Bravo ei!
Raspunsuri - Pagina 2
spic de grau spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carla2005
La cele 10 milioane se mai adauga alocatia de 6mil (2mil*3)! Asa ca se ajunge la ceva bani! Oricum sa vedem cat mai suporta bugetul asta cu atatea majorari ... |
Adica 16 milioane sunt suficienti sa cresti 3 copii? S-a ieftinit viata in RO si nu stiu eu?
Ayla21 spune:
Noi nu putem ajuta cu nimic? Adica o petitie ceva? fiindca sunt multe mamici de gemeni si tripleti aici pe forum.
Monica si iepurasii
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui spic de grau
Adica 16 milioane sunt suficienti sa cresti 3 copii? S-a ieftinit viata in RO si nu stiu eu? |
Da,sunt suficienti daca esti constient ca nu statul trebuie sa-ti dea bani pentru cresterea COMPLETA a copiilor.Statul te ajuta cu diferite indemnizatii,NU TI-I CRESTE!
lorellay spune:
Nu cred ca ar trebui pusa problema daca sunt sau nu suficienti....ci ca nu e drept.Corect ar fi pentru fiecare copil suma respectiva.
Si iar nu e corect sa aiba grija doar de fundurile lor si pe altii sa-i...
Ati ascultat Carcotasii de dim?Au vorbit cu mamica respectiva, da eu nu am prins discutia si au vorbit si cu cineva din parlamanet.
Stie cineva discutiile?
In mare...
Sorana 34+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=13" target="_blank">sunt...lo1.Se poate un vot?Multumim!!
puisorul spune:
Felicitari, pentru curaj si perseverenta
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
spic de grau spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ladyJ
Da,sunt suficienti daca esti constient ca nu statul trebuie sa-ti dea bani pentru cresterea COMPLETA a copiilor.Statul te ajuta cu diferite indemnizatii,NU TI-I CRESTE! |
Nu e statul cel care ar trebui sa creasca copii. Insa intr-un stat in care mortalitatea e superioara natalitatii, si unde populatia imbatraneste (ca la un moment dat se va pune problema cine va plati pensiile celor ce ies la pensie in 10-15 ani), statul trebuia sa ia decizii care sa incurajeze natalitatea.
Daca nu ar fi fost banii astia, cine ar mai fi facut copii? Cate familii si-ar permite chiar si UN SINGUR copil?
Din nefericire multi fac copii negandindu-se apoi, ce vor face cnd cele 8 milioane se vor termina si se vor intoarce la un salariu inferior acelei alocatii.
Insa - discutand strict alocatie, strict decizie de incurajare a natalitatii - 16 milioane nu sunt suficienti ptr a creste 3 copii.
Nu mai traiti in RO de acum 5 ani unde un apartament de 40m2 in Bucuresti costa mai putin de 10k€. Ci intr-o Romanie unde preturie sunt la fel de mari ca in Occident.
ladyJ spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui spic de grau
Nu e statul cel care ar trebui sa creasca copii. Insa intr-un stat in care mortalitatea e superioara natalitatii, si unde populatia imbatraneste (ca la un moment dat se va pune problema cine va plati pensiile celor ce ies la pensie in 10-15 ani), statul trebuia sa ia decizii care sa incurajeze natalitatea. Daca nu ar fi fost banii astia, cine ar mai fi facut copii? Cate familii si-ar permite chiar si UN SINGUR copil? Din nefericire multi fac copii negandindu-se apoi, ce vor face cnd cele 8 milioane se vor termina si se vor intoarce la un salariu inferior acelei alocatii. Insa - discutand strict alocatie, strict decizie de incurajare a natalitatii - 16 milioane nu sunt suficienti ptr a creste 3 copii. Nu mai traiti in RO de acum 5 ani unde un apartament de 40m2 in Bucuresti costa mai putin de 10k€. Ci intr-o Romanie unde preturie sunt la fel de mari ca in Occident. |
Spic de Grau,ai dreptate intr-o anume privinta,insa gandeste-te ca statul nu are fonduri pentru tot ce-si doreste romanul sa primeasca.Mai mult decat atat,gandeste-te cat de incurajate se vor simti mamele care au salarii mici,sa faca copii si sa stea acasa,deoarece indemnizatiile sunt mai mari.
