestere nu sa iti cresti copilul doar cu banii acestia!


Off topic: Natynic,

Nuante si nuante exista si in Ro la fel de bine! iar ce spui tu mai ales cu parintii crede-ma ca e mult mai valabila in Ro! Tu cati dintre cei plecati crezi ca-si permit sa-si cheme parintii pe perioade lungi? Tu stii ce presupune asta in afara de casa si masa? Eu am chemat-o pe mama o luna jumate si pe soacra o luna jumate ca nu s-a putut mai mult! Si crede-ma ca-si iubesc nepotelul si de cand l-am nascut ma roaga sa-l duc in tara ca-l cresc ei! nu e ca nu vor sa vina, sunt motive medicale la mijloc de ambele parti! Parintii nostri sunt la o anumita varsta, stii cum e sa stai cu frica in san sa nu se intample ceva sa aiba nevoie de spitalizare? Spitalele de aiic nu au contracte directe cu casele de asigurari din Ro! Trebuie sa le platesti si e treaba ta de unde iti recuperezi banii sau daca iti recuperezi ceva. Caz concred: o prietena si-a chemat mama si a trebuit operata de urgentza de hernie! 5350 euro a costat! Am inteles ca recupereaza 70% din suma de la casa de unde a avut asigurarea! De 4 luni astepata sa primeasca banii! Dar prietena mea a trebuit sa scoata banii sa plateasca! Cati dintre cei plecati crezi ca pot trai dintr-un salariu?
Si sa-ti povestesc si experientza cu cresele de la institutii si din oras. Pe 31 ianuarie am aflat ca sunt gravida pe 3 februarie am inceput sa sun la crese! De la 5 crese ale institutiei si de la alte 28 din oras am primit raspuns negativ, ca nu au locuri! La una dintre ele cand m-a intrebat data aproximativa a nasterii si am spus octombrie, reactia a fost: "octombrie anul acesta?" Si la toate am fost pusa pe lista de asteptare in caz ca se elibereaza un loc! Trebuia sa fac rezervare cam cu un an inainte de a ramane insarcinata daca vroiam loc! Eu am facut FIV+ICSI, oare cum puteam prevedea cand as ramane gravida?
Am gasit loc la o cresa la 7 km de casa si d elocul unde lucrez cand copilul avea 6 luni pt ca una dintre mamicile cu rezervare a pierdut sarcina! Sa-ti spun ce stres pt ca epusizasem deja soluitia cu mama si soacra si nu stiam incotr-o s-o apuc si ce sa fac?! Si 7 km; hai ca nu e asa de mult ca distantza, dar daca plec dupa ora 7.15 de acasa fac drumul, casa-cresa-servici in 1.30-2 ore din cauza traficului ca se merge la bara cu viteza 1-2! Asa ca scol copilul la 6-6.15, sa pot pleca in jur de 6.45 ca sa fiu la 7.30 la lucru, sar peste pauza de masa de o ora ca sa pot pleca la 15.30 cand fac o ora pe drum servici-cresa-casa in loc de 2 ore daca as pleca la 16.30! Asa sunt acasa cu el la 16.30 si pana acum cateva luni dormea la ora 19! Deci eu de la 6 luni pana la 1 an si 8 luni stateam cu copilul practic 2.30h! Asta cand i-l duc eu! Cand i-l duce sotul, i-l trezim la 6.30-6.45, la 7.30 pleaca si ajung inapoi acasa la 17.30-17.45! Deci stateam cu el 1.30h. Acum doarme de la 21 si deci timpul petrecut cu copilul este 4.30 ore daca i-l duc-iau eu, sau 3 ore/zi!
Iar la faza cu cresele cu conditii bune, astea au aparut si in Ro si costa intardevar! Dar ce e bun, costa, nu? Iar conditii bune la cresa, inseamna ca e curat, copii mananca, nu t-i se vorbeste urat, nu se uita la tine de sus ci de la egal la egal, atmosfera destinsa si prietenoasa dar sunt si virusi! Nu stiu cum sunt cresele in ro si ce se asteapta prin conditii bune! In nici un caz nu e o ingrijitoare pe copil, ca sa zici ca primeste toata atentia! Iar de virusi nici daca e la cea mai de lux si scumpa gradinitza din lume nu-l poti feri!Eu deja am devenit imuna la muci, febra si diaree! Mucii fac parte din decor din septembrie pana in iunie! Copilul meu pana la 6 luni cand l-am dus la cresa nu s-e imbolnavise niciodata! Si cu ce ma ajuta atat d emult conditiile astea bune de la cresa, cand bebelusul se mai trezeste de 2-3 ori pe noapte dar tu trebuie sa dai randament maxim la lucru! Ca s anu -ti mai spun cum e cand se imbolnaveste bebelusul! Crezi ca iti da cineva circumstantze atenuate din cauza asta? Si spun iar ca pot sa continui.
Daca vrei facem subiect separat si poate vin mai multe mamici din vest si spun din experientza lor! Poate asa se mai face lumina si reusim sa daramam mitul asta ca noi mamele din vest nu mai putem de bine, ce simplu si usor e pt noi ca ne stau toate la dispozitie si cat de avantajate suntem!

