Ajutor ! test triplu test cu valori peste normal

Ajutor ! test triplu test cu valori peste normal | Autor: gazi

Link direct la acest mesaj

Dragele mele acum am venit de la laborator (IDS pe Dorobanti) cu rezultatele de la Triplu test. Alfa-feta-proteina a iesit un pic mai mult decat normal (47 in loc de maxim admis 44) dar Beta HCG a iesit cu valori extrem de mult peste normal- 189.000. (valori de sarcina de 8 saptamani cand eu sunt in 16 !!, normal maxim 64.000) sunt tare suparata si nici nu vreau sa ma gandesc la prostii...Ce stiti de Beta HCG-ul asta ? merg azi la dr care cand a auzit ce valori m-a chemat asta-seara la cabinet. Stiu ca ele se interpreteaza in ansamblu dar va rog daca stiti ceva dati-mi un semn

Va pup mult si multumesc mult
gazi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

buna gazi,
si eu am aceleasi probleme , ieri refac, daca ies iarasi valori mari a zis am fost si mi-am refacut triplul test mi-au iesit valori cam mari ... iar dr. mi-a zis sa-l ca-mi face amniocenteza ... si ma gandesc ca varsta fatului e cam inaintata... mai dureaza o saptamana pana aflu rezultatul la triplu test apoi amniocenteza inca 2 saptamani si iaca daca nu e totul in regula ma trezesc la 21 saptamani ca trebuie sa avortez...
mie beta hCG mi-a iesit mare ... adica 41800 iar valoarea normala la 16 saptamani mi-a zis dr ca e 21200 .. intr-adevar pe foaia de rezultate intre saptamanile 13-21 erau rezultate intre care eu m-as incadra cu valoarea de 41800 , dar repet mi s-a spus ca pt 16 sapt. valoarea normala e 21200.
speram sa auzim de bine
felicia 18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazi spune:

Felicia, am in fata mea foaia cu rezultate pentru BHCG de la 0 la 21 saptamani.uite care sunt:
s8- mU/mL 12900-190000 (min si max)
s9- 18500-205000
S10-18000-200000
S11-16500-180000
S12-14500-125000
213-12500-95000
S14- 10500-80000
S15- 9000-70000
S16- 7000-64000
S17-5500-56000
S18-4500-50000
S19-3300-40000
S20- 2500-32000
S21-1800-25000

nu stiu ce sa zic , scriu dupa ce vorbesc cu dr
sa dea Domnul sa ne fie bine noua si bebelusilor nostri !
Gazi
Gazi

Mergi la inceput

voi reveni si eu dupa amiaza cu valorile normale care le am de la medicover... oare nu exista un site unde sa gasim valorile normale ? ca aici vad .. cate cabinete atatea rezultate normale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Fetelor, eu am gasit in urma cu 3 ani si pe net o tabela cu valori normale pt. beta-HCG seric, dar nu mai tin minte adresa, e suficent sa dati o cautare pe net dupa sarcina si HCG.
In schimb vreau sa va spun ca odata ce e scrisa pe buletinul de analize o tabela de valori, dupa aceea trebuie sa va ghidati, deoarece aceea este cu valorile normale calculate corespunzator abaterii admise a aparatului pe care vi s-a facut analiza respectiva.
Va spun asta din experienta, si eu am facut pana acum ceva beta-HCG uri(pe putin vreo 10)... din pacate.
Va doresc multa sanatate voua si bebeilor
angi

Mergi la inceput

am gasit pe net un sitre cu valorile la beta hcg

3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7 - 8 7,650 - 229,000
9 - 12 25,700 - 288,000
13 - 16 13,300 - 254,000
17 - 24 4,060 - 165,400
25 - 40 3,640 - 117,000
nu inteleg un lucru , eu la 16 saptamani aveam 41800 deci ma incadrez in oricare din listele cu valori ale bata hcg dar medicul mi-a spus ca valoarea mediana la sarcina de 16 saptamani e 21200 .
pana la urma la mine beta hcg e bun sau nu?

Mergi la inceput

Am fost la dr si sa zicem ca m-a mai linistit adica trebuie repetat in 10 zile ( pe 1 septembrie), la acelasi laborator pentru a vedea daca ma incadrez in schema rezultatelor. Rezultatul il voi avea pe 4 septembrie si pana atunci trebuie sa am moralul tare si sa nu ma gandesc la prostii.
Tu de unde ti-ai facut analizele nu ai primit un minim si maxim in care trebuie sa te incadrezi ? Am citit si pe internet si la un moment dat scrie ( desi dau niste valori orientative) ca rezultatele se interpreteaza de grila laboratorului de minime si maxime.
Felicia cred ca daca ne vom gandi pozitiv si nu la toate bazaconiile (cum am facut eu ieri de am tinut-o numai in plans ) ne va fi mai bine si ii vom mobiliza si pe bebelusi sa faca bine sa fie sanatosi ! te pup mult
tie ce ti-a spus ca ar fi urmatorul pas in cazul tot a unui rezultat prost ? mie nu a vrut sa-mi zica nimic a spus ca nu crede ca va fi situatia unui rezultat prost....

Mergi la inceput

si eu am refacut testul, miercuru primesc raspunsul.
urmatorul pas e amniocenteza care dureaza destul de mult ... asta ma ingrijoreaza dar sa speram ca n-ajungem acolo.
eu testul l-am facut la medicover, am primit si valorile si ma incadrez in ele dar depasesc mult media care e pt 16 sapt . sa speram ca torul va fii bine... eu sper ca nu m-au incadrat ei bine la varsta sarcinii pt ca m-au aiurit la ecografe de nici nu mai stiu in cate saptamani sunt ... adica timpul scurs de la ultimul ciclu si varsta sarcinii de la ecograf nu prea corespund... vom vedea , important e sa fim optimiste

Mergi la inceput

La fel si la mine cu varsta sarcinii, de la ultimul ciclu sunt 19 saptamani dar la ecograf apar in 17 saptamani. In plus mai mi-a zis si ca pare cam mic ! Oricum as da-o tot nu ma incadrez in norme caci la ac varsta ar trebui ca valoarea BHCG sa fie mult scazuta. Iti tin pumnii ! dar sincer cred ca te incadrezi in barem , mie dr mi-a spus ca in momentul cand ridic analiza sa nu ma mai panichez si sa ma uit si la valoarea dinaintea varstei mele de sarcina si imediat dupa varsta de sarcina si daca sunt pe acolo e bine. Problema acum la mine este ca valoarea BHCG se incadreaza la 8-10 saptamani si nu la 16 , deci cu mult deasupra ceea ce nu e bine.
un weekend linistit ...in plus daca poti crede eu saptamana viitoare am si nunta

Mergi la inceput

tot citesc despre sarcina molara si ma ingrozesc in afara de Beta HCG marit mai este si alt semn ? te rog mult raspunde-mi daca poti angiVa Iti multumesc mult
Gazi

Mergi la inceput

ai grija la nunta... eu am fost in 6 saptamani la nunta si a doua zi dimineata m-am trezit cu sange pe chilot ... asa ca nu juca prea mult si nu te forta... stai linistita si totul va fi bine.. hai sa nu ne alarmam sa ne gandim ca totul va fi bine... gandeste pozitiv

Mergi la inceput