Cand faci copii te gandesti ca cel putin 20 de ani de acum in colo va trebui sa-i intretii.Si nu te poti baza pe stat!
Statul iti da asa, la inceput de drum un ajutor financiar,pentru ca tu,mamica responsabila sa stai acasa cu copilul,sai ai grija de el.Apoi te priveste.
Este foarte delicata problema.Unele mamici cer indemizatii in functie de salariul lor,respectiv taxele catre stat.Logic ca, daca o mama castiga 15 milioane,va fi dezamagita de cele 8 milioane primite de la stat.Insa, ea in acest timp nu ´´produce´´ pentru stat nimic.Sta cu copilul(daca vrea)Deci statul nu-i poate da exact atat cat castiga ea, daca ar lucra.
Cine se bucura de indemnizatia asta? Cele care castiga mai putin,deci iar nu e corect.Practic primeste mai mult neproducand ...Sta femeia acasa, face copii si nu mai munceste.Iar in fata unei femei din campul muncii este o incorectitudine.
Cele 16 milioane lunar pentru 3 copii nu sunt nici multi nici putini.Suficienti nu vor fi nici 30 de milioane..daca ne gandim asa.Insa se presupune ca sotul lucreaza,iar in Romania se stie clar ca, exista munc ala negru,putin aici,putin acolo si asa se descurca romanul.Daca s-ar da mai multi bani pentru copii,fii sigura ca si controalele se vor inaspri.Asa ca acum e ceva de genul ´´lasa-ma sa te las´´.
cristi_2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Este foarte delicata problema.Unele mamici cer indemizatii in functie de salariul lor,respectiv taxele catre stat.Logic ca, daca o mama castiga 15 milioane,va fi dezamagita de cele 8 milioane primite de la stat.Insa, ea in acest timp nu ´´produce´´ pentru stat nimic.Sta cu copilul(daca vrea)Deci statul nu-i poate da exact atat cat castiga ea, daca ar lucra. |
fix in perioada de 2 ani nu produce "nimic" (decat copii care vor fi contribuabilii de maine).
si in tot restul vietii active plateste contributii la tot felul de fonduri din salariu proportional cu acesta (aproximativ 35-40 % din salarul brut merge catre aceste asigurari sociale si pe impozit). asa ca din aceste contributii sociale are dreptul sa ceara ca in cei 2 ani de ingrijire a copilului sa primeasca proportional cu salariul. (adica daca obligatiile mele fata de buget se calculeaza ca si procent din cat castig, si drepturile mele ar trebui sa fie tot proportionale, nu?)
27+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
pumpkin spune:
Ma bucur ca o mamica a reusit sa obtina mai multi bani in instanta, bravo ei.
Ar fi bine ca legea sa fie macar asa : sa iei 75% din salariu dar nu mai putin de 6 milioane. Asa s-ar bucura si mamicile care au avut salarii mari si cele pentru care cele 6+2 milioane sunt mai mult decat salariul lor.
Legea in forma actuala le incurajeaza sa faca copii pe femeile care oricum o sa aiba mai putini bani sa ii creasca dupa cei doi ani. E normal ?
Pe de alta parte ar trebui sa ne gandim ca in romania legea are si parti bune pentru ca permite mamelor sa stea doi ani acasa cu puiutii. "Lux" cum a spus si dulcetica In alte tari se intorc dupa cele 126 zile .Eu as fi sta chiar si trei ani pe amaratii aia de 8 milioane, numai sa mai stau cu ea si sa-mi regasesc jobul la intoarcere.
Partea proasta a legii nu este ca nu le da de trei ori indemnizatia de 6 milioane (e o mama, nu 3 ! sau pentru ca e de trei ori mama ? ) ci ca suma respectiva e mica si ca alocatia pentru fiecare copil e mica !
marius spune:
Nu a castigat. Este in proces. Si nu stiu de ce se spune peste tot ca sunt bani pe care ii primesti ca sa cresti un copil sau daca ai nascut un copil. Fals. Banii conform legii ASIGURARILOR reprezinta PRIMA DE ASIGURARE sau DESPAGUBIRE cum vreti sa-i spuneti. Adica TU nu poti sa mergi la serviciu si un asigurator iti plateste acest prejudiciu. Nu are absolut nimic in comun cu ideea de mama sau de nastere. La fel ca la CASCO. Ai lovit masina primesti bani in anumite conditii cu titlu de despagubire.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa