PETITIE! Sa nu mai platim asigurari de sanatate !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocoloasha spune:

Nu cer ca acest lucru sa se intample pentru toata lumea.
Vreau sa ni se dea dreptul de a alege daca dorim sau nu sa platim la stat sau la privat.
Sunt constienta ca nu toata lumea are posibilitati.Culmea e,ca nici eu nu am.....dar vreau sa platesc ceva si sa fiu servita de banii aia.
In momentul asta stii cum e? Platesc o suma pe luna indiferent daca am sau nu nevoie de doctor,iar cand am nevoie, ma duc acolo si constat ca trebuie sa mai dau ceva in plus.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cand vorbim de Urgente, in orice stat fie el occidental sau ex-bloc comunist, e debandada, cu oamenii multi, si timp de asteptare in functie de gravitatea cazului.
Am fst in urgenta cu copilul cu 40 temperatura, am asteptat (vreo 2 ore cred).
Am fst in urgenta, eu gravida fiind, am asteptat vreo 5 ore.
In tot acest timp prioritari erau cei adusi de salvare.
Si locuiesc in Franta.

Apoi - vis-ŕ-vis de asigurari. In RO inca plateste statul tot. Aici nu e asa. Si platim si noi asigurarea de stat, insa ea asigura doar O PARTE din pretul consultatiei. Daca am bani - imi iau asigurare privata, care imi va acoperi in functie de "cat de puternica e" o alta parte din consultatie/medicamente.
Aici firma la care esti POATE sa iti ofere, contra-cost, o asigurare medicala privata. Care vine cu un pachet de servicii, mai buna in anumite privinte si mai slaba in altele. Avantajul e ca - fiind " asigurare de grup" e mai ieftina decat daca as lua-o eu, separat ca persoana fizica.
Insa firma nu e obligata. Si daca nu e obligata te gandesti de 2 ori inainte sa iti iei o asigurare privata, si cnd iti iei una poate sa iti ramburseze f putin (mai ales daca mergi in spitale private sau la medici "scumpi" - ca si medicii sunt pe categorii).

Cam asta e cu asigurarea privata si aia de stat.

Ah - si sa nu uit: aici platesti medicul/consultatia, prezinti cardul de sanatate al asigurarii de stat, prin tele-transmisie informatia cu suma platita ajunge la Casa de sanate, care imi va rambursa intr-un anumit interval de timp o parte din suma, si apoi - daca am asigurare privata - informatia va ajunge si la ei, care imi vor rambursa o alta parte, in functie de ce zice contractul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si eu am mers la Urgente la Alexandrescu sau Gomoiu cu copilul.Si uneori am asteptat mai mult din cauza ca erau epidemii si multi copii bolnavi.Sincera sa fiu ,in afara urgentelor -copii adusi in stare critica cu salvarea,se respecta ordinea de venire si copilul era consultat bine ,iar bani,daca vroiai,dadeai sau nu la sfarsit.Si in sala de asteptare majoritatea copiilor erau cu febra ,nu erau adusi ca sa faca o plimbare la miezul noptii.
Eu cred ca este o absurditate sa renunti la plata asigurarii de sanatate.Ca orice masura extrema,nu este potrivita,dupa parerea mea.Am avut un prieten internat de urgenta cu pneumonie,daca nu avea asigurare platea mult pentru ca a stat in spital mult timp.Iar o asigurare privata care sa cuprinda si interventii complexe sau spitalizare indelungata este scumpa.
Eu am facut cezariana din motive intemeiate ,daca nu aveam asigurare,plateam din buzunar interventia si spitalizarea.Am platit doar foarte putin pentru ca am vrut sa stau intr-o rezerva.Dar asta a fost alegerea mea.
Cred ca ar trebui sa faci o asigurare privata de baza care sa includa si asistenta de urgenta pentru copil ,iar acestea nu sunt chiar atat de scumpe.Si sa platesti asigurarea de stat,ca nu se stie niciodata cand ajungi la Urgenta sau sa ai nevoie de diverse operatii sau spitalizare indelungata sau trimitere in strainatate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

am semnat, sunt de acord, de multe ori m-am "lovit" de incompetenta doctorilor si a asistentelor care nu funtioneaza decat cu "fisa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rotty spune:

NU sunt de acord cu petitia, pentru ca banii pe care ii platim la asig de sanatate, prost gestionati cum sunt, se directioneaza si catre niste oameni care altfel nu si-ar permite tratamentul. Soacra mea, de exemplu, bolnava de neoplasm mamar (cancer) si care a suferit doua interventii chirurgicale la Fundeni si medicatie oncologica timp de 10 ani GRATUITA!
Nici nu vreau sa ma gandesc cat ar fi trebuit sa platim pentru acest tratament.
Si eu am copil, si eu am platit pentru consultatii la privat, am asteptat la Grigore Alexandrescu la urgenta, dar....
Oana

Mergi la inceput

Si ce se propune in loc,asa de curiozitate?Sa zicem,Doamne Fereste,ca ai nevoie de 5 operatii si nu stiu ce perioada de spitalizare.Ce faci in aceasta situatie?Iti acopera o asigurare privata accesibila(max 100 euro lunar/membru de familie) asa ceva?Iti acopera tratamentul scumpe si indelungate,nu nurofenul sau smecta uzuale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexadra

am semnat, sunt de acord, de multe ori m-am "lovit" de incompetenta doctorilor si a asistentelor care nu funtioneaza decat cu "fisa"

Mamica de print

Voi nu vedeti ce mai scriu fetele pe aici?
Asigurarile sunt practic ´´impartite´´.Cu cat decartezi mai mult cu atat primesti mai mult,medici mai buni,conditii mai bune.
Legal.

La noi as putea zice ca ´´spaga´´ data la doctor suplimenteaza cumva serviciile medicale oferite de asigurari private,SI este mult mai ieftin! Spaga o dai cand esti acolo la doctor,asigurarea privata o platesti lunar.

Chiar as muri de curiozitate sa aflu cat de ´´fericite´´ sunt persoanele care cer oprirea asigurarii obligatorii si orientarea totala spre privat.Uneori am impresia ca vorbim asa sa ne aflam in treaba.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui alexadra

Mamica de print

Voi nu vedeti ce mai scriu fetele pe aici?
Asigurarile sunt practic ´´impartite´´.Cu cat decartezi mai mult cu atat primesti mai mult,medici mai buni,conditii mai bune.
Legal.

La noi as putea zice ca ´´spaga´´ data la doctor suplimenteaza cumva serviciile medicale oferite de asigurari private,SI este mult mai ieftin! Spaga o dai cand esti acolo la doctor,asigurarea privata o platesti lunar.

Chiar as muri de curiozitate sa aflu cat de ´´fericite´´ sunt persoanele care cer oprirea asigurarii obligatorii si orientarea totala spre privat.Uneori am impresia ca vorbim asa sa ne aflam in treaba.

Si eu cred ca nu se prea intelege care-i treaba cu asigurarile si ce ar presupune renuntarea la cele obligatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ai posibilitatea sa platesti si o asigurare privata si sa fii tratata altfel intr-un spital de stat. Teoretic si eu as spune ca nu am de ce sa platesc asigurarea la stat, dar cu toate astea in ultimii ani din cauza unor probleme de sanatate am beneficiat (in familie) de medicamente de citeva zeci de mii de euro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocoloasha

In momentul asta stii cum e? Platesc o suma pe luna indiferent daca am sau nu nevoie de doctor,iar cand am nevoie, ma duc acolo si constat ca trebuie sa mai dau ceva in plus.......

Stiu cum e.Dar gandeste-te ca, daca platesti o asigurare privata vei plati mai mult pe luna ca ai nevoie-ca nu ai nevoie de servicii medicale.
Si repet,in caz de ceva, macar iti sunt asigurate spitalizarea si alte servicii.Deci chiar asa degeaba nu e.La banii astia.

Mergi la inceput