Roxana si Eric (11 septembrie 2006)

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu va propun urmatorul exercitiu de logica: In medie, o familie din Romania cu parinti salariati are 2 copii. Adica daca o tanara mama se decide sa faca 2 prunci la un interval scurt unul de celalalt, conform facilitatilor date de stat, ar sta 4 ani acasa (nu ar produce nimic in afara de crestere si educatiune de copii) si ar incasa 4*12*600 ron.
O alta mama naste gemeni. Sta acasa 2 ani, incaseaza 2*12*600 RON.
Rezulta 4 viitori contribuabili pt care statul a cheltuit in primul caz 28800 RON+ pierderile a 4 ani de cotizatii ale mamei muncitoare, in al doilea caz 14400 RON si doar 2 ani de pierderi din taxele nedate de mama.

Cum vi se pare? E corect? Ar trebui sa faca toate mamele gemeni si tripleti, si atunci s-ar face o economie considerabila la bugetul de stat.


Situatia data capata alte proportii daca vorbim de tripleti. Si oricat de fixat ai fi ca nu e corect sa se dea banii in functie de nr de copii, trebuie sa recunosti ca e un efort financiar mult mai mare sa cresti 2/3 copii de aceeasi varsta deodata decat cate unul pe rand. (daca ai 1 nou nascut si unul mai marisor, cumperi pampers pt 1, nu pt 2. Hainele de la fratele mai mare mai pot si folosite la cel mai mic, sansele sa alaptzi 1 copil si sa nu trebuiasca sa cumperi lapte praf sunt mult mai mari fata de posibilitatea de a alapta excusiv gemeni sau tripleti). Aveti idee cat de greu e sa gasesti o bona dispusa sa stea cu gemeni/tripleti? Si cat te costa? (in ideea in care mama ar vrea sa se intoarca la servici).

Sa mai aduc vorba de locuri in crese si gradinite? Hai sa o intrebam pe Oanna3 cat a cautat, cate discutii si cate negocieri a puratat cam cu 1 an inainte de a implini tripletii ei 2 ani pt a le gasi 3 locuri, in aceeasi grupa, la o cresa de stat.





Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi


'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Laura25,

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

In conditiile in care cineva accidenteaza fix pe trecerea de pieton sau fura pe fata iar avocatii lor invart 2-3 legi si ii scot basma curata apoi nu pot spune decat Bravo ei! ca a facut ceva, ca a intors lipsurile legii in favoarea ei si a creat astfel un precedent.

Oare ea sau mediatizarea acestui caz sa fie motivul pentru care fix in urmatoarea luni am citit ca parlamentul a inaintat o noua propunere prin care suplimenteaza indemnizatia pentru mamele de gemeni, tripleti etc. ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Pentru fetele din vest (si nu numai):

In Fr concediul de maternitate este de doar 16 saptamani (ptr primii 2 copii): 6 inainte de nastere, 10 dupa nastere. Casa de asigurari te plateste 100% pe aceasta perioada.

Daca ai sarcina cu risc s tb sa stai mai mult timp inainte de nastere in concediu (medical evident), casa de asigurari te plateste un anumit procent din salariu. In functie de contractul de munca, firma poate compensa diferenta pana la 100% (insa te poti trezi doar cu procentul casei de asigurari).

Unii zic ca cica se pot lua inca vreo 4 saptamani suplimentare dupa nastere - un asa zis concediu medical. Insa depinde de medic si clar firma va face nazuri, si nu va privi cu ochi buni acest concediu medical.

VIS-A -VIS de obligativiatatea intoarcerii la munca: exista concediu parental si exista alocatii familiale.
E f adevarat ca de ex, in cazul meu, alocatiile astea familiale ar acoperi cam 1/4 din salariu.
Insa e injust sa zicem: suntem OBLIGATE sa ne intoarcem la munca.
Daca sotul castiga super bine, si daca nu ai credite in curs, macar pana la 1 an se poate sta acasa cu copilul.
Daca ai credite in curs, te intrebi (cum ma intreb eu in momentul asta), ce faci??


Si apropo de dadace agreeate si super calificate din vest - daca vreti va pot spune eu aventuri cu dadace de vi se ridica parul in cap.

Mergi la inceput